Keskustelut Metsänomistus Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 254)
  • Minne myyrät kadonneet? Tiedätkö sen?

    Siitä viimeisestä myyrätuhovuodesta 2009 on kulunut nyt 6 vuotta. Ainakaan meidän taimiokoissa ei mitään havaintoja myyristä tänäkään keväänä.

    Tietääkö joku, miten myyrätutkijat selittävät nykytilannetta? Vai ovatko todenneet, ettei koko myyräkysymys ole enää ajankohtainen ja vaihtaneet ammattia?

  • MaalaisSeppo

    Myyrät ja muut pieneläjät ovat taas käynnistäneet vilkkaan keskustelun. Tutkimustietoakin ko. aiheisiin tuntuu olevan runsaasti ja lisää kai on tulossa. Lisäksi runsaasti lukijakunnan omia havaintoja.

    No toivottavasti jatkossa ko. tutkimusaiheet vähenevät ja keskitytään olennaisiin aiheisiin. Tutkimusrahoitus aiheisiin, kuten :”Jäätyneen oksan putoamisen vaikutus kalojen sukupuolielämää” voi olla tiukassa.

    JacktheRibber

    Paavo hellstedt kirjoittaa väitöskirjansa (julkaistu vk 41/05, jonka pääideoitsijana on ollut laajlti siteerattu lumikkohypoteetikko henttonen) tiivistelmässä, että ”Petoyhteisössä tapahtuneet muutokset voivat vaikuttaa merkittävästikin saalisyhteisön dynamiikkaan ja rakenteeseen. Jopa pienet muutokset suhteellisissa petojen runsaussuhteissa saattaa vaikuttaa laajalti selkärankaisyhteisöön.”

    Siis ”…jopa pienet muutokset petojen runsaussuhteissa…”

    Juuri tuosta muutoksesta on kysymys, kun kettujen rautapyynti kiellettiin 1984, jonka seurauksena Värriön tutkimusaseman alueella näädän talviravinnon sisältö muuttui:
    1976-1983 ravinto sisälsi myyriä vaihdellen 10-95% välillä, kun taas
    1984-1992 ravinto sisälsi myyriä vaihdellen 36-80% välillä.

    6 m3

    Parahin AJ

    Olisikohan sinun jo korkea aika vapauttaa tehtävistään tämä nykyinen
    ”tutkimusassistentti”, tämä joka on kuin keksipurkilla varkaissa käynyt pikkupoika?
    Ja päästää hänet viimeinkin lunastamaan sitä matkalippua.
    Toistot alkaa olla jo sitä luokkaa. Vai onko sihteeri ottanut lopputilin ja paperit päässeet epäjärjestykseen?

    A.Jalkanen

    Ei tässä mitään. Hommat jatkuu. Pieniä käynnistysvaikeuksia on, kun olen joutunut vieraille vesille: metsänhoitotieteestä metsäeläintieteen puolelle. Siis puiden sijasta tutkimuskohteet kuuluvat hämähäkkieläimiin, lintuihin ja nisäkkäisiin.

    Värriön luontopäiväkirjaa on mukava lukea jo senkin takia kun T. Hietajärven ottamat kuvat ovat niin hienoja.

    William Munny

    Voivat vaikuttaa,saattavat vaikuttaa.
    Noista on vielä tieteellinen fakta kaukana.

    Anton Chigurh

    Nyt lipsuu persekärpäsillä pahemman kerran!

    Ensimmäisen kerran minä tällä palstalla tuosta näätätutkimuksesta luen. Sitäpaitsi tuo tutkimushan on yhtenevä helstetin ja henttosen havaintojen kanssa. Kerrankin osuivat oikeaan.

    Timppa

    Saanen huomauttaa, että kettujen rautapyynnin kieltäminen ei käytännössä vaikuttanut mitään passiivisten pyyntivälineiden käyttöön. Nimittäin jalkanaru on sallittu. Sen tai raútojen käyttö on juuri yhtä tehokasta. Sen verran kokemusta on, että nuoruudessani olen saanut muutsaman ketun saaliiksi raudoilla. Vielä useammaan olen lopettanut, kun olivat jääneet isäni rautoihin.

    A.Jalkanen

    Tieteellinen fakta on fakta juuri niin kauan kunnes tulee uskottavampi fakta tilalle. Vrt teoria että aurinko kiertää maata eli niin kauan kunnes huomattiin että eihän se niin olekaan…

    e-h

    Kaatokolo fa suunnattu kaato

    William Munny

    Myyräkannan vaihtelut saattavat nopeuttaa napajäätiköiden sulamista.
    Tieteellinen faktako,kunnes toisin todistetaan?

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 254)