Keskustelut Metsänhoito Miltä jatkuva kasvatus näyttää?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 232)
  • Miltä jatkuva kasvatus näyttää?

    Merkitty: 

    Näin kysytään tuolla yhdessä otsakkeessa. Ilmeisesti kansan muisti on lyhyt, tämä on tosin tullut vaalienkin suhteen usein todettua. Juuri kun harsinnalla pilatut metsät on saatu pääosin kasvukuntoon. Niitä löytyy tosin vieläkin omastakin metsästä. No menneen perusteella voi sanoa, että on paikkoja joissa metsä pysyi hyvänä ja kasvoi hyvin, mutta suuressa osassa metsiköistä taas metsä nuutui nuutumistaan vajaatuottoiseksi. Harsituista metsistä ei juuri pitkiä juoksevia puita löydy, vaan lyhyitä tannareita ovat ne suurimmatkin puut. Aukkoista puistomaista metsää. Kanalinnut siellä tosin viihtyvät. Näin männiköissä näytti menevän. Jutussa ollaan tosin suolla ja siellä voi alikasvoksen hyödyntäminen olla usein se paras ratkaisu, mutta onko sekään mitään jatkuvaa kasvatusta. Tuntuu, että nyt ollaan jatkuvasta kasvatuksesta tekemässä yleismenetelmää kaikille kasvupaikoille kun se mielestäni soveltuu vain harvoille paikoille.

  • sitolkka

    Kaipa se metsähallituksella ainakin on hakattava vähissä kun noin nuoria metsiä pitää aukoksi pistää.

    MaalaisSeppo

    Vuotuisesta kasvusta mh hakkaa vähemmän kuin yksityiset mo:t. Eli mh:n metsien pitäisi järeytyä koko ajan. Maalaisjärjellä ajateltuna mh ei siis hakkaa metsiään ennenaikaisesti.

    Mh todennäköisesti pyrkii suuriin kuviokokoihin. Silloin aukkohakkuussa sipaistaan usein samaan kuvioon keskenkasvuinenkin kuvio. Kokonaisuuden kannalta sillä ei ole merkitystä. Julkisuudessa revitellään näistä.

    sitolkka

    Maalaisjärki se ei enää päde nykyaikana. Kyllä se koko ala on usein hyvin nuorta metsää. Mitäpä muuta kun lähimaillakaan ei ole vanhempaa. Eipä nuo taida paljon järeytymään ehtiä. Yksityisten maille ne hakkuusäästöt jää jos jää.

    A.Jalkanen

    Metsähallituksen hakkuut painottuvat pohjoiseen. Voisiko kyseessä olla osittain näköharha: pienet puut eivät välttämättä ole nuoria. Lukekin käytti äskettäisissä laskelmissaan uudistuskypsyyden kriteerinä ikää, joka on ihan ok, ja sitten sitä syytettiin liian suurista uudistushakkuiden määristä. Metsähallituksen avohakkuut ovat suuruusluokkaa 10 000 ha vuodessa, eli melko pieni määrä, jos verrataan sen osuuteen metsien pinta-alasta. Kaikkiaan avohakkuita tehdään vuosittain noin 40 000 – 50 000 hehtaaria.

     

    harrastelija

    Ainakin Mh:n eräässä tilaisuudessa vastaava mh kertoi, että Suomi on jaettu karkeasti kolmeen osaan; – PS-KS-ES. Jokaisessa alueessa vuotuinen hakkuumäärä on n. 2 milj.m3. Pinta-alaa pohjoiseen tulee tietytsi eniten.

    Reima Ranta

    Ikä on huono kriteeri päätehakkuuta arvioitaessa, jos metsää taloudellisessa mielessä kasvatetaan. Jos Metsähallitus avohakkaa Lapissa 4% kasvavaa metsää, niin touhu on älytöntä, arvioitiin sitä sitten ihan  millä kriteerillä tahansa.

    Ei ole montaa vuotta, kun erästä kohdettani metsäkeskus kairaili ensin rinnankorkeudelta ja sitten maanrajasta selvittääkseen puuston ikää – mitään naurettavampaa on vaikea kuvitella, johon yhteisiä verovaroja tuhlataan. Millä osua piparkakkutyvessä kairalla puun sydämeen ja jossa mm voi tarkoittaa kymmentä vuotta. Onneksi tällaisesta hölmöilystä sentään päästiin.

    Metsä on meillä ollut ja on kaiken karvaisten tyhjäntoimittajien luvattu maa.

    sitolkka

    Olen monesti kannolta metsähallituksen hakkuiden iän tarkistanut. Nuoria ovat. Eikait noin nuoria hakata mikäli vanhempaa löytyy. Toisaalta ovat niin nuoria metsiä, että aiempikin aukoksihakkuuvuosi paikallisilla hyvin muistissa ilman laskemisia.

    A.Jalkanen

    Metsähallitus voi alentaa korkovaatimusta ja eduskunta rahavaatimustaan, niin mitään avohakkuukieltoa ei sen jälkeen tarvita.

    Kasvukairan (huom. nimi!) lastusta näkee paitsi puuston iän, myös sen viimeiset vuosikasvut. Niistä voi koettaa päätellä että kasvattaako vai uudistaako.

    jees h-valta

    Jos yksityismetsänomistajilla ei enää muuta murhetta ole kuin miettiä onko Metsähallitus hakannut oikein vaiko väärin olisi parempi siirtyä vanhainkotiin lukemaan päiväosastolle päivän juorut että mistä piiperot nyt valittaa. Koittakaa joskus rahastaa niitä omiakin metsälöitä jos kade muiden rahanteosta riivaa.

    rompe

    Eipä  mulla muuta sanottavaa kuin paljonko metsähallitushakkaa aukkoa vuodessa niin kymmenentuhatta tuntuu pieneltä kun talouskäytössä on kumminkin 3 481 000

    http://www.metsa.fi/pintaalatjaaluekartat
    <table id=”yui_patched_v3_11_0_1_1558586782549_1130″ class=”metsa-table” style=”height: 39px;” border=”1″ width=”5″ cellspacing=”1″ cellpadding=”1″>
    <tbody id=”yui_patched_v3_11_0_1_1558586782549_1129″>
    <tr id=”yui_patched_v3_11_0_1_1558586782549_1128″>
    <td></td>
    <td id=”yui_patched_v3_11_0_1_1558586782549_1142″></td>
    </tr>
    </tbody>
    </table>

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 232)