Keskustelut Metsänomistus Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 254)
  • Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

    Siitä viimeisestä myyrätuhovuodesta 2009 on kulunut nyt 6 vuotta. Ainakaan meidän taimiokoissa ei mitään havaintoja myyristä tänäkään keväänä.

    Tietääkö joku, miten myyrätutkijat selittävät nykytilannetta? Vai ovatko todenneet, ettei koko myyräkysymys ole enää ajankohtainen ja vaihtaneet ammattia?

  • Hyöteikkö

    Mikäli oikein ymmärrän tuon irrallisen englanninkielisen lainauksen, niin Anton taitaa tarkoittaa että rabiesta on vuosien 2006-2011 välillä tavattu ihmisellä EU-maissa 12 tapausta. Aiheuttajina koira, kissa tai lepakko.

    William Munny

    Mystisellä myyrämiehellä sitä ymmärrystä riittää,välistä liiankin kanssa.

    Niko

    Eikös se ”kuumimmassa vaiheessa” luullu olevansa joku Mararskuun Mamba ellei peräti SUSI!

    Ns. laajennettu ymmärrys….

    Visakallo

    Näinhän se on! – ja jos Antonin teesit eivät päde meidän toisten metsissä, niin silloinhan syy on luonnollisesti meidän huonossa älyssä eikä Antonin teeseissä!

    6 m3

    Eviran sivuilta poimittua:
    ”Suomi on vapaa klassisesta rabieksesta

    Suomi on ollut virallisesti vapaa rabieksesta vuodesta 1991 alkaen. Vuosina 1988-89 puhkesi Kymijoen suistoalueella raivotautiepidemia, jonka yhteydessä tartunta todettiin yhteensä 66 eläimellä. Taudin merkittävin uhri ja levittäjä oli supikoira, joita tartunnan saaneista eläimistä oli 48 kpl. Tätä edeltävä epidemia oli vuosina 1956-59. Raivotautia vastustetaan rokottamalla koirat ja kissat sekä levittämällä kaakkoisrajalle syöttirokotetta pienpedoille.Elintarviketurvallisuusvirasto (EVIRA) seuraa luonnonvaraisten eläinten raivotautitilannetta. Virasto tutkii vuosittain yli 500 eläintä raivotaudin varalta”

    Huomiota kiinnittää että raivotautia on löytynyt yleisesti juuri SUPIKOIRASTA.
    Viimeksi raivotautirokotteita on levitetty Eviran sivujen mukaan syksyllä 2013.

    Hirviekinokokkia on diagnosoitu vuosina 2000-2013 kahdeksantoista (18) tapausta.
    Hirviekinokokin kantajana ja väli-isäntä taasen ovat hirvet, porot ja SUDET.

    Suomi ei todellakaan ole enää mikään lintukoto noitten eläintautien suhteen.
    Tosin terveellä järjellä varustetulle tartuntariski on olematon. Mutta miksi noita eläintautien kantajia tulisi suosia???

    A.Jalkanen

    Käärmeet kuuluvat Suomen luontoon siinä missä muutkin matelijat.

    Supitutkija Kaarina Kauhala kertoi minulle, että supikoiraa on vaikeaa pitää kurissa metsästämällä. Laji pystyy ilmeisesti kompensoimaan harvennuksen joko lisäämällä poikuekokoaan tai jollain muulla tavalla. Voisi vaihteeksi kokeilla ainakin joillakin alueilla metsästämättömyyttä ja katsoa miten kannan kävisi? Jospa lajin oma tiheys ja ilves ovat riittävät kannansäätelijät?

    Jo nykyisin koirilla käytettävissä matolääkkeissä näkyy olevan tehoa molempia heisimatoja vastaan (esim. Dolpac), joten meillä ihmisen riski saada niitä lienee tällä hetkellä hyvin pieni.

    Metsuri motokuski

    Usein näin on että kettu ja supikoira lisää lisääntymistä kun populaation tappiot kasvavat. Meille kun tuli ilves niin kettu ja supikoira kannat romahtivat kun petojen määrä tuli liian suureksi. Silloin ilves aloitti tehokkaan kilpailijoiden harvennuksen. Sillä kun ei ole rauhoitusaikaa vaan harvennus tapahtuu joka päivä kun tilaisuus tulee. Ketun ja supikoiran pojat ovat sopivaa saalista ilvekselle.

    Anton Chigurh

    Vastaa puuntakuinen viimein kysymykseeni:
    onko jokaiseen alueen (jolla kerrot olevan enemmän ilveksiä kuin kettuja) metsästysvuokrasopimukseen kirjattu: pienpetojen (kettu, supikoira, näätä, minkki, kärppä…) metsästys on kielletty. Vai sisältyykö tuo jo paikallisen metsästysseuran sääntöihin.

    Visakallo

    Vain hirvenmetsästys on sopimuksissa sallittu.
    Pienpetojen salametsästystä ei aluella ole havaittu.
    Kuikahan monta kertaa tämä sama asia pitää vielä toistaa.
    Olen ollut seitsemän vuotta mukana palstalla, ja joka vuosi tähän samaan asiaan pitää palata uudelleen ja uudelleen.

    Visakallo

    Meilläpäin ei metsästetä mitään ilman maanomistajan lupaa.
    Taitaa tässäkin sitten olla jossain suunnalla eri käytäntö.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 254)