Keskustelut Puukauppa Mikä potuttaa puunkorjuussa?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)
  • Mikä potuttaa puunkorjuussa?

    Merkitty: 

    Kärkkäinen kirjoitti puunkorjuun toteutuksessa kismittävistä asioista. Mikä kismittää raatia eniten?

    Itseä kismittää epämääräiset korjuu- ja ajourat, jotka seilaavat sinne tänne ja paikoin ovat lähes vierekkäin.

    Toisena on leimikon rajojen poikkeaminen sovitusta – sekä ylitykset että korjaamatta jääneet palat harvennusten yhteydessä, kun mahdollisuutta harvennuksen korjaamiseen seuraavassa leimikossa ei ole näköpiirissä.

  • metsä-masa

    Ostohenkilön virheellinen ja väärä asenne metsänmyyjää kohtaan tulisi saattaa firman korjuusta vastaavan henkilön tietoon, vaikka tekemällä siitä kirjallinen poikkeaman, johon puunostajan korjuusta vastaava joutuu antamaan vastineen. Ei valtakunnallisesti isonkaan puunostajan rooliin kuulu em. röyhkeys, SE:kin on laajentamassa puunhankintaa koko maan yksityismetsiin.

    ” Edellä kerroinkin varastoalueen vaurioista ja näkemä haitasta. Vasta nyt Itä- Suomessa on alettu vaatia ja korjata varastopaikkojen ja kokoojaurien tasausta, kun korjuu on sulanmaan aikaan. Vaatimusta on terävöitetty maininnalla siitä kauppasopimuksassa.

    Rane

    Nelisen vuotta sitten kävi vähän isompi myrsky.Puuta oli nurin vähän siellä ja täällä mutta isoa aukkoa se ei tehnyt kuin yhdelle tilalle.Niitä kävi syksyn ja talven aikana korjaamassa neljä ketjua ja voi vain kehua kuskien ammattitaitoa ja työmoraali jopa yllätti.Ei varmasti ollut mieluisin työmaa mutta tarkkaan etsivät tuulenkaadot pystymetsän seasta.Toki siihen vaikutti se että puunostajien työnjohto ei vaivautunut metsässä käymään joten itse sai ohjeistaa ja nauhoittaa.Saattoi olla että näin tuli parempi…

    Metsuri motokuski

    Nykyään ainakin upm:llä yrityksen työnjohto käy jokaisen leimikon läpi jos ostomiehet eivät ole käyneet.  Noita tuulekaatoleimikoita tuli myös aikoinaan käveltyä aika paljon. Silloin karttapohjaan merkattiin alueet jossa tuulenkaatoja oli. Yksittäisiä ei merkattu. Samoin merkattiin ajourat tuulenkaatoalueille. Ainakin upm:llä on nyt pakitettu takaisin siitä vanhasta jossa näyttöputkelta laadittiin kaikki asiaan liittyvät työt. Nyt leimikoita ei hakata ennen kuin leimikonsuunnittelijat tai ostomiehet ovat työmailla käyneet.

    Visakallo

    Samaa kuin Metsuri motokuski on sanottava täälläkin päin. Leimikot rajataan nyt hyvinkin selkeästi. Viimeksi on ollut kokemukset se:n, upm:n ja mhy:n hankintapalvelun toteuttamista kohteista.

    Makarov

    Jotenkin joskus tuntuu että oma ajattelu on joillakin firmoilla ulkoistettu liiaksi leimikonsuunnittelijoille. Minulla oli toissa vuonna harvennushakkuu jossa ihmettelin kun oli tehty uusi laanipaikka vaikka entinenkin olisi ollut n.100 m päässä. Ihmettelin että järjenkäyttö olisi sallittua, siihen kuski meinas että ei me ite niitä suunnitella vaan leimikonsuunnittelija oli laanipaikan merkannut. Vähän kyllä ihmettelin että eihän tuossa ole mitään järkeä. Hyvin oli tekijät onnistuttu pelottelemaan kun eivät olleet entistä uskaltaneet käyttää kun ei lupaa ollut.

    e-salo

    sama havainto kuten edella upm:n toiminnasta, että joku käy merkkaamassa leimikon rajat, ajourat varastolle ja jos on jotakin luontokohdetta.  se joku voi myös olla urakoitsijan palkkalistoilla.

    Metsuri motokuski

    Voihan se olla ettei se leimikonsuunnittelija tiennyt vanhasta laanipaikasta mitään. Ennen upm: n ohjelmassa oli niin että leimikkoa ei voinut laittaa suunnitteluvalmiiksi jos laanipaikkaa ei oltu merkattu. Usein ne merkattiin johonkin ja kun leimikonsuunnittelija kävi paikalla niin hän katsoi vain että soveltuuko paikka laaniksi. Jos toiveita laanipaikasta on niinne kannattaa ilmoittaa jo leimikon myyntivaiheessa. Varsinkin nettikaupoissa oli tuo ongelma että laanit olivat vähän missä sattuu. Ei ne laanipaikat ole niin kiveen hakattu etteikö niitä voi muuttaa jos ajomatka pysyy kohtuudessa. Aina metsänomistajien toiveita kuunnellaan ja pyritään ne toteuttamaan mahdollisimman tarkkaan.

    Usein nämä leimikonsuinnittelijat ovatkin urakoitsijoiden työntekijöitä tai sitten metsäpalvelun työntekijöitä joilta palvelu ostetaan.

    Makarov

    Se oli varmaan se laanipaikka merkattu toimistolla mutta tuntuisi että konemies voisi käyttää maalaisjärkeä. Ajomies oli kokenut mutta motomiehet nuoria miehiä, nehän ne oli laanin hakanneet ja ajomies vain toimitti puut siihen.

    Makarov

    Tuo sitte että laanipaikka toiveet ilmoittaisi kaupan yhteydessä. Jotenkin tuommosessa jossa paikka on valmiina sitä pitää selvänä että sitä käytetään ilman erillistä mainintaa. En ole yleensä laanipaikkoja merkannut ensiharvennuksissakaan kun on nuo hyvin osanneet ne tehdä mutta kuvittelee tietenkin että ei tarvi toiseen harvennukseen uusia tehdä.

    ihmettelijä

    Se potuttaa kun energiapuukasoja seisotetaan tien laidoissa vuositolkulla. Kun tulee uusia hakkuita eikä vanhoja viedä pois niin koko tien reuna muuttuu laanipaikaksi. Seuraavaksi kun myyn energiapuuta niin vaadin kauppakirjaan kirjauksen mihin päivämäärään mennessä kasat on vietävä pois. Max vuosi, mieluummin nopeammin. Vieköön omille laaneilleen, jos ei niitä nopeammmin voida ajaa polttolaitosten nieluun.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 34)