Keskustelut Metsänomistus Milloin uutta metsälakia muutetaan?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 58)
  • Milloin uutta metsälakia muutetaan?

    Uusi metsälaki on tulossa.
    Milloin tätä Innoforin omiin tarpeisiinsa lobbaamaa lakia muutetaan ensimmäisen kerran, kun sen aiheuttamat haitat huomataan käytännössä?
    Veikkauksia?

  • jees h-valta

    Metsänvartija ei vain tiedä että ”huuhaa”-menetelmä tuottaa rahaa.
    Ehkei joka puolelle Suomea voi yleistää mutta minä keskityn lähivuodet repimään ”huuhaasta” rahaa. Kertoilen täällä kyllä silloin aina kun jotain tapahtuu. Infoksi muillekkin. Aina siitä joku muukin saa vinkkiä. Turha tuhertaa vaan rahaa ahertaa!

    metsänvartija

    60-vuotiaan aluskasvu kuusikon kasvattaminen uudeksi tukkipuu metsäksi voidaan luokitella huuhaaksi.

    Samoin pienaukot ym. näpertely.

    Puun takaa

    Uusi metsälaki ei tule esitetyssä muodossa menemään läpi eduskuntakäsittelyssä, sillä metsän uudistamisvelvoite on käytännössä vesitetty, ja sitä ei tulla laissa hyväksynään.

    Puun takaa

    Jos Etelä-Suomessa voi odottaa seitsemän, ja Pohjois-Suomessa peräti 25-vuotta vain 40 cm taimikon syntymistä, jokainen metsänuudistamisen kanssa tekemisissä ollut käsittää, että käytännössä kysymyksessä on uudistamisvelvoitteesta luopuminen.
    Millä metsänomistajat velvoitettaisiin suorittamaan lähes toivoton uudistamistyö siinä vaiheessa kun alueen peittääkin miehenkorkuinen heinikko tai pihlajikko, eikä luontaista taimettumista olisi tapahtunutkaan?
    Samaan aikaan kun ollaan valvontaorganisaatioitakin ajamassa alas.
    Koko metsälain uudistamisoperaatio alkaa paljastua hyvin taitavasti markkinoiduksi huijaukseksi, joka mahdollistaisi laajamittaiset metsien parturoinnit ilman uudistamisvelvoitetta.

    Puun takaa

    Metsälain uudistaminen lähti liikkeelle Sirkka-Liisa Anttilan ollessa maa-ja metsätalousministerinä.
    Hän reagoi turhankin herkästi yleiseksi mielipiteeksi verhottuun lobbaukseen lain muuttamiseksi.
    Asiaa edesauttoi, ettei ministerin metsätietämys ollut hänen vahvimpia osa-alueitaan.
    Nyt tilanne on toinen, ja lakiesitystä on alettu tarkastella paremmalta tietämyspohjalta.

    jees h-valta

    Kyllä se sieltä tulollaan on. Aika loppusuorilla mennään ja vuodenvaihteeseen mennessä pitäisi jo valmistakin esitystä olla.

    Puun takaa

    Onko Jessellä kuinka tuoretta tietoa asiasta?

    jees h-valta

    Onhan tämä meitillä käynyt Metsähallituksen J.K:n jossain työryhmissä huseerannut ja näin hän näistä aikatauluasioista.
    Lausuntokierrokset alkavat olla käyty ja esitys pitäisi tulla aivan lähiaikoina.

    mehänpoika mehänpoika

    Samaan aikaan metsälakiesityksen laatimisen kanssa on ollut käynnissä monta muuta metsiin liittyvää suunnitelmaa, tutkimusta, selvitystä, ohjelmaa tai työryhmää.

    Aiemmin oli laadittu Kansallinen metsäohjelma 2015 ja sen tarkistus sekä alueelliset metsäohjelmat. Ne ovat metsälakiesityksessä kirjattu sidottavaksi ko. lakiin omaksi pykäläkseen. Valtion KEMERA-rahoituskin sisältyisi metsäohjelmiin, ja sitä ilmeisesti alkaisivat saada esim. metsien virkistyspalveluja (hirvisafareja) tuottavat yrittäjät. Perinteisiin metsänparannustöihin tuskin rahaa enemmälti riittäisi.

    On ollut Sitrassa laadittu Maamerkit-ohjelma ja siihen liittyviä tutkimushankkeita. Myös ministeri Kalevi Hemilän johdolla tehty työryhmän raportti lienee muhimassa jotain metsänomistajille vastaista. Olikohan raportin nimi esim: Riistasta hyvinvointia! Näistä kummastakaan tuskin on yksityismetsien omistajille mitään hyötyä. Päinvastoin!

    Näitä asioita voi uuteenkin metsälakiin yllättäen sisältyä. Nyt niitä voi vain arvailla rivien välistä. Ehkä Suomella ei mene vielä niin huonosti, että esim. riistatalous ajaisi puuntuotannon ohi. Nyt molempia yhtäaikaa tukemalla ollaan varmasti heti törmäyskurssilla.

    Puun takaa

    Uuteen metsälakiin oli pyydetty lausunnot yli neljältäkymmeneltä eri järjestöltä, joilla monillakaan ei pitäisi olla mitään asiayhteyttä ainakaan yksityismetsiin. Metsänomistajat taasen jäivät häviävän pieneen vähemmistöön tästä sateenkaarenkirjavassa joukosta.
    Mielestäni metsät pitäisi selkeämmin eriyttää elinkeinometsiksi, ja vain valtion ja halukkaiden yksityisten metsissä voisi toteuttaa muitakin kuin metsätalouteen liittyviä intohimoja.
    Tarvittaisiin siis kaksi eri metsälakia.
    Muuten käy kuin nykyiselle hallitukselle, ettei mistään tule oikein mitään.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 58)