Keskustelut Metsänomistus Missä se uusi Kemera-asetus muka on?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
  • Ammatti Raivooja

    En. Pitäisikö tämä vastakysymys tulkita niin, että täyttä tukea ei tulisi nykyehdoilla?

    Äkkiseltään tuntuu, että yli 35 kuutiota energiapuuta niin metsä on jo aikaslailla jo pilalla. Männikössä voisi onnistuakkin mutta miten ilman raivauksia? Jotain lehtipuu roskametsiä nää taitaa kuitenkin olla.

    jees h-valta

    On se hiukan liikaa jo. Kyllä siellä laatu on kärsinyt jos noin paljon e-puuta joukossa. Sen käsityksen kyllä jo omassakin sai. Vaikka olisin kerännyt e-puun olisi määrä jäänyt ehkä johonkin noin 25-28 kuution paikkeille. Itse ainespuuta tuli tosiaan niinkin vähän kiintoja kuin n.15 mottia/ha. Maahan lakaistu määrä kyllä kieltämättä suretti kun se oli kuitenkin niin lähellä kuitukokoa olevaa. Kyllä siitä kasaakin olisi syntynyt. Mutta kun se oli niin hirveän täynnä ettei siitä kaikin paikoin hirvikään varmasti läpi mennyt.

    Ammatti Raivooja

    Kyllä suuntaus on, että niitä ei ikävä kyllä tee kukaan tulevaisuudessa, isännät eikä metsurit. Jos tähän tahtiin taimikonhoitopinta-alat laskevat niin taimikonhoidot loppuvat 2060-luvulla.

    jees h-valta

    Kaukaa viisaana A.R. jätti mainitsematta koneet.

    suorittava porras

    Jos muoren metsän kunnostuskohteen korjuusta saatava puumäärä alittaa 35m3 /ha on tuki 230 € /ha . Energiapuun korjuutukea ei enää makseta . Tämä tarkoittaa sitä , että Jessen kohdalla ”valtralinja ” saa jatkoa . Mikäli joudutaan käyttämään vierasta työvoimaa , on energiatilin merkki vahvasti negatiivinen .

    pvma

    Joko näitä tukia voi hakea? olisi pientä alle 1.5m kuusentaimikkoa josta pitäisi hävittää koivut pois. käsitin että on tehtävä jokin eu-byrokratian täyttämiseksi tarvittava ennakko hakemus ja vasta sen jälkeen saa aloittaa työt?

    Varhaisperkauksena taitais saada menemään tuollaisen.

    KORJAUS: näyttäis että antavatkin aloittaa työn ennen byrokratiaa:
    ” Taimikon varhaishoito, nuoren metsän hoito, juurikäävän torjunta sekä suometsän hoitoon liittyvä piennartien rakentaminen voidaan aloittaa ennen rahoitushakemuksen hyväksymistä tuen saajan omalla riskillä. ”

    Korjatkaa olenko väärässä.

    Ammatti Raivooja

    Vissii ottavat ilmoituksia vastaan kesäkuun alusta.

    §
    Hakemus
    Sen lisäksi, mitä hallintolain (434/2003) 16 §:ssä ja rahoituslain 22 §:n 1 ja 2 momentissa säädetään, hakemuksessa on ilmoitettava tuen hakijoiden nimi- ja yhteystiedot sekä hankkeen sijaintitietoina kiinteistötunnukset ja kunta. Tuen hakijalla tarkoitetaan tässä sitä, jolle rahoituslain 4 §:n nojalla voidaan myöntää tukea. Jos hakija on käyttänyt asiamiestä ja asiamies ei itse ole laatinut hakemusta, hakemuksessa on ilmoitettava asiamiehen nimi- ja yhteystiedot. Jos tuen myöntämisen edellytyksenä on rahoituslain 9 §:n 1 momentin mukaan toteuttamissuunnitelma, mainittu suunnitelma on liitettävä hakemukseen. Hakemukseen on liitettävä kartta, jossa kohde on rajattu. Juurikäävän torjunnan hakemuksen osalta kuitenkin riittää, että hakemuksessa on yksilöity kiinteistöt, joilla torjuntatyö tehdään.
    Taimikon varhaishoidon, nuoren metsän hoidon ja juurikäävän torjunnan hakemuksessa on ilmoitettava kohteen pinta-ala. Taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon kohteen pinta-ala on ilmoitettava kuvioittain. Nuoren metsän hoidon hakemuksessa on lisäksi eriteltävä sen kohteen pinta-ala, jolta kerätään pienpuuta vähintään 35 kiintokuutiometriä hehtaaria kohden. Jos kohde sijaitsee pohjoisessa Suomessa, nuoren metsän hoidon hakemuksessa on eriteltävä sen kohteen pinta-ala, jolta kerätään pienpuuta vähintään 25 kiintokuutiometriä hehtaaria kohden. Suometsänhoidon, metsätien tekemisen ja metsäluonnon hoidon tuen hakemuksessa on ilmoitettava arvio toimenpiteen toteuttamisen yhteydessä kohteella tuensaajalle syntyvistä tuloista. Ympäristötuen hakemuksessa on ilmoitettava kohteen pinta-ala, kuvioittaiset metsävaratiedot ja koko kiinteistön puuston määrä sekä ilmoitettava kohteen elinympäristöt ja niiden lisämääreet tämän asetuksen liitteen mukaisesti.

    Ammatti Raivooja

    luonnos 31.3.2015
    Jos hakemuksen on laatinut hallintolain (434/2003) 12 §:ssä tarkoitettu asiamies, hakemukseen on liitettävä riittävän yksilöity selvitys asiamiehen oikeudesta edustaa päämiestä.
    Hakemuksessa, joka koskee sellaista hanketta, jolle on jo myönnetty tukea, on edellä tässä pykälässä säädetyn lisäksi ilmoitettava tukipäätöksen hankenumero.
    3 §
    Toteuttamissuunnitelma
    Toteuttamissuunnitelmaan on sisällytettävä:
    1) maastossa tehtävät toimenpiteet työlajin tarkkuudella,
    2) tiedot hankkeen toteuttamiseksi vaadittavista luvista ja ilmoituksista sekä
    3) tiedot jo vireillä oleviin lupa- ja ilmoitusasioihin liittyvistä viranomaisten yhteydenotoista.
    Suunnitelmaan on liitettävä kopiot myönnetyistä luvista.
    Suunnitelmaan on sisällytettävä toimenpiteiden kustannusarvio, jossa on eritelty suunnittelu-, työ-, tarvike- ja muut kustannukset. Siltä osin kuin kyseessä on yhteishanke, toteuttamissuunnitelmassa on ilmoitettava, miten kustannukset kohdistuvat eri kiinteistöille.

    pvma

    byrokratia se ei kevene mutta lieneekö tavoitekaan.

    jees h-valta

    Tyypillistä Eu-alistepolitiikkaa. Aivan samaa on syötetty maanviljelijöille jo pidemmän aikaa. Moni on suosilla luovuttanut ja lopettanut tilanpidon. Kaippa nyt on metsätalouden harvainvallan aika hakusessa jälleen myös. Eu on sieltä ja syvältä. Ja meidän ”edunvalvonnalle” tuppaa sopimaan sopivat suojatyöpaikat byrokratian rattaiden rasvaajana. Varmaan sopivia ”fakseja tuppaa pyytämättä ja yllättäin”.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)