Keskustelut Metsänhoito Mitä tekisitte kuusikolle

Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)
  • Mitä tekisitte kuusikolle

    Merkitty: 

    <p>Kävin iltakävelyllä katsomassa yhtä kuusikkoani. Se on noin 40v vanha, rkl n. 26cm, pituus 22m ja pystyssä noin 650/ ha. Maapohja lehto. Alkuperäinen katkaisuhoito suunnittelin noin kymmenen vuoden päähän, jonka jälkeen <br />tilalle ajattelin laittaa tammea kasvamaan.</p><p>Nyt huomasin et kirjanpainajat iskeneet metsikköön, laskin et parikymmentä runkoa / ha kuivunut kesän aikana. Jo viime vuonna poistin alueelta saman määrän runkoja. </p><p>Milloin raadin mielestä tulee raja vastaan kirjanpainajien kanssa ja kuvio kannattaa uudistaa? </p>

  • Visakallo

    Leimikon kiinnostavuus ja käyttökelpoisuus sen maksettavan kantohinnan kilpailutuksessa ratkaisee. Eihän niissä kantohinnoissa muuten mitään jyvityssysteemiä ole.

    reservuaari-indeksi

    Klo 11.07 näytti vielä ”jyvitystä” esiintyneen: ”..käyttökelpoisuudesta ostajan ja tämän asiakkaiden tarpeisiin. Tulos tehdään jalosteita myymällä, ei vain raakapuuta ostamalla. Kaikista näistä tekijöistä se tukinkin hinta sitten muodostuu.”

    Jatkumoa edellisille houreille. Kun ostetusta puusta tehdään lopuksi kallista vilimi vaneria niin kanto hinta nousee takautuvasti jne. Onhan noita aivo pieruja jo melko riittävästi. Ei näköjään enää pysty viesti tulvasta muistamaan, mitä milloinkin on mieltä. Eliitissä jopa tyypillistä.

    L

    Jätkä

    KeMeRat:”Heh! Nytkö niitä kuusikoita onkin hakattavaksi vain kymmenen vuoden välein? Heh!”

    Mihinkä tämä liittyy?

    reservuaari-indeksi

    Jos Kemerat on estynyt niin vedän välistä.

    J lienee huomannut, että virtsis tekee ainakin 4 puukauppaa joka vuosi + aavistushakkuut, sama tahti on jatkunut kai ainakin 15 v. Tosin ei sinällään ole paljon Jessen tahtiin verrattuna.

    Nyt visva ilmoitti että viimeksi on kuusia tarjonnut 10v sitten, eikä mikään noista yli 40 kaupasta (+ aavistukset) ole osunut tuohon tarjottuun kuusikkoon. Uskoo ken tahtoo.  Eikö noista sekoiluista kukaan näe läpi.

    L

    Jean S

    Kuulehan tsäbädäbädäm-multi-Reva-jäbä-täti-muunsukupuolinen, ystäväsi Virtsis von Visvis kertoi pyytäneensä tarjouksen samalle kohteelle 10 vuoden välein. Tarina ei kerro, myytiinkö puita koskaan – nehän saattavat olla vaikka vieläkin pystyssä. Kannattaa lukea tarkemmin ennen kuin aloittaa valittamisen, ja ehkä nimittelemisenkin voisi jättää vähemmälle.

    Mutta vakavasti itse asiaan. Riippuu tietysti vähän puun kartiokkuudestakin, mutta metsänhoidon suositusten näkökulmasta 26-senttinen runko on jo päätehakkuukypsää. Jos todella on näin, että puuston keskijäreyden kasvu näkyy hinnoittelutekijöissä, niin silloin jatkokasvatuksessakin voisi periaatteessa olla jotain järkeä.

    Jos nyt kuvitellaan, että 200m3 puusto kasvaa 10m3/vuosi, ja siitä kuolee vuosittain 8-10 runkoa, niin silloinhan puuston kuutiokasvu on nolla, mutta arvokasvua olisi vielä hinnannousun kautta. Jotain kirjanpainajan pyydystyskonstiakin voisi kokeilla, jos intoa ja omatoimisuutta riittää. Toisaalta Uudellamaalla on muitakin riskejä, kuten kaavoitus ja Viron suunnalta tulevat keskikesän rajuilmat, joten jos metsä olisi minun, en sitä pystyssä pitäisi tuon isommaksi muutenkaan.

    Kuusiuskova

    Yleensä meillä päätehakkuussa on tullut vähintään 400 mottia/ha, surkein tähän  mennessä 340. (Vt männikkö)

    Visakallo

    Näinhän se on, kuten Kuusiuskova totesi. Kuusikon saa oikealla maapohjalla kasvamaan hyvin kun hoitaa ja harventaa ajallaan. Yli 600 mottia / ha päätehakkuussa ei vaadi mitään erityistoimia.

    Visakallo

    Kovin vieraalta tuntu elinkeinona harjoitettu metsätalous joillekin olevan. Jopa sopivan myyntiajankohdan hakeminen tarjouskilpailulla ilman myyntipäätöstä aiheutti tuolla edellä reva-L:lle melkoisen purkauksen. Keskustele sitten näiden kanssa metsätaloudesta!

Esillä 8 vastausta, 31 - 38 (kaikkiaan 38)