Keskustelut Metsänomistus Mitä halutaan kieltää seuraavaksi?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 47)
  • Mitä halutaan kieltää seuraavaksi?

    Eduskunnassa keskustellaan turkistarhauksen kieltävästä kansalaisaloitteesta.
    Mikä mahtaa olla seuraava elinkeino tai työ, joka halutaan kieltää Suomessa?
    Tällä palstalla on esitetty ainakin poronhoidon kieltämistä, turpeennoston kieltämistä, maatalouden lopettamista, motojen kieltämistä, Talvivaaran lopettamista, avohakkuiden kieltämistä, jne, jne.
    Mistä näitä neroja oikein sikiää?
    Espanjassa on jo kuusi miljoonaa työtöntä, ja Kreikka ja moni muu maa seuraavat perässä. Niissä maissa on elinkeinojen kieltäjät käyneet jo vähiin.

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kaikenlaista kieltoa ja säädöstä pukkaa,olisikohan turpeen energiakäyttö seuraavana loppukuristuksessa.Uudet turpeen nostoluvat ovat kivenalla,joten kun entiset turvesuot tulee kaluttua,uusia ei ole valmiudessa nostoa varten.

    Eli usein lupamenettelyllä ym. saadaan sama lopputulos :hivutuskielto jolloin homma muuttuu kannattamattomaksi..

    jees h-valta

    Tuskin Espanjan tai Kreikan työttömät kieltäjistä johtuu. Eiköhän ole kyse enemmän tarjonnan puutteesta. Turkistarhaus ja poronhoito ovat raskaita luonnolle ja eläimille ja tulevat kalliiksi yhteiskunnalle. Niiden kieltoa ei kukaan täällä ole vaatinut vaan elinkeinon korvaamista rahalla. Eli nk. kansalaispalkalla.
    Samalla saisimme isoja murheita pois ja eläimienkin asiat taas hiukan paremmalle mallille. Ja kun nyt älähdetään että turkistarhaus muuttaa itärajan taakse niin siihen on jo puututtu kuten näimme eilen illan TV-tarjonnassakin. Eiköhän luontoa kunnioittavat tahot siirry ongelmien perässä niin pitkään että ongelmat katoavat.

    Puun takaa

    Espanjassa, Portugalissa ja Kreikassa on alkanut puhaltamaan uudet tuulet. Kaivoslakeja helpotetaan ja muita luonnonvaroja on alettu elinkeinomielessä hyödyntämään. Kalastukseen on herännyt kiinnostus aivan toisessa mittakaavassa kuin ennen. Myös metsätalous on alkanut kiinnostamaan nuoria. Suomalaisissa metsäoppilaitoksissa on nykyisin vaihto-opiskelijoita Välimeren maista. Aikaisemmin heitä ei juurikaan täällä näkynyt.

    Puun takaa

    Joskus minusta tuntuu, että olemme Jessen kanssa kotoisin eri planeetoilta.
    En millään keksi, miten turkistarhaus tai porotalous tulevat kalliiksi yhteiskunnalle. Turkistarhaus tuottaa vuosittain satojen miljoonien eurojen vientitulot ilman tuontipanoksia. Samalla hoituu teurasjätteiden kierrätys luonnonmenetelmällä. Muutenhan ne jouduttaisiin polttamaan. Porotalouskin tuottaa ilman tuontipanoksia puhdasta lihaa suomalaisille kuluttajille sekä vientiin.
    Ainoa yhteiskunnan menoerä on petovahinkokorvaukset, mutta nehän ovat muiden kuin poronhoitajien toimesta aiheutettu.

    Aukusti

    Vesirakentamisen lopetusuhka on myöskin olemassa. Se, ettei esim Vuotoksen allasta rakennettaisi, veisi runsaasti työpaikkoja. Samalla jokaiseen jo rakennettuun voimalaitokseen Kemijoen vesistössä voitaisiin rakentaa lisää tehoa.

    Ja mikä tärkeintä, Kemijoki Oy rakentaisi ilman valtion tukiaisia nämä kaikki työt. Työverotulot jäisivät kuntiin ja valtiolle. Lisäksi voimalitokset ja niihin liittyvät rakennelmat toisivat kunnille jokavuotiset todella suuret kiinteistöverot.

    Mitä haittaa siitä olisi esim linnuille? Ei niin mitään! Ne vain lentäisivät samanlaisille soille. Niitähän Lapissa riittää. Altailla alkaisi pesiä uusia lintulajeja,esimerkiksi merikotkia ja lokkeja. Siitähän on kokemuksia jo rakennetuilta tekojärviltä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Turha kulutus. Työttömyys johtuu siitä ettei ns. rikkailla länsimailla riitä kilpailukyky kehittyviä talouksia vastaan. Parasta alkaa sopeutua pitkään hitaan kasvun tai jopa kansantalouden supistumisen aikaan. Voi tehdä ihan hyvää elämisen tasolle, vähempi luonnonvarojen kuluttaminen.

