Keskustelut Metsänomistus Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 254)
  • Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

    Siitä viimeisestä myyrätuhovuodesta 2009 on kulunut nyt 6 vuotta. Ainakaan meidän taimiokoissa ei mitään havaintoja myyristä tänäkään keväänä.

    Tietääkö joku, miten myyrätutkijat selittävät nykytilannetta? Vai ovatko todenneet, ettei koko myyräkysymys ole enää ajankohtainen ja vaihtaneet ammattia?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Laitetaan nyt tämä puutiainen tähän, kun ei minkkiketjua löytynyt tähän hätään.

    Tutkimus puutiaisten levinneisyydestä on vasta aloitettu, mutta se, että ne viihtyvät aiemmin luultua paremmin – paitsi ruohikoissa – myös havumetsissä, voi johtua siitä, että näissä metsissä on tärkeitä isäntäeläimiä eli veren lähteitä puutiaisille. Niitä ovat luultavasti mm. metsähiiri ja metsämyyrä.

    Sen sijaan siihen, miksi puutiaishavaintoja kertyy kosolti nimen omaan vesistöjen varsilta, en ole kuullut vielä uskottavaa selitystä. Liittyykö tämä ihmisten vai esimerkiksi lintujen liikkumiseen? Puutiainenhan ei itse liiku juuri muuten kuin isäntäeläintensä mukana, ja omin voimin vain pystysuunnassa.

    Mitä minkki tekee vesistöjen varsilla? Vastaus: pyydystää puutiaisten isäntäeläimiä eli muun muassa vesimyyriä ja tekee sikäli hyvää työtä. Työ kuuluisi vesikolle, joka ei kuitenkaan enää ole sitä tekemässä.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Heinittymistä suosiva metsätalous lisää myyräkantoja. Jos katotaan kuvia puhtaista, harvoista kuusikoista missä ei kasva lehtipuun lehtipuuta niin tälläisissä puolipeltomaisissa kuusi-heinäalueilla myyrät lisääntyvät pienpedoista huolimatta.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Alueilla, joilla ei ole ilveksiä kettukanta on kymmenkertainen. Ihminen on ottanut ilveksen roolin kettu- ja supikannan säätelyjärjestelmässä pyytämällä sekä kettuja, supia että ilveksiä.

    Lisäksi punkkeja auttaa heinittymistä suosiva metsätalous koska punkit löytävät helpommin heinien päistä isoja nisäkkäitä.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Enintään joka kymmenes ilves edes yrittää kettua. Tervettä kettua ei ilves saa kiinni.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Ketunpojat on tyhmiä ja uteliaita, että niitä saisi melkein ihminenkin kiinni. Niitähän ihmiset ampuu kuisteillekkin.

    Visakallo Visakallo

    Ilves tappaa kettujen poikasia ja se on romahduttanut kettukannan.
    Muuta selitystä ei ainakaan meilläpäin asialle löydy, tai sitten kettuihin on iskenyt joku uusi tauti.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Kettukannan koolla ja borrelioositapauksien maantieteellisessä yleisyydessä on positiivinen korrelaatio. Siellä missä on eniten kettuja on siis eniten borrelioosia. Lounais-Suomessa eniten ja vähenee koilliseen päin mentäessä.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Varsinais-suomen sairaanhoitopiirissä on ollut 2001, jolloin sielläkin aloitettiin erikoistehostettu pienpetojentappokampanja, 32 borreliaa, kun viime vuonna niitä on ollut 264.

    Erittäin tärkeä tekijä ovat sorkkaeläimet, erityisesti vieraslaji valkohäntäpeura (myös metsäkauris), ja ennenkaikkea hirvi.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Borrelioosi korreloi negatiivisesti hirvikannan kanssa. Lappia lukuunottamatta Lounais-Suomessa on pienin hirvikanta.

    Lounais-Suomessa on heiniä suosivaa maataloutta enemmän kuin koilliseen päin mentäessä.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Borreliat lisääntyvät erityisesti myyrien veressä. Kettukannan puolittaminen on viisinkertaistanut borrelian määrän.
    Siinä on perusyhtälö. Kaikki muu on bullshittiä.

    Kyllä se vain on niin, että kun totuus viimein valkenee älylliselle rahvaalle, niin pienpetojentappoprikaatilaisten nahkat roikkuvat nahkurin orsilla. Kuten johtajansakin (johtava lumikkohypoteetikko).

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 254)