Keskustelut Metsänomistus Mikä pudotti UPM:n osaketta?

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Mikä pudotti UPM:n osaketta?

    UPM ilmoitti aamulla ennätystuloksestaan. UPM:n liiketulos ilman kertaeriä kasvoi loka–joulukuussa yli odotusten 283 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 247 miljoonasta eurosta. Analyytikot odottivat SME Direktin keräämässä ennusteessa 270 miljoonan euron liiketulosta.

    UPM arvioi, että yhtiön kannattavuus pysyy hyvällä tasolla kuluvana vuonna. Yhtiö odottaa kysynnän kasvun jatkuvan useimmissa liiketoiminnoissa, mutta jatkavan laskua UPM Paper ENA -liiketoiminta-alueella.

    Tämä ei tyydyttänyt sijoittajia, sillä arvostus oli noussut jo korkealle. UPM lahosi lähes käsiin, sillä pudotusta eiliseen päätöskurssiin tuli 12,3 prosenttia ja osake päätyi tasan 21 euroon.

    Taloussanomat

  • Aimo Jortikka

    No tänään on sitten noussut 5%. Eli lyhytaikaiseksi jäi lasku. Suurempi uutinen on se että UPM suunnittelee Uruguayhin toista valtavaa sellutehdasta. Maksaisi pari miljardia euroa. Rahaahan niillä nyt on paljon , firma lähes velaton. Pystyvät tekemään moisen laitoksen vaikka ilman velkaa. Suomeen ne ei kuitenkaan investoi kuin hiluja.

    Apli

    Kaukaan sellutehtaaseen varmaan tulee vielä pullonkalojen poistoinvestointi, mutta muuten tuskimpa paljon muuta suomeen, olihan tossa joskus villi huhu että UPM olisi Kuopion sellutehtaan takana, mutta siihen uskoo kuka haluaa, itse en… Rahaa tosiaan on tehdä mitä vain, ostaa vaikka kilpailijoita pois kuleksimasta tai tehdä sellutehdas miksei parikin.

    kiipiä

    Tuskin suomeen tekevät uutta selluyksikköä muuten kuin vanhan tilalle. Venäjän puulle vihjaavat koivutukille rajoituksia. Muutenkin nyky tilanteessa tuontipuun varaan varovat suuria investointeja.

    Tolopainen Tolopainen

    Sellun suhdannehuippu on ohi ja metsäyhtiöiden liikevaihdot laskevat kun paperin osuus pienenee. Kohta tulee isompi rysäys alaspäin, kun lähtee tehtaitakin pois pelistä. Metsäteollisuuden liikevaihdot ovat pysyvällä lasku-uralla samoin puunkäyttö, joka on jo vuosia näkynyt laskevina hintoina. On laskettu, että puunkäyttöä voitaisiin nykyisestä lisätä ainakin 15milj m3 vuodessa kestävästi. Toisaalta se tarkoittaa myös,että tuo määrä on ylimääräistä puuta tarjolla koko ajan, mikäli hakkuumahdollisuuksia kaikki hyödyntäisivät. Joidenkin kuitupuut jäävät ostamatta, eli hakkuut alkavat keskittyä tehtaiden lähialueille ja tuo kehitys on jo nähtävissä. Kainuun korpiin ja Lappiin hongat jäävät humisemaan, ei tule pula vanhoista metsistä.

    Rane2

    No joo,Jehovan todistajien maailmanlopun päivämäärät on yleensä menneet ohi ilman mainittavia katastrofeja.Kokeneena miljunäärinä Tolopainen varmasti tietää että jos Suomeen jää suuria määriä ylimääräistä puuta hyödyntämättä valmiiden kuljetusyhteyksien varrelle niin jokuhan niitä ryhtyy väistämättä hyödyntämään.ennemmin tai myöhemmin.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos puu on ilmaista metsässä se ei merkitse mitään, jos se on satojen kilometrien päässä tehtaasta ja tuhansien kilometrien päässä kasvavista markkinoista eli Aasiasta. Etelä-Amerikkaan pääsevät huomattavasti isommat paatit kuin Pohjanlahdelle, vaikka puu olisi kalliimpaa tropiikissa tehtaat kannattaisi ennemmin rakentaa sinne kuin pohjolan perukoille.

    Rane2

    Tropiikissa ei ole tätä pitkäkuituista sellun raaka-ainetta.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)