Keskustelut Puukauppa Miksi hakkuukulttuuri ei kehity?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 106)
  • Miksi hakkuukulttuuri ei kehity?

    Tämän päivän ML:ssä oli iso juttu metsäkaupan ongelmista. Tosiasia on, että kulttuuri ei ole minusta juurikaan kehittymässä. Tämä on hämmästyttävää, sillä siinä luulisi kaikkien voittavan. Tosiasia kuitenkin on, että teollisuus haluaakin pitää kauppatavat alkeellisina ja epämääräisinä, jotta metsissä voi toimia vähän miten sattuu ja tällä alentaa vastuita ja kuluja.
    Valmiiden tuotteiden myyntipuolella näin ei tapahtu ollenkaan, koska tuotteiden ostajat haluavat pilkuntarkat sopimukset, joissa laatuja sanktiot noudatetaan varmasti tarkasti.
    Hämmästyttävää ja paheksuttavaa on, miksi MTK ei aktiivisesti aja Suomeen kehittyneempää metsäkauppa- ja yhteistyömallia sopimuksineen. Onko MTK:lla ja teollisuudella jokin salainen vaikutussuhde, että näin ei tehdä.
    Ehkä samasta syystä MHY:tä ei saa millään tuottamaan palvelua, että se valvoisi hakkuun tarkasti alusta loppuun puun myyjän edustajana kaikilta osin.
    Koska hakkukulttuuri on heikko, olen tehnyt Sahalan Kartanolle ostajien noudatettavasti erittäin toimivan hakkuutyöohjeen, joka on kaikkien kopioitavissa omaan käyttöönsä. ks. https://vessi.eu/category/metsanhoito/page/2/ .

    Mitä mieltä muut ovat?

  • Kurki

    Ranen linkistä.

    Tutkijoiden tiedot etenkin avohakkuiden vaikutuksista vesistöjen rehevöitymiseen ja samentumiseen ovat vahvistuneet viime vuosina.

    Kommenttina tuohon, että Luken ravinnepäästötutkimuksessa typpipäästöt ojitetuilta turvemailta olivat saman suuruisia kuin kivennäismaiden metsistäkin.

    Hakkuut ylläpitävät myös luontokatoa.

    Avohakkuualueet ovat monimuotoisempia kuin vanhat metsät. Kovakuoriaislajeja vanhoissa metsissä on vain 1/4 osa avohakkuualoista.

    Niin on käymässä myös ilmastopäästöjen osalta.

    No ei ainakaan tässä tutkimuuksessa näytä olevan, vaan avohakkuulta pääsi ilmastopäästöjä vähemmän kuin mitä ennen avohakkuuta oli. CO2- ja CH4-maapäästöt avohakkuualalla ovat pienemmät kuin verrokkialueella.

    Katso linkin kuva 8.

    https://bg.copernicus.org/articles/16/3703/2019/

     

    Perko

    Millä kapinalla omistajan vaikutuksen voi kohentaa.

    Iso- metsäteollisuus on kaapannut hallinnan kokosektorilla ja sen myötä hallitsee määräysvalan rahoistakin. Puunmyyjä on ulkoistettu asiantuntijoiden ja neuvonta-asiantuntijoiden ohjeilla kasvatustavoista joihin vaikuttaa yhtiöiden tuotannon ohjaus. Konsernit hallitsee korjuuketjut. Metsätaloudessa ja puunkorjuussa työskentelee 36 % , saha- ja levyteollisuudessa 33 % ja loput kolmasosa sellu / paperi /ym kotelon tekijöitä.  Tarkoitus ei ole parantaa  porukan  oloja . Voi  toimia tulevaisuudessa kuin  afrikkalaiset kaivoslapset paljasjalkaisina, siitähän se on täällä alkanut.  Kummallista on miten  600 000 metsänomistajaa pysyttelevät  hiljaa.

    suorittava porras

    EDIT

    Perko

    Tai ovat hypnotisoituja asiantuntija-aaseja  vetämässä puuta pinoon.  Vuosikymmenten  opettelulla edelleen ostomiesten pyöriteltävänä,  avustuksien houkutuksilla ja tietämättä  edes omaa tuloaan.  Metsänomistajille  metkarahat tarvittaisiin markkinointikoulutukseen.   Haastattelututkimuksessa  2022 ilmeni  siihen  reilusti ’tarvetta’.

    mehtäukko

    Mihin hiton ”markkinakoulutukseen”? Kuten tämänkin foorumin eräistä tyypeistä näkee, metsänhoito ja puun tuottaminen ovat alun alkaenkin pimennossa. Se tarvitsisi omatoimista sivistystä.

    Metsuri motokuski

    Kannattaako perko metsiä enää sinun omistaa kun se on noin vaikeaa ? Myy ihmeessä pois niin ei tarvitse elää torpparina metsäyhtiöiden painostuksen alla.

    Jovain

    Metsistä ei kannata luopua. Yhtiöt kyllä ostavat puuta myös vaihtoehtoisella tavalla toimitettuna ja kasvatettuna.

    mehtäukko

    No eikös aiemmin Jojovain kehunut luopuneensa ”metsistään”??! Nyt yllyttää toisinpäin.

    Visakallo

    Tänään alkoi meillä ison yhtiön pystykaupan harvennushakkuut. Meilläpäin ei ole noita Perkon ja Jovainin ongelmia. Tieto kulkee, työnjälkeen voi luottaa, ja rahat tulevat sovitusti. Kelikin suosii. Voiko puunmyyjä enempää enää toivoa?

    suorittava porras

    Hakkuukulttuuri kehittyy. Koneisiin kehitellään hakkuuavustimia kuljettajien päätöstenteon tueksi. Toimivatko peitteisissä kohteissa, onkin jo eri asia. Sekin on mielenkiintoista nähdä , antaako ”kone” eri ohjeet verrattuna Jalkasen teeseihin. Siinä onkin isäntä ihmeissään ohjekirjansa kanssa ,kun kuski tekeekin harvennusta tekoälyn esittämällä tavalla eikä suostu tutkiskelemaan  Jalkasen metsänkäsittelyeeposta.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 106)