Keskustelut Metsänomistus Miksi Suomelle kävi näin?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 182)
  • Miksi Suomelle kävi näin?

    Suomi on luonnnonvaroiltaan rikas, pinta-alaltaan suuri, mutta väestöltään pieni eurooppalainen maa.
    Olimme aikaisemmin käytännössä lähes omavaraisia energian ja ruoan suhteen.
    Lisäksi olimme lähes velattomia.
    Nyt tilanne on aivan toinen.
    70% energiasta ja 50% ruoasta tuodaan muualta.
    Nämä ostot tehdään lähes kokonaan velaksi, sillä vientitulomme ovat aivan liian pienet.
    Tässä olisi jollekin tutkijalle selvitettävää, miksi ja keiden toimesta näin on käynyt.

  • JacktheRibber JacktheRibber

    Maittavuutensa ja taimikoiden vähyydestä johtuen lähes kaikki Suomessa kasvavat koivun taimikot joutuvat hirvituhojen kohteeksi (Heikkilä 1999).

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Merkittävät hirvituhot. Tuo varmaan ihan oikeassa, että sellaset metsähehtaarit on vähissä mistä ei löytyisi yhtäkää taitettua varpua. Hirvenvastaisessa propagandassa ei ymmärretä eroa merkittävän tuhon eli sellaisen, että viimeisen taimikonhoidon jälkeen näkyisi hirvituhoja vähäiseen maisteluun. 99% sahaamistani koivikoista sisältävät alle 10 katkottua ja syötyä puuta hehtaarilla. Vääristelyä ja valehtelua hirvenvastustajilta.

    Metsuri motokuski

    Heikkilän tutkimuksesta on jo aikaa 15 vuotta. Mitenkä pirussa heppu on kerennyt kaikki koivutaimikot käydä inventoimassa. Huuhaa tutkimus jälleen.

    MaalaisSeppo

    Kun sevitysmiehet rantautuvat Suomeen Kreikasta 10 vuoden kuluttua, niin ilmeisesti tiukimpana madonlukuna meille on, että ampukaa hirvet, niin Sumi pelastuu.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Tomppo, E & Joensuu 2003:
    ”Vakavat, taimikoiden laatua alentavat tuhot 12%.” Otetaan vielä huomioon, että tutkimus on tehty 96-00 niin hirvikanta on vielä alentunut noista vuosista. Ja osassa noista taimikoista kasvaa vielä isot satsit koivukuitua millä voidaan korvata venäjältä tuotavaa koivukuitua.

    mehänpoika mehänpoika

    Ammatti Raivooja:
    ””Vääristelyä ja valehtelua hirvenvastustajilta.””

    – En usko, että kukaan tälle palstalle kirjoittajista katsoo olevansa ”hirvenvastustaja”. Mikäli olen oikein ymmätänyt, hirvikannan tehokkaampaa rajoittamista vaativat ovat ehkä ymmätäneet paremmin hirvivahinkojen vaikutukset Suomen talouden heikkoon tilaan. Eivät he siten ole lainkaan ”hirvenvastustajia”.

    Arvostelun kärki on kohdistunut hirvien sijasta ehkä enemmän harjoitettuun hirvipolitiikkaan. Pyyntilupiin sidottu hirvenmetsästys ei ole rajoittanut hirvikannan kokoa metsänomistajien toiveiden mukaiseksi.

    Myös maantieliikenteessä joudutaan pitemmälle matkalle lähtiessä ottamaan huomioon hirvikolaririskin mahdollisuus. Siksi varsinkin hämärän tai pimeän aikaan tehtäviä matkoja on jouduttu hirvikolarin pelossa rajoittamaan.

    Varovaisuutta on noudatettu, mutta silti hirvikolareiden tilastoitu määrä on jälleen lähtenyt kasvuun. Tämä johtuu hirviseurueiden liian vähäisistä pyyntilupien anomisesta, koska tilastojen mukaan hirvikolareiden määrä noudattelee hirvikannan koon mukaan.

    Pyyntiluvista vapaa hirvestys poistaisi tämän ja ehkä myös lähes kaikki muut ongelmat metsissä, pelloilla sekä pitkällä aikajaksolla myös valtiontaloudessa. Sitä vastoin salaa biotalous-termin alle suunnitellun hirvestysmatkailun ja sen palveluiden kehittäminen yhteisillä varoilla olisi lopullinen kuolinisku yksityiselle metsänomistukselle, puuntuotannolle ja myös valtiontaloudelle.

    mehänpoika mehänpoika

    Eduskuntasalissa pitäisi alkaa keskustella todellisista Suomen ongelmista, eli siitä mihin pitkään jatkunut valheellinen hirvipolitiikan selittely on valtiovallan rahatilanteen vienyt. Nykyisin velkaa pitää jatkuvasti ottaa velan päälle.

    Eduskunnan päivittäiset kahvipöytäkeskustelut hirviongelmista pitää viedä saliin käsiteltäviksi. Tämä asia pitää käsitellä ennen vaaleja tämän hallituksen aikana. Onhan talous, työn tuottavuus ja kasvu tämän hallituksen ykköshuolenaiheita.

    Metsuri motokuski

    Mitenkähän suuri yleisö suhtautuisi siihen että jos eduskunnassa olisi lähetekeskustelun aiheena Suomen taloudelliset ongelmat ? Vaihtotase on alijäämäinen. Julkinen talous on ylisuuri kansantuotteesen nähden ja työttömyys alkaa olemaan kestämätön.

    Niin keskustelu syy-yhteys olisikin Suomen hirvipolitiikka ja sieltä löytyisi ongelmiin ratkaisu. Voisi olla että ei ehkä uskottava ratkaisu ongelmaan hirvet kuitenkaan olisi. Hulluina varmaan pitäisivät koko eduskuntaa.

    Vierailija

    En jaksanut koko ketjua kahlata lapi, mutta vastaus aloituksen kysymykseenhan tulikin selvaksi aika pian. Hirvi se on, joka Suomen talouden tahan tilaan on saattanut. Jepjep.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Energiapolitiikasta on kirjoitus Hesarissa tänään otsikolla ”Ydinvoiman valitseminen kahlitsee energiapolitiikkaa”, kirjoittajjina professorit Hukkinen, Lund ja Wilenius. Ydinsanoma oli lyhykäisyydessään se että ”kasvun ja työn luomisessa kotimaiset uusiutuvat energialähteet ja energiatehokkuus kilpailevat hyvin ydinvoiman kanssa. … Uusiutuvaan energiaan panostamalla voimme kanavoida Suomeen ison osan niistä 8,5 miljardista eurosta, jotka vuosittain valuvat ulkomaille energiatuotteiden tuontiin.”

    Toisin sanoen: investoinnit ydinvoimaan määräävät uusiutuvan energiantuotannon kohtalon, eli on valittava kumpaan panostetaan. Hajautettu energiantuotantomalli antaa enemmän mahdollisuuksia innovointiin, uusiin tuotteisiin ja teknologioihin kuin keskitetty ydinvoimaan nojaava malli, ja hajautettu malli on lisäksi kestävämpi kriisitilanteissa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 182)