Keskustelut Metsänhoito Mitä tehdä tälle palstalle

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)
  • Mitä tehdä tälle palstalle

    Tämän palstan seuraaminen alkaa olla aika uuvuttavaa. Avataanpa aihe mistä tahansa, se melko takuuvarmasti päätyy myyriin, hirviin ja metsäomistajan yleisen kaltoinkohtelun valittamiseen.

    Toiseksi keskustelua ei useinkaan käydä faktapohjalla, vaan se kiivastuu nopeasti tunteikkaaksi oikeassa-väärässä jänkkäämiseksi. Faktojen lisäksi pitää toki esittää myös mielipiteitä, mutta kirjoittajilla tulisi olla kykyä vastakkaistenkin mielipiteitten puntarointiin ilman pikaista leimakirveen heilauttamista. Kiihkottomat asialinjan kirjoittajat ovat aika harvassa.

    Uudehko metsänomistaja taitaa olla oikeassa todetessaan monien aiheiden olevan ties mistä syistä niin tulenarkoja että keskustelu jää yleisen höpisemisen tasolle, eikä uusi tieto ja muiden kokemusten avoin tarkastelu tahdo onnistua.

    Minua mietityttää myös keskustelijoiden määrän vähäisyys. Nettikeskusteluista yleensä tiedetään että 10 prosenttia kirjoittajista tuottaa puolet kaikista viesteistä. Tällä palstalla suhdeluku taitaa olla vielä suurempi. On harmillista jos palstan nykyinen meno on karkottanut joitain nimimerkkejä pois tai ollut estelemässä uusien mukaan tuloa.

    Kunhan mietiskelen, ei minulla mitään reseptejä ole

  • raivuri

    Toki pitäis aiheessa suunnilleen pysyä, mutta tämänkin ja muutaman muun ketjun kohdalla viime aikoina ollut liian monta ”poliisia” ja valittajaa. Muistuttaisin esimerkiksi uudehkoa että itse asiassa omissa ketjuissasi poikkeat tarkasti määrittelemästäsi ketjun aiheesta valittamalla muille samasta asiasta 😉

    uudehko metsänomistaja

    Ehdotan seuraavaa:
    A) Perustetaan keskusteluihin uusi osio. Työnimi voisi olla vaikkapa JATKUVA/JAKSOTTAINEN.. Tähän lähetettäisiin kirjoituksia, jotka käsittelevät tasaikäismetsän kasvatusta verrattuna jatkuvan metsän kasvatukseen. Aihetta käsiteltäisiin asiallisesti ja syvälle pyrkien. Eri ketjuissa pyrittäisiin valottamaan kunkin osa-alueen merkitystä, laajuutta, yleisyyttä, syitä ja mahdollisuuksia poistaa tai pienentää ongelmaa.

    Lähiaikoina avaamistani ketjuista uuteen osioon kuuluisivat selkeästi ”Jatkuva kasvatus TUKKIOSUUS”, ”Jatkuva kasvatus TAIMETTUMINEN”, ”Jatkuva kasvatus PUUN KASVU”, Jatkuva kasvatus METSÄN TIGEYS”, ”Jatkuva kasvatus PERIMÄ”

    Muutoksella saavutettaisiin ainakin seuraavat edut
    Lainmuutoksen takia erittäin ajankohtainen asiakokonaisuus saisi oman käsittelypaikan, jolloin niitä olisi helppoa käsitellä monipuolisesti ja tarkasti
    Tällä metsänhoidolle oleellisen tärkeä kysymys saisi parhaat mahdolliset edellytykset monipuoliseen käsittelyyn.
    Lopputuloksena syntyisi kokonaisuus, jota olisi helppo selailla myöhemminkin
    Palstalaisten, jotka katsovat tietävänsä asiasta jo kaiken, olisi helppo välttää itselleen tarpeettomia keskusteluja.
    Minkäänlaisia haittoja en muutoksesta löydä

    B) Mikäli viesti ylittää- sallitun lyöntimäärän, se kerrotaan vasta, kun valmista viestiä pyritään lähettämään. Olisi paljon parempi, jos viestin kirjoittaja näkisi koko ajan lyöntien lukumäärän. Tällöin hän voisi jo kirjoittaessaanm pyrkiä estämään ylipitkät viesti.
    C) Viestin maksimipituutta säätelevää lyöntien lukumäärää tulisi harkita. Ainakin, mikäli päädytään esittämääni JAKSOLLISET/JATKUVAT osioon, niin tässä osiossa pitäisi sallia pidemmät viestit
    D) Mikäli päädytään esittämääni JAKSOLLISET/JATKUVAT osioon, niin ainakin tässä osiossa pitäisi viestien valvontaa tahostaa huomattavasti. Vain poistamalla kaikki asiattomat viestit voidaan päästä todelliseen asiakeskusteluun.

    jees h-valta

    Uudehkon ajatelma sopii minulle kyllä mutta tätä jk:ta on jonkinverran jo palstoilla käsitelty aiemmin etten kyllä takaa ainakaan kovin suurta menestystä jopa keskustelupalstan rakennetta muokkaaviin ehdotuksiin. Olen yleensä ottaen, kuten olen todennutkin sitä ajatusta ruokkinut ettei kovin turhaan kärjistetä kahden kasvatusmallin asetelmaa vaan sovelletaan oman maun mukaan molempia ja lievästi tai voimakkaammin jokaisen mieltymyksen mukaan. Voi jopa olla että tällä saavutetaan molempien hyviä ominaispiirteitä parhaimmillaan onnistuessaan.

