Keskustelut Metsänhoito Mistä löytää raivaussahatöitä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)
  • Mistä löytää raivaussahatöitä?

    Merkitty: 

    Minulla olisi mahdollisuus ja halua tehdä raivaussahatöitä osa-aikaisesti. Onko palstalaisilla käsitystä mitä kautta näitä löytyisi parhaiten?

    Metsään.fi-palvelussa työilmoituksia tulee hyvin harvoin tarjolle ja mielestäni ideasta huolimatta tuo osuus palvelussa ei toimi. Halu olisi myös tehdä työt oman jo olemassa olevan yrityksen kautta eikä hakeutua alan yritykseen töihin. Myös kemera-ilmoitukset onnistuu. Alan hinnoittelu myös tuttua ja aihetta sivuava kirjoittelu tälläkin palstalla.

    Ajan kuluessa vakioasiakkaat tulisivat kuvaan jos tyytyväisyys hyvää ja omat nettisivut jne. ilman muuta olisi markkinointikanava, mutta onko tähän jotain hiljaista tietä josta töitä löytäisi tai näitä voisi tarjota? Esim. paikalliselle MHY:lle yhteystietojen antaminen yms.

    Minulla on ollut perintömetsää pidempään ja nykyisin jo enemmänkin metsätiloja. Asun PK-seudulla, mutta tilat pääosin Kouvolan seudulla muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Olen pyrkinyt suunnitelmallisesti opettelemaan raivausta ja pidän itseäni siinä jo suhteellisen kokeneena ja myös alan koulutusta olen pyrkinyt hankkimaan. Elämäntilanne on sellainen, ettei ansiotyölle ole tarvetta, mutta metsätyöt koen mielekkääni ja siksi olen pyrkinyt tästä kehittämään itselleni osa-aikatyötä.

  • Tolopainen Tolopainen

    Kysele vaikka vihreiden puoluetoimistolta. Siellä ne päättää, mista saa raivata.

    Niin eihän ne metsätyöt ole ansiotöitä olleet enää pitkään aikaan, jotkut miljonäärit niitä vain huvikseen tekevät.

    metsa1980

    Ymmärrän Tolopaisen kommentin ja yritin välttää tuon kertomalla avausviestissä, että tunnen alan hinnoittelun. Ei siis ole tarvetta polkea hintoja jne. eli arvostan työtä (myös metsätyötä) paljon. Itsekin tilaan töitä omien metsätilojen kautta ulkopuolisilta ja aika usein itselle on helpoin löytää tekijä MHY:n kautta jos/kun ei tunne paikallisia yrittäjiä.

    Apli

    Yhteys paikallisiin MHY:n toimistoihin, myös yhtiöltä suoraan kannattaa kysyä samoin esim Tornatorilta onhan näitä.. Sekä lehtiin ilmoituksia… Itse olen käyttänyt paikallisen MHY:n kautta Suomalaista yrittäjää, naapurimaiden poikia on käynyt vain istutuksilla..

    isaskar keturi

    Olen aina ihmetellyt metsätyöfirmojen kyvyttömyyttä markkinoida työtään. Odotetaan, että asiakkaat kaivaa kivenkolosta tekijän. Tosin joihinkin töihin ei tahdo saada, vaikka kuinka kaivaa, kun tekijä ei uskalla hetkeksikään poistua firman tai mhy:n helmoista.

    Jos käyttää esim. remonttifirmojen taktiikkaa, niin kyllä joku saamaton tarjoukseen tarttuu. Kylälle postilaatikoihin lappuja ”Raivaan tällä alueella talvella 2020-2021. Taimikot kuntoon x euroa/ha. Pyydä tarjous”. Joka aamu saa postilaatikon pohjalta kaivella kaiken maailman remonttifirmojen lappuja aivan mitättömistäkin töistä, mutta onko kukaan nähnyt vastaavaa lappusta metsätöistä?

    metsa1980

    isaskar keturi: Erittäin hyvä pointti ja tähän itsekin törmännyt. Itselle tämä taso ei ihan se mitä hakusessa, mutta silti erittäin totta ja laitan kyllä vahvasti harkintaan jossain määrin. Alueittain aktiivisia keskisuuria tekijöitä tuntuu jonkun verran nousevan esiin, mutta metsänomistajana usein jo pelkkä tarjouspyyntöjen vastausten saaminen on välillä työlästä. PK-seudulla puunkaatoyritykset ovat markkinoinnissa aktiivisia ja maakunnista tulee muutama esimerkkiyritys mieleen jotka markkinoivat hyvin metsäalan töitään.

    Apli: Muutama lehtihaastattelu MHY:n metsureista on sattunut kohdalle enkä ole varma miten kuvio toimii. Kiitos vinkistä.

    En eilen löytänyt palstalta keskustelua aiheesta, mutta nyt sattui osumaan: https://www.metsalehti.fi/keskustelut/aihe/uutena-metsurin-ammattiin/ Vaikka aihe ei sama, niin hyviä kommentteja tuoltakin tästä aiheesta löytyy.

    isotee

    Ensiksi haluan kiittää ja kehua asiallisesta kysymyksestä ja jopa hyvin kirjoitetusta tekstistä, mikä nykyään tälläkin palstalla on kohta harvinaisuus.

