Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 173)
  • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

    Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… ?

    Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

    Kiitos!

  • rakentaja

    Kiihdytettäessä tuleva tärinä raivaussahan usein lopulta rikkoo. 555:stä tämäkin on saatu melkein pois, kunhan kulmavaihde vähän lämpiää. 80-luvulla tuli sahattua Kaaz-merkkisellä raivaussahalla, siitä meni lopulta tärinästä kaasuttimen kurkku poikki

    Metsänmies

    Jätkä:”Metsänmies. Älä vahingossakaan kokeile oikealla ammattilaisella käytössä olevaa HUSKU 555:sta. Jos sen teet, tulee ankara vitutus: ”Miksi Helvetissä olen kaikki nämä vuodet kihnuttanut Tilhillä, vaikka olisi ollut oikea raivurikin saatavana samalla rahalla”

    Ero näiden välillä on päätähuimaava! 

    On sitä tullut kokeiltus sahaa jos toistakin. Myös tuota Husqvarnan 555 mallia. Pakko myöntää, että tehoa siinä on enemmän, kuin 460 Stihlissä. Kiihtyvyyskin on parempi. Mutta tuosta ylimääräisestä tehosta on hyötyä vain paksummissa , oikeastaan ylisuurissa puissa. Normaalissa taimikonhoidossa ja varhaisperkauksessa Stihlin teho riittää. Mitä taas kiihtyvyyteen tulee, ero on tyhjäkäynniltä kiihdytettäessä, kun terä on pysähtyneenä. Normaali raivaustyössä ammattilaisella työtahti on sen verran ripeää, että terä ei pysähdy, kuin bensan loppuessa. Siinä tahdissa tuo kiihtyvyysero pienenee. Kaiken A ja O on, kuten olet itsekin monta kertaa sanonut on se, että terä on pidettävä aina huippukunnossa, niin teroitukseltaan, kuin haritukselta. Siitä olen täysin samaa mieltä.

     

    Taidan kuitenkin jatkaa edelleenkin Stihlillä kihnuttamista, neuvoista huolimatta.  Alan olla jo työuran loppupäässä, voi olla että pärjää olemassa olevalla kalustolla. Siis vanhuuseläkkeellä, mutta myös työelämässä. Latan kuitenkin vihjeen korvan taakse. Sahavalinta ei ole aiheuttanut merkittäviä mielialan muutoksia, eikä päätä ole huimannut.

    Nostokoukku

    Metsämies on tismalleen oikeassa. Metsätöissä parhaiten ”palkattua” työtä on terien kunnossapito, niin moottorisahassa kuin raivurissakin. Sen kun opettelee kunnolla tekemään, niin kate on töistä paras.

    Visakallo

    Minua alkoi kyllä ihan oikeasti harmittaa siinä vaiheessa, kun ostin 555 Huskun. Se kun oli minun ensinmäinen lämpökahvallinen raivaussaha. Niitä olisi saanut olla minulla jo paljon aikaisemmin.

    Ola_Pallonivel

    Ei ole kylmään kahvaan paluuta, kun on lämpimään tottunut. Eikä ole edes rahasta kiinni, ainakaan tuossa 555 mallissa. Muutama kymppi eroa hinnassa.

    Rane

    545 autotune houkuttelisi.Yksi tuttava hankki sellaisen ja on kehunut.Ongelmana vaan on että tähän asti olen vaihtanut sahan kun vanhasta motti hajoaa.Ja 490 Stihl ei vaikuta olevan vielä likelläkään sitä pistettä.

    Jätkä

    rakentaja. Käytännössä kiihdytyksen vapinaa voi vähentää omalla kaasuliipasimen käytöllä. Itse kiihdytän aina tyhjäkäynniltä mallinn: Vou.vou… ja sen jälkeen käytännössä kierrokset eivät yleensä laske vapina-alueelle. Kun terä jo pyörii riittävän lujaa, on siihen ihan kivutonta pusertaa ne 5000 kierrosta lisää ja kaupantekijäksi kiihdytys tapahtuu suunnilleen silmänräpäyksessä.

