Keskustelut Luonto Miksi ympäristöhallinto salasi GTK:n turvetutkimuksen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
  • Miksi ympäristöhallinto salasi GTK:n turvetutkimuksen?

    Ympäristöhallinto sai Geologian tutkimuskeskuksen 62 järveen kohdistuneen, turvetuotannolle synninpäästön antaneet tutkimustulokset jo marraskuussa 2018, mutta salasi ne julkisuudelta. Maaseudun Tulevaisuus sai vihdoin tiedot käyttöönsä ja julkaisi ne. Mitä tämä kertoo Suomen ympäristöhallinnon tilasta? Miksi julkisilla varoilla hankittua tutkimustietoa ei kohdella tasapuolisesti?

  • Rane2

    Taisi olla vielä keskeneräinen tutkimus ja varsinainen julkistus on myöhemmin keväällä.Toki voi olla joillekin hieman vastenmielinen lopputulos.

    mehtäukko

    Samassa sarjassa kuin jk ei jaksakaan sitoa hiiltä kuten jaksollinen…kaikki ötökät eivät olekaan niin uhanalaisia kuin on kuviteltu…Harha-opit kumoutuvat ja se on jolle kulle rapulainen olotila.

    Visakallo

    Tutkimuksista kertominen julkisuuteen ei ole tasapuolista. Jostakin kerrotaan jo siinä vaiheessa, kun niitä ei ole vielä edes aloitettu. Väliraportteja tulee säännöllisesti, ja loppuraportti täyttää kaikki tiedotuskanavat. Jotkut tutkimukset taas vaietaan kuoliaaksi, tai jopa salataan kokonaan. Tämä ei pitäisi olla demokraattisessa maassa mahdollista. Kenen käsissä ympäristöhallintomme todellisuudessa on?

    Planter

    GTK ei ole ympäristöministeriön alainen, vaan työ-ja elinkeinoministeriön alainen organisaatio (Mika Lintilän).

    Visakallo

    GTK oli luovuttanut tiedot jo marraskuussa ympäristöministeriölle, mutta tieto jäi sinne.

    Korpituvan Taneli

    Joku pelkää sitä että ’ah niin vihreästä kivihiilestä’ pitää luopua jopa jossain määrin möys kotimaisen turpeen hyväksi. Sehän merkitsee toiminnalle tärkeiden rahahanojen sulkeutumista vähitellen vihreiltä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla

    Jotenkin luulen, että taas tämän tuloksen julkaisu juuri ennen vaaleja ei ole sattumaa:

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/artikkeli-1.408225

    Jo lähtökohtaisesti rajanveto kulutuksen aiheuttajan suhteen on hyvin hankalaa.

    Mt: ”Vuonna 2015 kotitalouksien kulutus aiheutti 66 prosenttia, julkinen kulutus 12 prosenttia ja investoinnit 19 prosenttia Suomen päästöistä. Liikkuminen muodosti kotitalouksien kulutuksen hiilijalanjäljestä suurimman osan eli 30 prosenttia vuonna 2016. Tiukasti perässä seurasi asuminen ja siihen liittyvä energian käyttö.”

    Kotitaloudet, julkinen kulutus ja investoinnit teke yhteensä 97% suomen päästöistä. Ilmeisesti Helenin sähköntuotanon päästöt oat kotitalouksien syytä. Jostain syystä en tätä jaottelua tajua, koska jos ajan työmatkani julkisen sektorin palveluksessa ja tuotan bensan poltosta päästöjä, lasketaan se kotitalouksien piikkiin. Puhumattakaan siitä, että ajan omalla autolla työajoja kilometrikorvauksia saaden. Jos taas kivihiililaitos tuottaa päästöjä, ei sitä lasketa ko. tuotantolaitoksen piikkiin, vaan käyttäjälle. Toisaalta Suomessa on valtavasti energiavaltaista vientiteollisuutta, mutta Syken mukaan jää vain 3% selittämätöntä kulutusta. Sitäkään en tiedä, miten noissa laskelmissani rakennus, jossa osa huoneistoista on asuinkäytössä, osa liiketiloja, energiankulutus jyvitetään.

     

    Korpituvan Taneli

    Gla: ”Jotenkin luulen, että taas tämän tuloksen julkaisu juuri ennen vaaleja ei ole sattumaa”

    Ei liene sattumaa sekään että ne salattiin 6kk ennen vaaleja.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Visakallo

    Suomi on ainoa maa maailmassa, joka teki omista turvevaroistaan itselleen ongelman. EU ei tehnyt suomalaisesta turpeesta fossiilista polttoainetta, (”hitaasti uusiutuvaa”) vaan sen tiedon syöttivät sinnepäin tietyt suomalaiset piirit itse. Nyt kun turvetuotannon ei ole todettu aiheuttavan alapuolisten vesistöjen pilaantumista, pitää myös vastaavat lupakäytännöt uudistaa. Tuleva hallitus joutuukin tarttumaan heti toimeen.

    jees h-valta

    Perussuomalaiset eivät ole luopumassa turpeesta vaan kuten yhdessä tentissä ”työmies” mainitsi asia on Norjan öljyvaroihin verrattava kansallisrikkaus.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)