Keskustelut Puukauppa Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 225)
  • Minne hävisi ne mhy-kriittiset keskustelut?

    Onko tämä nyt liian kuuma aihe,  ja onko kenties jostain ylempää tullut käsky, vai mistä johtuu että aloittamani aihe: Olkaa varovaisia niiden valtakirjakauppojen kanssa,on poistettu?

    Myös muutama muu ketju käsitteli samaa aihetta. Miksi ne tosiaankin on poistettu, eikö mhy-kriittistä keskustelua sallita. Voisi edes perustella moderaattorit poistoa.

  • käpysonni

    Eikö kukaan ole koskaan kyseenalaistanut näitä mhy-väen väitteitä, että he pystyvät metsänomistajaa paremmin vertailemaan puunostajien tarjousten paremmuutta, koska heillä on tätä mystistä ja salaperäistä tietoa eri ostajien katkonnasta ja tukkisannosta, ja tämän tiedon avulla tehdystä tarjousvertailusta  puunmyyjät ovat valmiita maksamaan palvelumaksuina satoja ja jopa tuhansia euroja, riippuen kaupan suuruudesta.

    Kuitenkin ostajat ilmoittavat tarjouksessaan ne mitat, joilla leimikon puut katkotaan, ja on oikeutettua odottaa että noita mittoja sitten noudatetaan, ja puun myyjäkin pystyy jo pelkästään noiden tarjouksessa ilmoitettujen mittojen perusteella jopa aika tarkasti laskemaan kuinka paljon kukin ostaja tukkia leimikolta saa, ilman että tarvitsee maksaa mhy:lle jostain salatiedosta.  Ja historialliset katkontatilastot kertovat menneisyydestä, ne eivät ole tae tulevasta katkonnasta. Ja voiko ostaja sitten kesken hakkuiden, tai juuri ennen hakkuun alkua,  päättääkin tehdä tukkia eri mitoilla kuin on kauppasopimuksessa  mainittu, sehän olisi sopimusrikkomus, ja vaikka ei olisikaan, niin jo nuo mittojen muutokset verrattuna tarjouksessa mainittuihin,  tekisi tyhjäksi mhy:n hienot laskelmat siitä että tämän ostajan tarjous oli paras, jos ostaja päättääkin tehdä katkonnan eri mitoilla.

     

    Niin että näin ajatellen tuntuu  hölmöltä maksaa mhy:lle puukaupan kilpailuttamisesta, kun ei voi saada täyttä  varmuutta että heidän parhaaksi katsomansa tarjous oli edelleen  paras senkin jälkeen kun puut on pantu poikki ja pinoon.

     

    Joten väittäkää nyt vastaan ja edelleenkin kysyn, onko mhy-väen  väitteitä heidän ylivertaisesta taidostaan tehdä tarjousvertailua koskaan kyseenalaistettu?

     

     

     

     

    mehtäukko

    ”…Mhy on pärjännyt paikallisesti hyvin erottelemalla puuerät sopiviin kohteisiin…”

    Myhistys sitä ja tätä. Siitä määrittelystä ja nökkösten puolittelusta ei todellisuudessa kenenkään perse karvotu. Automies on kyllä onnessaan kerätessään rekkakuorman nökkösten nökkösistä! Määrät ja laadut pysyvät tietysti hallinnassa…Kulut ja aika ovat ilman takaporttia. Ei siis järjen häivää.

    Tolopainen

    Myhistykset tekevät puutavarasta sopimuksia ostajien kanssa. Eivät he voi lähteä siitä, että jokainen myyjä saisi maksimihinnan. Jos sopimus tehdään alkuvuodesta, markkinahinnat ovat voineet nousta tai laskea. Sehän ei ole myhistysten vika. Organisaatio aina kuluttaa myös rahaa, ei voida vaatia, että ihmiset tekisivät töitä ilman palkkaa. Mutta jos kauppahinta on alhaisempi, vero myös pienenee, eli valtiokin menettää eli demarit saavat vähemmän rahaa jaettavaksi kannattajilleen. Kohta oppivelvollisuus kestää eläkeikään saakka. Suomalaiset viettävät aikaansa yhä enemmän laitoksissa.

    jees h-valta

    Niin, kyllä kriittisyys on MHY:n toimista enemmän kuin paikallaan. Näin valtuustossakin muutaman vuoden ”kortteeranneena” toiminta ei aivan aukottoman reilua alkutuottajaa kohtaan ole. On juuri tietyt sitoumukset toimittaa tietty määrä puuta toimintakauden aikana eri puunostajatahojen kanssa. Miten siihen sopii silloin höpinä aina metsänomistajalle parhaasta hinnasta ja katkonnasta? Kun kuitenkin ne huononkin hinnan ja mittojen puuerät toimitetaan ajallaan. Eli pluffiahan se teettää. Ja kun isoille metsätiloille sitä ei voida eikä uskalleta tehdä se on juuri pienemmät metsätilat jotka saavat ”turpiinsa” noissa kuvioissa.

    Metsuri motokuski

    Käpysonni on asian ytimessä. Noinhan se on. Pelkkä markkinointi keino koko katkonnan vertailu.  Toisaalta vertailu perustuu vain heidän kanssa tehtyihin kauppoihin. Yleensä on myös niin että heidän korjuupalvelunsa toimittaa pääosan puista juuri niille parhaille katkojille. Miksiköhän ?  Voisiko syynä olla synergia etu ?

    Kyllähän tuo iltalehden kirjoitus oli valitettavasti totta monessa mhy:ssä. Kaikkia ei voi tietenkään samaan lokaan työntää. On myös yhdistyksiä jossa työtä tehdään vilpittömästi metsänomistajan parhaaksi niillä resursseilla jotka on olemassa. Mhy:t pyörittävät toimintaa tulorahoituksella kilpailulla kentällä. Monesti hyvä ajatus katoaa kun taloudesta ja työpaikoista on kyse.

    Apli

    Metsuri Motokuskin kanssa olen samaa mieltä.. Vuosikymmenet seurannu kahden ison MHY:n toimintaa, ja ei aina heidänkään korjuupalvelu niin tarkkaan ole tukkia ottanut, välillä melkoiset kuitukasat, riippuen tietysti leimikosta ja ajankohdasta mihin toimitusopimuksiin puut mahtuu.. Energiapuussa heillä on ollu aina suht hyvät hinnat tosin nyt Biowatti on menny ohi ainakin mitä viimeksi vertailin..

    Kivelänhanttu

    Käpysonnilla hyviä asetuksia.  Myhiksellä on kyllä tietoa katkonnasta paikallisesta suuresta puumäärästä mutta ostajan puunmitat muuttuvat nopeasti kysynnän mukaan. Tukkipaksuisesta puista ei saa löytyä kuitupinosta. Eri motoketjujen välillä on isoja eroja työjäljessä ja katkonnassa, tätä tarkkailen.

    Tolopainen

    Jos metsänomistaja kuuluu myhistykseen ja kirkkoon, saattaa joutua maksamaan näille suhdetoimintayrityksille yli 1000€ vuodessa, vaikka ei käyttäisi kummankaan palveluja. Ajatelkaapa paljonko tappiot on 100v:sa.

    mehtäukko

    Tukkipaksuista puuta löytyy nyt ja jatkossa kuitupinosta. Mitat ja laatu kun ei piisaa, se on väistämätöntä.

    Härskeintä myhistyksellä on oman lehmän taluttelu kilpailutustilanteessa. Toinen on sitten sen oman korjuujälkensä ja ja katkontansa pimitys ei kenenkään valvontaan. Rahaliikenteen suhmurointi on oma lukunsa!!?

    Tolopainen

    Eniten pääomalle kuitenkin saa tuottoa, jos se on hyvin sijoitettu. Ei se paljonko yksittäisestä puukaupasta tulee rahaa ratkaise menestystä. Esim. Tesla on noussut kolmessa vuodessa yli tuhat prosenttia.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 225)