    SE – tekee raivurista raivurin, jolla on ilo sahata. Itse en henkilökohtaisesti ole raivurinkäytössä mikään mestari, mutta tiedän, miten sen kanssa pitäisi liikkua. Minulla on ollut useampi sata opetuslasta harjoittelemassa taimikonharvennusta, ja siitä porukasta on eroittunut vain jokunen, joilta homma on tapahtunut niin hyvin, että olisi käynyt koko kupletin mannekiiniksi.

    Ehkä niistä (yhden käden sormiin mahtuvista) – kavereista on tullut kotiseudullaan paikallisia ”artoja”. Mutta takaan, että samoilla hehtaaritaksoilla, joilla muut pärjää, sellainen suhari vaurastuu.

    Mestarit eroittuvat massasta, alalla kuin alalla. Mestarit myös pitävät teränsä huippu -”TIK1SSÄ”.

    AMMATTIMIES

    URAKAN HUIPU TASOLA KUIN,SAHATAAN NIIN.SAHAN ON PITÄÄ KESTÄÄ SEKÄN,ON PITÄÄ OLTA LUONTENTAVA.HUSE E1 NYKYJÄN KESTÄ MUILAN KUIN,TUNTI MIEHILÄN KUTEN E1,LAATU OLE ENÄÄN KUIN,TAKAN VUOSINAN.URAKA HOMISA E1 PÄRIÄÄ,ENÄÄN KUIN TIILIN SAHALAN KUTEN,VOITAAN PAINAA TÄYSILÄN HÄNÄMÄRÄSTÄN HÄNÄRÄÄN.KUIN ON TIILI,ON TEHTYN KESTÄMÄÄN.MIKANTERI JOUTATKON KAVERIKSIN,KUIN ON PIHAN PUU HOMAA.OTATKON YHTEYTEN KUTEN EHTIT.

    jees h-valta

    Taidan edelleen myös uskoa Metsänmiehen kaltaisia ammattilaisia. Minua ei viihdytä hurja kiihdyttely vaan tasaisesti tehty raivaustyö. Myös siitä samaa mieltä että terän kunto on syytä pitää hyvänä. Nyt tosiaan luntakin on ja varisee ja jos siellä holtittomasti koheltaa on umpijäässä oleva lumiukko jo ennen puoltapäivää. Pyrin hiukan katsomaan ettei kaikki tule niskaan. Usein se tapahtuu pudottamalla latvaosa suoraan alas niin ei tarvitse yrittää väkisin repiä jäässä olevia oksia irti toisen puun oksista. Eli siinäkin Stihlin lyhyt putki eduksi kun rinnan korkeudelta sahaa toisen sahauksen. Silloin saat rungon alaosan siirtää siististi syrjään ja latva tulee nätisti pienellä nykäisyllä alaspäin. Sitten saatkin niputettua nätisti jalkoihisi ja pidettyä niitä vielä lumeen uppoamisen apuna saappaan alla. Hidastahan tuo hiukan on mutta tämän hetken lumimaastossa ei kiireellä kyllä mitään voita.

    Jätkä

    Metsureissa on kaksi koulukuntaa: On Stihl-metsurit ja on huippuammattilaiset, jotka sahaavat Huskulla. JOKAINEN huippumetsuri on kerran elämässään ostanut Tilhin ns ammattisahan, mutta se on jäänyt siihen yhteen kertaan. Sen jälkeen he ovat ”palanneet kerhoon”. Hieman kauppiaasta riippuen ovat sahanneet Jonssilla tai Huskulla, niiden ammattimallit ovat samoja vehkeitä.

    On totta, että viimeaikoina Tilhillä alkavat koneet muistuttaa moottorisahaa, jopa hieman raivuria, mutta väitän, että talviolosuhteissa jos vertaillaan, niin Ruotsalaiset sahat ovat suorastaan tunnottomia lumelle ja jäälle. (No jotain tolkkua kuitenkin käsittelyyn)

    Vakavasti suosittelen myös Echon ammattiversioita. Ne on hyviä! (Raivuria en tunne)

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 173)