Keskustelut Metsänomistus Miksi metsätaloutta tuetaan?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 128)
  • Miksi metsätaloutta tuetaan?

    Tällä hetkellä keskustelupalstan yläpuolella on mainos Kemera-tuesta, ”jaossa 43 miljoonaa” ja linkki metsaan.fi-palveluun.

    Muissa sijoitusmuodoissa kuten osakesijoituksessa en ole törmännyt siihen, että valtio tyrkyttäisi minulle tukirahaa. Ruotsissa metsätalouden tuet on käsittääkseni lopetettu. Päästäisiinkö tuista nyt eroon kun kepu hävisi vaalit?

     

  • Rane

    ”Valtio antaisi itselleen Kemera tuen??????.?”

    No ei Välkky-Teukka.Vaan olisiko valtakunnan metsissä raaka-ainetta uudelle tehtaalle ilman Kemeraa?

    Tomperi

    suomessa on joitakin yhdistyksiä jotka metsänomistajat ovat perustaneet, toimivat siten kuin hyväksi näkevät yhdistyslain puitteissa.  Vapaana metsänhoitoyhdistyksen rasitteista.

    Näit varmaan tulisi lisää, en usko mihinkään hyvään jos antaa avoimen kortin jollekkin metsää jalostavalle organisaatiolle.  Tilanne on aivan eri omistatko alle sata alle tuhat vai yli tuhat hehtaaria….  eräs, nykyään metsäasiantuntija, kertoi kun oli tehnyt sopuimuksia niin oli kutsuttu sivu ovesta johonkin kopperoon tekemään allekirjoittamaan sopimuksen….

    rasite eikä ilo nämä yhteiskunnan tuet metsänomistajalle.  Tietääkö kukaan miten lie euroopan mittakaavassa, vissiin lisääntymässä tuki metsänomistajille?

     

     

     

    Visakallo Visakallo

    ”rasite eikä ilo nämä yhteiskunnan tuet metsänomistajalle.”

    Millähän tavalla Tomperi ne ovat metsänomistajalle rasite olleet? Kyllä minä ainakin ja uskoakseni moni muukin on ollut näiden vuosikymmenten aikana niihin tyytyväinen. Metsät ovat nyt hyvässä kasvukunnossa ja osa jo päätehakattukin. Kenenkään metsätalous ei perustu pelkästään tukien varaan, sillä niiden rahallinen merkitys liikevaihdosta on hyvin pieni, mutta kannustava vaikutus on ollut sitäkin suurenpi.

    Visakallo Visakallo

    Nytkin viimeisinpään taimikonhoitoon Kemeran hakuun tarvitsi muutama klikkaus ja aikaa kului kymmenen minuuttia. Tuntipalkaksi tuli yli 12 000 euroa. En koe sitä rasitteeksi.

    Rane

    ”suomessa on joitakin yhdistyksiä jotka metsänomistajat ovat perustaneet, toimivat siten kuin hyväksi näkevät yhdistyslain puitteissa.  Vapaana metsänhoitoyhdistyksen rasitteista.”

    Näilläkö yhdistyksillä on siis periaatteena että toimitaan ilman kemeraa?Voitko Tomperi valaista mistä yhdistyksistä on kyse?

    Puuki

    Kemeratuet on  muutamia kymmeniä milj. /v .  Suht. pieni summa nykyaikana , kun on tiedossa , että ne rahat kiertää takasin valtiolle korkojen kanssa jossain vaiheessa. Työllistävä vaikutus.

    Mt-tuet on sen lisäksi vähän saman tyylisiä (kuitenkin paljon vähäisempiä) tukia kuin maataloustuet, joita myönnetään koska tuottajahinnat on alennettu . Ilman tukia ruoka olisi  entistäkin kalliimpaa kaupoissa vaikka raaka-aineiden hinta onkin vain murto-osia loppuhinnoista.  Sama juttu puunhinnoissa vaikka tukien vaikutus onkin lähinnä symbolinen niiden pienuuden ja kohdentumisen vuoksi (NMH:n tuki menee pääosin m-teollisuuden tueksi) .  Motivoiva vaikutus voi joskus olla  kuten ed. oli jo puhetta.

    Tomperi

    Olen sitä mieltä että tuki on rasite metsänomistajalle joka johtaa siihen että tehdään investointi metsään joka on sellainen että se ei tuota lisä arvoa metsänomistajalle, taikka tuen antajalle.

     

    Rane

    Tomperi unohtaa että Kemeratukiakaan ei suinkaan ole pakko hakea jos sen tuntee rasitteeksi.

    Ola_Pallonivel

    Taitaa tämä Tomperi olla tuttu tarinan kertoja useiden nimimerkkien takana.

    Rane

    Niin vaikuttaa.Ehkä Tomperi tuo väriä keskusteluihin?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 128)