    Korpituvan Taneli

    Uudehkon listassa on hyvää vain C kohta. Minäkin olen jo monesti ehdottanut tuota merkkilaskuria, niin ettei tulisi sitten yllätyksenä että viesti on liian pitkä. Jos asia tosiaankin vaatii enemmän kuin tuon 2000 merkkiä, niin olisi se mukavempi saranoida se viesti etukäteen, nyt kun ei edes tiedä kuinka paljon se merkkiluku on ylittynyt. Kun tietäisi niin yhden pienen lauseenkin, jopa sanan, poisto voisi riittää. 2000 merkin raja sinänsä on ihan OK.
    Tämä on juuri yksi niistä teknisistä puutteista joista puhuin. Toivottavasti Sinä nyt sen saat läpi. Tosin epäilen kovasti, selvien mokienkin muuttaminen palstauudistuksen jälkeen otti kovasti hietaan.

    Muuta järjevää viestissäsi ei sitten kyllä ollutkaan. Se oli lähinnä naurettavaa omaan napaan tuijotusta. Yritä nyt ymmärtää että kyllä sinun vain pitää sopeutua tälle palstalle, ilman että sinulle tehdään omaa leikkinurkkaa.
    Jos tosiaan tarvitset sellaisen ympäristön jossa suurin kiista jk:n suhteen on siitä, että kannattaako se vähän paremmin vai paljon paremmin kuin Jaksollinen, niin hakeudu toki aatetovereittesi joukkoon.
    Täällä tulet jatkossakin törmäämään siihen että oli kyse jk:sta tai jostain muusta, niin sinun kanssasi ollaan eri mieltä ja joskus vahvastikkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Anton Chigurh

    Tulin juuri harvennushakkuulta mäntykuviolta, joka on ojitusmätästetty ja istutettu 1991. Toinen harvennus menossa. Poistamme pienimpiä ja huonompilaatuisia runkoja. Suurimmat poistettavat puut ovat 15 metriä pitkiä. Monesta tulee kaksikin tukkipölkkyä. Tänäänkin yhdestä rungosta tein kaksi 43:sta, joista pienempi oli 16 cm latvasta.
    Minä en usko jiikoohon.

    abietis

    Tekstin pituusongelmaan on eräs ratkaisu tekstinkäsittelyohjelma.
    Itse kirjoitan pidemmät purskaukset sillä.

    Kun tietää 2000 merkin rajan voi tarkistaa työkalulla ”sanojen lukumäärä” se antaa merkkien määränkin.

    Sitten onkin mahdollista ”saranoida” tai tiivistää.

    Se tarkastaa myös oikeinkirjoituksen.

    Muuten en tiedä mikä tässä palstassaa riepoo paitsi mielikuvituksen ja kirjoittajien puute.

    Nimimerkki: ”ropeleita hattuun”

    jees h-valta

    Kun nyt tuota uutta Metsälehden Makasiiniakin vielä tuli avattua pisti simmuun tuo jk:n juttu jossa oli tultu siihen päätelmään ettei ole selvää tutkittua eikä muutakaan joka selkeästi osoittaisi jomman kumman menetelmän paremmuuden taloudellisella katsannolla.
    Eli jatkakaamme mutu-tuntumalla parhaaksi viitoittamallamme tiellä teimme kumminperin tahi sekana miten mielii.

    Ammatti Raivooja

    Oli kyllä melkoinen pohjanoteeraus koko artikkeli.

    uudehko metsänomistaja

    Pyydän anteeksi, että käytän ketjua ohi otsikoinnin omiin tarkoituksiini. Tarkistin kyllä, etten haittaa mitään vilkasta keskustelua.

    Minua kiinnostaa abiesin maininta sanojen lukumäärän laskurista ja ennen muuta oikoluvusta. Käyttäessäni aiemmin Eksploreria, toiminnot toimivat, mutta en päässyt sisään palstalle. Nyt käytän google Chromea, enkä ole löytänyt käytäntöjä. Voisiko joku auttaa?

    Korpituvan Taneli

    Tuo sana- ja merkkilaskuri ovat nimenomaan tekstinkäsittelyohjelmien ominaisuuksia. Minä joskus esikirjoitan viestejä Wordpadilla, eikä siinäkään ole tuota ominaisuutta.
    Sinullakin on varmaan Word tektinkäsittelyohjelma. Sieltä löytyy (Word 2013) tarkista valinnan takaa sekä oikoluku että sanojen määrä. Sanojen määrä valinta avaa ikkunan jossa on erilaisia lukutietoja kyseisestä tekstistä. Käsittääkseni se luku jossa on merkit ja välilyönnit pitää olla alle 2000

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)