Keskustelut Metsänhoito Minkki vakautti myyräkannan ja esti myyrätuhot

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 216)
  • Minkki vakautti myyräkannan ja esti myyrätuhot

    ”The invading new generalist predator, the American mink (Mustela vison), have decreased vole abundances and stabilazed dynamics (Hörnfeldt et al. 1990, Oksanen et al. 2001).”

    Tuollainen havainto tehtiin jo 1990. Mutta eihän tuo käy. Myyräkannan tulee heilua rajusti, muuten lumikkohypoteesille (ja siinä ohessa lumikkohypoteetikoille) käy köpelösti.

    Tuho on estettävä keinolla millä hyvänsä. Keinot kyllä löytyvät.
    Minkki laitettiin erityisen haitallisten vieraslajien listalle:
    ”Näiden lajien kohdalla tulee ryhtyä viipymättä tehokkaisiin toimenpiteisiin niiden poistamiseksi tai ainakin leviämisen estämiseksi ja haittojen vähentämiseksi.”

    ”Suomeen saapuneista vieraslajeista (vajaa tuhat lajia) suurin osa ei muodostu uhkaksi alkuperäisilla lajeille, mutta osan tiedetään aiheuttavan vakavia ekologisia ja taloudellisia haittoja.”

    Minkki on siitä poikkeuksellinen vieraslaji, että estäessään myyrätuhot se torjuu vakavan taloudellisen haitan.

    Der Steppenwolf

  • Anton Chigurh Anton Chigurh

    Esittelin saman korholan aineiston myöhemmin syksyllä arvostamalleni professorille (tosin ei niitä muita olekaan kuin tämä yksi), joka on toiminut metlan tutkimusjohtajanakin, sanoen, että palstan eliitti lukuunottamatta yhtä poikaa ei ymmärtänyt näistä yhtään mitään. Professori siihen, että metlalla on 300 tutkijaa joista yli puolet on tohtoreita ja joukossa myös muutamia kymmeniä professoreita ja siitä joukosta ehkä kourallinen (siis enintään 5) saattaisi tuosta aineistosta jotain ymmärtää, jos onnistut vääntämään oikein helpon rautalankamallin.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Anton:
    ”että palstan eliitti lukuunottamatta yhtä poikaa ei ymmärtänyt näistä yhtään mitään. ”

    Siellä Korholassa ei kai ollut mitään erityistä eliittirajaa osallistumiselle. Tuli ketä huvitti ja kuka sattui pääsemään. Esim. Leevi ei ehtinyt kiireiltään ja Puun takunen joutui jättämään leikin kesken.
    Niin että sellainen eliitti. Ilmoitan nyt sitten virallisesti että jos tällä palstalla on joku eliitti, niin minä en halua siihen kuulua. Eliitti on sama kuin kerma eli maidon herkimmin pilaantuva osa.

    Minä vain kirjoitan. Tuskin opit on Esson baarista kun niitä Essojakaan ei ole näkynyt täälläpäin pariinkymmeneen vuoteen. Kyllä ne opit on omasta päästä ja mettästä ja murunen luettua joukkoon.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Niko

    Anton avautuu:
    ”..(Noita aikasarjoja lumikkohypoteetikot pelkäävät enemmän kuin ruttoa, tosin minua pelkäävät sitäkin enemmän).”

    Jep. On niillä hypoteetikoilla varmaan pelkoakin seassa siinä tunteiden kirjossa, ehkä 5-6%. Se johtuu luultavasti siitä että Anton kertomansa mukaan pystyy ”tappamaan ihmisen alle kahdessa sekunnissa paljain käsin”. Kyllä siinä saattaisi pelonsukuinen tunnetila mieleen hiipiä.

    Se loppu 94-95% saattaa olla huvittuneisuuden tunnetta. Aikasarjat on varmaan komeita ja vuosilukuja ja myyrähavaintoja on siellä innokkassti rastitettu. Kuten Antonin poika ansiokkaasti on ”isäänsä” valistanut tälläkin palstalla lukuisia kertoja, taitaa ne havainnot olla vaan vähän kevyen sorttisia. Jopa niin kevyitä että niitä ei voi kannata laittaa minnekään näytille. Ansiokasta tietenkin sinällään että harrastuneisuutta riittää.

    Tässä on vähän vaikea pysyä mukana, että joko se ”pyövelin kirves” heilahti vai onko se heilautus vielä tulossa. Kohta vissiin 8 vuotta on odoteltu, mutta ei taida tolkkua tulla.

