Ympäristötuet, luonnonhaittakorvaukset ja luonnonhoitopeltojen tuet pitäisi lopettaa ensimmäisenä. Suomessa viljely tulee tapahtua vain suotuisilla alueilla.
Miten tuo Natura rajoittaa maankäyttöä esim. Jos vesistö on naturassa, niin vesistöön rajoittuvan maan käyttöä ei ole mitenkään erityisesti rajoitettu. Paitsi niiden rajoitteiden osalta, jotka rajoittavat kaikkea maan käyttöä eli holtitonta lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttöä ei ole sallittu. Siitä ei ole kokemusta miten naturassa olevan alueen maankäyttöä on rajoitettu, kun sellaisia alueita valtio ei voi yksityisille maille perustaa.
Tolopainen laittaa nyt kuukkeliin Natura 2000 -ohjelma ja ottaa selvää.
Tässä kuitenkin olennainen.
”Suomessa Natura 2000-verkosto kattaa viisi miljoonaa hehtaaria. Tästä maa-alueita on kolme neljäsosaa ja vesialueita yksi neljäsosa. Kaikkiaan alueita on 1866, joista 87 Ahvenanmaalla.
EU:n jäsenmaat ehdottavat alueitaan Natura 2000 -verkostoon. Verkosto turvaa luontodirektiivissä määriteltyjen luontotyyppien ja lajien elinympäristöjä. Tällaisia luontotyyppejä on Euroopassa noin 200 ja lajeja noin 700.
Natura 2000 -verkostoon kuuluvat alueet on suojeltava siten, että lain säätämät suojelutavoitteet toteutuvat. Alueesta riippuen tämä tapahtuu esimerkiksi luonnonsuojelulain, erämaalain, maa-aineslain, koskiensuojelulain tai metsälain mukaan.”
Minulla menee jokaisesta metsänkäyttöilmoituksesta hälytys ely-keskukseen, joka ottaa kantaa onko toimenpide sallittu ja millä reunaehdoilla. Avohakkuiden tekoa ja muuta metsänhoitoa ei ole kohdallani juurikaan rajoitettu. Kallioalueella ei tarvita esimerkiksi järeää maanmuokkausta, äestys ja laikutus ovat kyllä onnistuneet. Viimeksi ely suositteli jättämään tiheän siemenpuuston.
Natura 2000-kohteista suuri osa lienee edelleen yksityisomistuksessa eikä korvauksia makseta. Jos kohteen suojeluperuste on luonnonsuojelulaki kuten vanhan metsän kohdalla, silloin on luontevaa että kohde lunastetaan valtiolle.
Jos Suomessa ei olisi ollut lainkaan MTK:ta eikä Mhy:tä, ei meillä olisi paljoakaan yksityismetsänomistajia, eikä Metsälehteä ja sen keskustelupalstaakaan.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään