Keskustelut Metsänomistus Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 254)
  • Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

    Siitä viimeisestä myyrätuhovuodesta 2009 on kulunut nyt 6 vuotta. Ainakaan meidän taimiokoissa ei mitään havaintoja myyristä tänäkään keväänä.

    Tietääkö joku, miten myyrätutkijat selittävät nykytilannetta? Vai ovatko todenneet, ettei koko myyräkysymys ole enää ajankohtainen ja vaihtaneet ammattia?

  • reservuaari-indeksi

    Saattaa noilla Metlan tutkijoilla olla joku muu syy kuin uskaltaminen, etteivät liiemmin Antonin seuraan tuppaannu. Vahvasti epäilen.

    Anton Chigurh

    Onhan niitä syitä.

    Yhdellekin (myyrähutkijoihin esimiesasemassa olevalle) selostettiin kohtuullisen tarkkaan lumikkohypoteesin mielettömyys ja kettujen massiivisen tapattamisen aiheuttamat myyrätuhot. Ja ehdotettiin, että panisi pässinpäät ruotuun.

    Jäppinen meni ensin naamaltaan punaiseksi, sitten siniseksi, ja sitten tiuskaisi: ”minä en SIIHEN kettusotaan osallistu”

    reservuaari-indeksi

    Etkös kertonut niistä ML:n tapaamisistakin moneen kertaan että kun esittelit mappiesi sisältöjä niin omien sanojesi mukaan ”kukaan ei tajunnut”. On sulla varmaan hienot teoriat siellä taustalla, kun päihittävät kokonaiset tutkimuslaitokset, jotka on miehitetty ihan oikeilla tutkijoilla. ”Kukaan ei vaan tajua.”

    A.Jalkanen

    Tutkimus etenee siten, että aluksi mietitään vaihtoehtoisia selityksiä eli hypoteeseja ja katsotaan mitä niistä käytännön havainnot tukevat. Periaatteessa yksikin poikkipuolinen havainto riittää hypoteesin kumoamiseen.

    Hyöteikkö

    Anneli. Eihän se nyt mielestäni ihan noin mene. Otetaan vaikka sata havaintoa. Niistä 99 tukee toisiaan ja yksi on ihan päinvastainen. Ihan tilastotieteellisesti tuo yksi havainto ei voi kumota lopputulosta. Vai ymmärsinkö väärin ajatuksesi?

    reservuaari-indeksi

    Hyöteikkö on oikeassa. Ainakin kauppakorkeessa 90-luvulla oli vielä tilastotiede muistaakseni 3 ov + 3 ov (jatko) pakollisena. Tuntui olevan aika tarkkaa, kun laskettiin korrelaatiokertoimia ja todennäköisyyksiä ym. ym. Loppupelissä ei kuitenkaan prosenttilaskua kummempaa, mutta monta virheen mahdollisuutta sieltä löytyy.

    Kannattanee perehtyä tuohon tilastotieteen kurssitarjontaan kun on näköjään tuo lähtötaso lievästi sanottuna hakusessa.

    A.Jalkanen

    Tieteenfilosofisesti ajatellen periaatteessa yksikin varmennettu poikkipuolinen havainto riittää hypoteesin kumoamiseen. Käytännössä toki tukeudutaan tilastollisiin todennäköisyyksiin eli jonkinsuuruinen epävarmuusmarginaali päätelmille sallitaan (1-5 %).

    Hyöteikkö

    Jotenkin ymmärrän kyllä AJ:n ajatuksen. Mutta jos mennään sinne tieteenfilosofiselle puolelle, niin miten uskottavia tutkimustulokset silloin ovat? Ihan kiintoisa keskustelunäkökulma kuitenkin.

    Toki arvostan Metlan tutkimuksia. Olinhan itsekin aikoinaan samoissa hommissa.

    Jatka AJ vain palstalla, Tutkija omalla nimellään on täällä harvinaisuus.

    Ammatti Raivooja

    Yks päivä oli tuulihaukka istutusaukolla myyriä kyttäämässä. Nimenomaan omaan kyttäämässä ku se pystyy tuulisella säällä pysymään paikallaan ilmassa. Melko erikoinen.

    Radiosta kuuntelin miten metsästäjät ovat alkaneet rakentamaan sorsalinnuille pönttöjä ettei niiden tarvitse pesiä maassa. Näille maapesijöille supistui ja varsinkin minkki on pahasta ja sorsalintukannat ovatkin taantuneet.

    William Munny

    KÄÄRME NIMELTÄ KYY,pitää osaltaan jyrsijäkannat siedettävällä tasolla.
    Mitäpä Anneli on mieltä tästä havainnostani?
    Suomeen tulisi siirtoistuttaa muutama käärmelaji lisää.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 254)