    Enemmän kuin nuo pelottavat aikasarjat, minua kiinnostaisi se Yellowstonen viimehetken tilanne…;)

    6 m3 6 m3

    Yellowstonen alla muhii tulivuori. Se on tutkimusten mukaan purkautunut noin 700 000 vuoden välein.
    Seuraava purkaus voisi olla 60 000 vuoden päästä.
    Jospa kuitenkin ennen sitä saisimme jotain valaistusta tuohon Yellowstone mysteeriin???

    6 m3 6 m3

    Korjaus edelliseen:
    Piti siis kirjoittamani Yellowstone hystereesi, vai oliksenyt hypoteesi?

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Iltalehden mukaan se jeloustounin kraateri on aiemmin arvioitua suurempi. Siinä oli jotain 400 kuutiokilometriä sulaa laavaa samassa montussa. 90km x 30km, ja 15 km syvä.

    Se kun posahtaa niin tunturisusi juoksee hirven perässä ikään kuin tuli persiissä. Ydinhapitaatti saattaa unohtua hetkeksi moisessa tohinassa. Juurikäävikötkin, 50 miljoonaa hehtaaria Ameriikan hirvimiesten takia kuuselle istutettu, saattaaa parantua niinä aikoina.

    Antonin poika

    Taitaa Antonilla olla joulunalusen maaninen vaihe päällä, siksi ufoja nuo tekstit taas ovat. Ettäkö koko Metlan myyräjengi olisi muka käynyt Antonin luona puhumassa päättömiä, Siis kertoneet että Suomessa ei olisi ollut kunnon myyrätuhoja ennen vuotta 2006. Antonin aiemmissa harhoisssa tuo raja pyöri vuoden 2000 kieppeillä Lukutaitoiset voivat tietenkin ihmetellä Metsälehteä 1960-, 1970-, 1980- ja 1990-luvuilta; aina ovat myyrätuhot olleet esillä.

    Puun takaa

    Antonin poika kirjoittaa asiaa.
    Antonin jutut menettivät uskottavuutensa historian vääristämisen takia.
    Aikaisemmat myyrätuhot on häivytetty kuten epäsuosioon joutuneiden kommunistijohtajien kuvat Stalinin ajan Neuvostoliiton ja nykyisen Pohjois-Korean aikaisista yhteiskuvista.
    Itse koin erittäin laajat myyrätuhot 90-luvun alussa, enkä todellakaan ollut ainoa.
    Ainakaan tältä osin historian uudelleenkirjoitus ei tule onnistumaan.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Tämä samainen huitu piti seuraavan esitelmän:

    ”Myyrät taimikkotuholaisina”

    Suomen nisäkästieteen päivillä Lammin biologisella asemalla 08.04.2011 kello 09.50-10.15 ja jossa kyseinen lumikkohypoteetikko sanoi muunmuassa:

    ”Myyrien kannanvaihtelut Suomessa ovat voimistuneet huomattavasti viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana. Tämä on johtanut myyrien aiheuttamien metsätuhojen määrän vahvaan kasvuun. Esimerkiksi talven 2005/06 aikana myyrät aiheuttivat 2500-5500 ha:n tuhot metsäpuutaimikoissa. Vastaavat luvut seuraavan myyrähuipun jälkeen keväällä 2009 olivat jo 18000-20000 hehtaaria.”

    huitu on antanut tuon lausuntonsa valvovan myyrätuhoviranomaisen ominaisuudessa. Sen mukaan myyrätuhot ovat voimistuneet huomattavasti alkaen vuodesta 1996.

    Der Steppenwolf

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    huitu Turun Sanomille 16.03.2002 (HUOM: LÄHES 12 VUOTTA SITTEN):

    ”Suomen olosuhteissa myyriä ei huippuvuosinakaan ole tavallisesti haitaksi asti.”
    Etelä-Suomessa maallikko huomaa Huitun mukaan huippuvuoden siitä, että metsähiiriä ja -myyriä saattaa hakeutua syksyllä normaalia enemmän asutuksen liepeille.

    ”Ilmeisesti myyrien monivuotiset kannanvaihtelut johtuvat spesialistipedoista, joista lumikko lienee tärkein”, Huitu toteaa.

    Tässä luonani kävi syksyllä kolme (3) myyrätuhotutkijaa (ei myyrätutkijaa, jotka tuon kolmikon mukaan pelkäävät minua kuin kuolemaa) METLAlta, jotka todistivat, että tuona aikana ja ennen sitä aina vuoteen 2006 asti myyrätuhoja oli metsissä vuosittain enimmilläänkin vain ykköshehtaareja.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 216)