    Ongelmana on vain se, miten julkisen talouden palvelut rahoitetaan supistuvassa taloudessa. Vastaus ei varmasti ole elinkeinojen rajoitusten purkaminen vaan vihreä kestävä kasvu. Jos jonkun elinkeinon taloudellista voitontavoittelua on rajoitettu, siihen on ollut perusteet, joko ekologiset tai sosiaaliset (esim. työehdot). Kestävät, energiaa ja luonnonvaroja säästävät tuotteet jotka avaavat uusia vientimahdollisuuksia. Innovaatioitahan meillä on, niiden kaupallistamiseen pitäisi panostaa.

    Timppa

    Samaa mieltä Puuntakasen kanssa.
    Mistähän se käsitys esimerkiksi turkistarhauksen kalleudesta tulee? Ala ei vaadi mitään tukiaisia. Päinvastoi, työllistää ja tuottaa runsaasti vientituloja. Raaka-aineetkin ovat pääosin jätettä, joka pitäisi muuten hävittää kalliisti.
    Turkistarhaus on rankka ammatti. Turkistarhaajavanhemmat panivat meidät viisi lastaan opintielle, jotta pääsisimme helpommalla. Niin muuten kävikin. Vanhempieni tarhaus päättyi siis suunnitellusti, koska lapsilla oli ns lukupäätä.

    Nykytarhat ovat suuria yksikköjä ja vaikuttavat koko maakuntaan, jossa mitään korvaavaa ei ole tarjolla. Vihreät ja vasemmistoliitto antavat kyllä tosi ylimielisen kuvan itsestään. Vitsikäs oli jonkun demarin oivallus, että turkiksille pitäisi saada vientilupa. Nimittäin Kiinahan se suurin ostaja on. Siis turkikset yhtä vaarallisia kuin Sakon kiväärit ym?

    Sama on tilanne poronhoidonkin osalta. Kyllä sinne Lappiin sitten veroeuroja saisi syytää, jos se loppuisi.

    jees h-valta

    Se Timpan suuri työllistys on muutama tuhat henkeä ja tuo vientitulokin. Ei voi sanoa että runsaasti. Ympäristöhaitat ja eläinten turha kiusaaminen ei oikein enää tunnu sivistyneen yhteiskunnan touhuilta. On niitä häkkikanaloiden kieltämisiäkin arvosteltu mutta hyvinhän se tuntuu jaloittelu kanoillekkin maistuvan.
    Tällä erää sympatiseeraan vihreitä ja vasemmistoliittoa asiallisen kannan ottamisesta aloitteeseen. Riittävän pitkä siirtymäaika vain jotta iäkkäämmät saavat kunnialla lopettaa eläkkeelle.

    Timppa

    Sen verran Pitkäparralle, että käyn pari kertaa vuodessa Ylä-Lapissa ja jotenkin tunnen sen oloja ja ihmisiä. Myös porotaloutta. Ainakaan siellä päin metsillä ei ole muuta arvoa kuin olla porolaitumina. Myös meikäläisen palsta.

    Toki tilanne voi olla toinen Metsä-Lapissa. Tosin tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Voi olla, että nollaraja siirtyy niin, että niilläkin metsillä on ainoa käyttö porolaitumena. Voi olla toisinkin päin, että puun arvo nousee. En osaa sanoa.

    hemputtaja

    #### Sen verran Pitkäparralle, että käyn pari kertaa vuodessa Ylä-Lapissa ja jotenkin tunnen sen oloja ja ihmisiä. Myös porotaloutta. Ainakaan siellä päin metsillä ei ole muuta arvoa kuin olla porolaitumina. Myös meikäläisen palsta.

    Toki tilanne voi olla toinen Metsä-Lapissa. Tosin tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Voi olla, että nollaraja siirtyy niin, että niilläkin metsillä on ainoa käyttö porolaitumena. Voi olla toisinkin päin, että puun arvo nousee. En osaa sanoa.
    Lähetetty: 16 min sitten
    Lähettäjä: Timppa ###

    Hän on oikeassa. Porot ovat Lapin maataloutta, että miksei tuettaisi. Tuetaan sitä etelänkin ruuan tuotantoa.

    Porot ovat hyvä konsti muuttaa Lapin luontoa ruuaksi ja pitää Lappia asuttuna. Kriisiaikana eli ruokapulassa porot nousevat äkkiä kunniaan, kuten jänkäkoiratkin.

    Tuo paliskuntien poromäärä on kyllä karannut hiukan liiaksi, että siinä olisi mietinnän paikka.

    Että mitä kielletään seuraavaksi. Suosittelen varautumaan Avohakkuiden kieltoa koskevaan kansalaisaloitteeseen. Se tulee tarvitsemaan vasta-aloitteen. Muuten voi tulla vahinko koska järjen käyttö luontoasioissa alkaa olla kiellettyä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 47)