    Kysymykseesi liittyen, niin suosittelen laittamaan jonkinlaiset nettisivut ja markkinoinnin kuntoon. Meitä etämetsänomistajia on paljon ja useimmiten palvelun kuin palvelun haku alkaa useimmiten Googlella. Kuukkeli toimii paremmin kuin Kuutio; esim tarjouspyyntö Kuutiossa ei johda mihinkään mutta googlella haku paikalliselle sahalle ja soitto sen ostomiehelle johtaa välittömästi toimenpiteisiin. Sama koskee muutakin metsäpalvelua.

    Toinen suositeltava tapa on markkinoida itsesi paikalliseen mhy:n listoille, samoin isommille alueen toimijoille kuten SE, MG, UPM mitä näitä nyt onkaan.

    Kaiken kaikkiaan tähänkin pätee normaalit markkinoinnin ja myynnin perusteet: selvitä potentiaaliset asiakkaasi, kontaktoi, tee itsesi tunnetuksi, nettisivut kuntoon jne. Jos kotona odottelee raivaussahan kanssa, kukaan tuskin tulee hakemaan…

    Scientist Scientist

    Perusta toiminimi, jonka puitteissa teet työt. On helpompi laskuttaa niin. Itse olen teettänyt raivaustöitä Kouvolan seudulla metsässäni Mhy:n kautta. Mhy:llä on listoilla metsureita, jotka tekevät Mhyn nimissä töitä. Hinta aika korkea, koska mhy ottaa suunnittelukulut (turhaan), henkilösivukulut yms. Metsurille jää vain noin 1/3 metsänomistajan maksamasta hinnasta. Mielelläni tilaan yksityiseltä toiminimimetsurilta suoraan, jää nämä turhat sivukulut pois. Nettisivut pitää tietysti olla, että löytää tekijän.

    husse

    Hoidettavia taimikoita ja nuoria metsiä riittää. Joten pitää valita kohteet mitkä ottaa.

    Vuoden aikana pystyy tekemään tietyn määrän työpäiviä. Joten tärkein asia on ottaa vain kohteet jotka saa hyvällä hinnalla. Menee perseelleen jos buukkaat itsesi pariksi viikoksi sahamaan kohdetta liian halvalla, etkä saa katetta sillä. Kun vastaavasti olisit kohteessa, josta tienaat joka tunti ja joka päivä. Tuon oppii viimeistään kantapään kautta, mutta parempi jos ei tarviisi kokeilla.

    Eli hinnoittelu! Ei ne, jotka tekee halvimmalla. Monesti tulee kyselyä, että teet varmaan niin kilpailukykyisellä (halvalla) hinnalla koska pärjäät noin hyvin? Sitten ihmettelevät kun sanoo, että ei ei, teen puolet kalliimmalla kuin muut. Ne pärjää joilla on kalleimmat hinnat, mutta hyvä työnjälki. Halvalla tekevät kituuttaa ja menee lopulta konkurssiin

    Metsänomistaja saa kuitenkin kemerat, 160e tai 230e, niin tukien jälkeen metsänomistaja jos joutuu maksamaan muutaman satasen lisää, niin ei se ole paljoa. Millä tahansa laskukaavalla se on hyvä sijoitus metsänomistajalle ja tuottaa tulevaisuuteen.

    Käytännössä aina taimikonhoito tulee olla vähintään 400e/ha. Yhtään halvemmalla ei tule tehdä.

    metsa1980

    Kiitos keskustelusta. Hyviä vinkkejä on tullut.

    1) Markkinointi: Suoramainonta alueelle, lehti-ilmoittelu sekä tietenkin nettisivut/hakukonemarkkinointi.
    2) Alihankinta: Kontaktit MHY, Tornator, UPM, Stora Enso jne.

    Hussen kommentit hinnoittelusta oli myös hyviä ja tavallaan tämä käsitys on ollut itselläkin, mutta kilpailutilanne todellisella tasolla on epäselvä. Joka tapauksessa ajatuksia tuosta Hussen kommentista heräsi. Lähtökohtaisesti olisi tietenkin paras jos onnistuisi saamaan muutamia asiakkaita jotka olisivat tyytyväisiä ja työt laajentuisivat luonnostaan ja vastaavasti pelkkänä alihankkija töistä hinnan kautta kilpailtuna voi olla hankalaa.

    Apli

    Itse olen teettänyt vain hankalimmat kohteet ulkopuolisella metsurilla, ne menee useasti nuoren metsän hoitona jolloin kemera tuki on isompi, mutta maksaa järestään sen noin 500e/ha, siihen tosin tuki ja alvit saa pois.. Omalla kohdalla en näe ongelmia tässä MHY:n toiminnassa, koska sieltä löytynee helpoiten ne ammattitaitoiset tekijät.. Toki he sitten laskuttaa myös omia kuluja ja se on ok koska todella harvoin tulee näitä käytettyä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)