Keskustelut Metsänhoito Mitä tekisitte kuusikolle

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
  • Mitä tekisitte kuusikolle

    Merkitty: 

    <p>Kävin iltakävelyllä katsomassa yhtä kuusikkoani. Se on noin 40v vanha, rkl n. 26cm, pituus 22m ja pystyssä noin 650/ ha. Maapohja lehto. Alkuperäinen katkaisuhoito suunnittelin noin kymmenen vuoden päähän, jonka jälkeen <br />tilalle ajattelin laittaa tammea kasvamaan.</p><p>Nyt huomasin et kirjanpainajat iskeneet metsikköön, laskin et parikymmentä runkoa / ha kuivunut kesän aikana. Jo viime vuonna poistin alueelta saman määrän runkoja. </p><p>Milloin raadin mielestä tulee raja vastaan kirjanpainajien kanssa ja kuvio kannattaa uudistaa? </p>

  • Visakallo Visakallo

    Onko sitä kuusikkoa minkä kokoinen ala? Ovatko tuhot tasaisesti koko alueella? Voisiko alueesta hakata vain osan?  Harmittaa varmasti laittaa juuri parhaassa kasvussa olevaa kuusikkoa kokonaan nurin.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Jos ala parin hehtaarin luokkaa ja tuhokuusia 20 kpl vuodessa ilmestyy tasaisesti, niin katkaisu hoidon tekisin. Jos ala isompi ja kirjanpainaja tuhot rykelmässä, niin tarkkailun alle toistaiseksi. Luulisi nuorehkolla kuusikolla kasvuvoiman auttavan kirppanoiden hyökkäyksen torjunnassa. Eihän vaan kuusikkoa ole lähivuosina harvennettu, jolloin riskit hetkellisesti kasvavat.  Haarakuusia tuuli  tuppaa katkoa ja tuulikin saattaa joitain kumoon heivata.

    Metät kunnossa!

    Minä laitoin juuri keväällä tuollaisen vt 1,5 ha kumoon ja sitten harvennusta lisää, että sai kelvollisen leimikon. Nyt ne on oikeasti kuivia ja odottavat jossain päin maailmaa puutavaraliikkeessä jonkin tuvan seinään asennusta (hiiltä sitomaan).

    mehtäukko

    Kun olisi Lukenkin tutkijat hereillä ja keksineet edes muun kouhotuksen keskellä heti tappavan myrkyn ötököille. Sen pöläyttäisi moottoriruiskulla yläviistoon tunteroiseen pariin hehtaarin kävellen.

    Ja metsä jatkaisi lihomista…

    Rukopiikki

    Harmittaahan se jos joutuu tuollaisen hyväkasvuisen metsikön hakkaamaan keskenkasvuisena. Tuossa olisi kuitenkin kymmenen vuoden päästä erittäin komea metsä josta lähtisi puuta ihan eri malliin. Vaikeita päätöksiä. Voi myös miettiä että kannattaako kuusen kasvatus enää ollenkaan jos metsiä joutuu keskenkasvuisena hakkaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    Metsuri motokuski

    Nyt.

    Apli

    Mahdollisemman nopeasti nurin, odottelu ei auta enää yhtään..

    Jean S

    Kysyn tässä ohimennen kokeneilta ja erityisesti Visalta, että paljonko kuusitukin hinta ylipäätään nousee sen mukaan, onko rinnankorkeusläpimitta 23 cm, 26 cm, 36 cm vai 46 cm.

    Jos tammea on tarkoitus laittaa, niin kohde on varmaan aika etelässä. Sanoisin näin, että jos on linjan Parikkala-Padasjoki-Panelia eteläpuolella niin laittaisin nurin.

    Visakallo Visakallo

    En osaa Jean S tarkasti tuohon hintakysymykseen vastata. Kaikki riippuu niin paljon yleisestä markkinatilanteesta ja siitä minkä verran kullakin alueella on kuusitukin ostajia, ja vielä siitä, mikä tilanne kullakin ostajalla sattuu juuri olemaan. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että kun aletaan mennä yli 30 cm keskiläpimittaan, mutta ei vielä pahaan ylijäreyteen, ja motteja alkaa olla yli neljänsadan hehtaarilla, alkavat ostajat olla riittävän kiinnostuneita, ja kilpailutettu hinta nousee asialliseksi.  Kyllähän se ero voi hyvin olla 20-30 euron luokkaa, kun verrataan järeäpää leimikkoa hoikempaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)