Keskustelut Metsänomistus Missä paras metsän tuotto?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 128)
  • Missä paras metsän tuotto?

    Mielehkiihtoista vertailla eri paikkakuntien metsän tuottoa metsään.fi sivustolla. Kysymys lienee keskimääräisistä tuotoista. Pienillä alueilla saattaa kyllä olla isojakin makroilmaston eroja.

    Toisaalta hyvällä metsänhoidolla voidaan metsän tuottoa parantaa.
    Kotikunnassa ha / 5-vuosituotto on 191 €, suurin tuotto eri paikkakunnista löytyi 895 € !
    Miten tuottaa keskustelijoiden metsä?

  • Potifar

    Yksinkertainen vastaus ko. kysymykseen, joka pätee aina!!

    HOIDETUSSA METSÄSSÄ ALKAEN TAIMIKON PERKAUKSESTA JA HOIDOSTA HARVENNUKSIIN.

    Muuta metsänhoidossa ja tuotossa ei tarvitse miettiä!

    Sieltä omasta hoidetusta metsäsätä löytyy se paras rahallinen tuotto ja mielihyvä!!

    Hoitakaamme metsiämme hyvin!!

    jees h-valta

    Mutta kyllä pitää se AmmattiRaivoojankin ohje todentaa että vain se tarpeellinen hoito koska vieraalla teetettynä työ metsissäkin maksaa kuten muuallakin. Ja ei kaikissa samalla kaavalla vaan metsää metsän ehdoilla ja puulajit kaikki käyttöön ja oikea puulaji paikkaansa.

    harrastelija harrastelija

    Hoidon osuus on tietenkin selvää. Kainuussa saa kyllä hoitaa vaikka joka puuta erikseen, mutta samaan kasvuun ei todellakaan pääse mitä etelämpänä on.
    Kysymys on lähinnä siitä, että mitä asioita metsään.fi:ssä on otettu huomioon eri kuntien alueella laskettua tuottoa.
    – maaperä
    -sademäärä
    – vesistöt
    – kasvuvyöhyke
    ….

    Jätkä

    Jos katsotaan kartalta, miten lämpösummat kasvavat eri alueilla suomessakin, niin se antaa osviittaa, missä on madollista puun kasvaa kunnolla.
    Yleensä on mitattu kovia kasvuja myös siellä, missa maaperä on keskimääräistä kalkkipitoisempaa.
    Nämä kun yhdistetään, niin löytynee sopivasti kumpuilevaa maastoa, missä vesitalous on hyvä, eikä puut kärsi kuivuudesta tai märkyydestä.
    Myös Lapista löytyy sangen hyviä kasvulukemia – ainakin yhdestä paikasta, syynä on juurikin tuo kalkki.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsään.fi ja myös metsäsuunnittelun kasvumalleissa käytetään juuri noita mainittuja muuttujia selittäjinä: lämpösumma (sis. korkeus merenpinnasta), kasvupaikka, puulaji, ikä, valtapituus ja metsikön tiheys.

    Kasvua koetetaan ennustaa myös erirakenteisille metsille, mutta tälllöin epävarmuusmarginaalit kasvavat. Motti-ohjelmistoon pystyy näköjään nykyisin valitsemaan nopeamman kasvun hoidetulle viljelytaimikolle.

    harrastelija harrastelija

    Miksi ”Puuki” ottaa verottajan tähän mukaan?
    Metsään.fi tarjoaa ilmaista palveluaan kopion mukaan:
    $
    Metsään.fi-palvelu tarjoaa metsänomistajalle ajantasaisen metsävaratiedon omista metsistä. Voit milloin tahansa ottaa palvelun käyttöön. Sähköinen asiointi Metsäkeskuksen kanssa onnistuu palvelussa kätevästi ajasta ja paikasta riippumatta. Metsäalan ammattilaisena näet Toimijapalvelussa metsänomistajan suostumuksella samat tiedot kuin metsänomistajakin. $

    Onhan se verottajakin tietty metsänomistajan ystävä, mutta ottaa siitä 30 % ensin päältä 🙁

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Luonnonvarakeskus arvioi keskimääräisiä metsän tuottoja juurikin edellä mainitulla likimääräisellä menetelmällä, eli vähentämällä myydyn markkinapuun arvosta metsänhoidon kustannukset. Yksittäisen metsänomistajan saama tuotto voi tietysti poiketa tästä kovasti puoleen tai toiseen.

    Jätkä

    Eiköhän laskelmat perustu vanhanaikaiseen verokuutiometrin hinnoitteluun, joita sitten arvioidaan tulevan erilaisilta metsätyypeiltä enemmän tai vähemmän.
    Ainakin pinta-alaverotuksessa laskumenetelmä suosi vahvasti hyviä pohjia, mutta karuilta mailta joutui maksamaan hieman ylikorkeaa veroa.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Missä paras metsäntuotto Suomessa,niin rehevillä mailla ,joissa lämpösumma korkea ja aktiiviset metsiensä hoitotoimenpiteiden suorittajat.Laskennallinen paras tuotto kuntakohtaisesti siellä,missä hakattu metsää eniten.

    Kun taanoin katselin kuntakohtaista tuottoa,naapuripitäjässä puolet korkeampi,kuin omassani.Todellisuudessa asia on päin vastoin,ei karut männikkökankaat voi tuottaa paremmin,kuin rehevät kuusen kasvumaat havupuiden nykyhinnoilla.

    Aktiivinen metsänhoitoketju katkeamattomana taimikon perustamisesta,ajallaan tehty raivaus,harvennus ja päätehakkuu takaa varmasti parhaan tuoton ,ainakin verrattuna herran haltuun jättämiseen verratuna.Aika kyllä maan kasvustolla peittää,mutta pajut,lepät ,horsmat ym. muu rojutavara ei tuottoa anna näillä näkymin.

    Arnold Layne

    Kehä kolmosen sisällä saadussa perintömetsässä, missä sukulaiset tekevät metsänhoitotyöt ilmaiseksi ja mikä lopulta pistetään nippuun sekä myydään postimerkkitontteina kovaan hintaan eteenpäin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 128)