Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 173)
  • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

    Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… ?

    Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

    Kiitos!

  • Puuhastelija

    Pitääpä tuo testata.

    jees h-valta

    Kyllä se käyntivarmin ja huolettomin on Stihlin 400-sarja. Mihinkään ei sen järeämpää tarvii ja kevytkäynnistys miellyttävä. Teen nyt ennakkoraivausta ja tuon sarjan pienin eli 410 vetää aivan hyvin terän pohjaan asti jolloin kaatuu sen koon puu jota tarviikin kaataa. Muut hoitaa luonnollisesti moto, koska ne on myyntitavaraa. Ei mitään ongelmia toiminnassa vaikka nytkin olen joka päivä käynyt. 15-16-astetta mittarissa ja homma toimii vaikka puuterilumi pölisee ja välistä on koneenkin päälle mäjähtänyt kunnon mälli. Mitään talvitoimia en ole tehnyt. Joka aamu viilaan terän ja täytän tankin. Sillä mennään.

    oksapuu

    Tilhin fs 460 lienee sopiva …

    Tuohon saa sitten vaihdettavan kulmurin kun kerta trimmeröintiäkin pitää tehdä…

    Metsänmies

    Stihl 460 on hyvä valinta. Sillä onnistuvat kaikki metsänhoitotyöt. Olen sahannut Stihlin 450 ja 480 malleilla ammatikseni toistakymmentä vuotta. Viimeiset,noin viisi vuotta on ollut 460 Stihlejä. Suurempaa en ole tarvinnut. Tietysti eteen on sattunut   tapauksia, että lisävoimasta, tai isommasta terästä olisi ollut hyötyä, mutta ne ovat poikkeustapauksia. Stihl  on ollut kestävä, moottori niistä ei lopu koskaan. Vieläkin sahailen joskus varhaisperkauksilla Stihlillä, joka on ostettu yli 10 vuotta sitten, ja joka on ollut vuosia täyspäiväisessä käytössä. Nykyisin kestovoideltut kulmavaihteetkin ovat kestäneet, alussa niissä oli ongelmia. Maqneettiventtiili kannattaa kaasuttimeen vaihtaa siinä vaiheessa, kun polttoaineenkulutus kasvaa merkittävästi. Maksaa muutaman kympin ja on helppo vaihtaa. Itse olen käyttänyt vakio kulmavaihdetta myös nurmikon trimmeröintiin. Terä vaan pois ja siimapää tilalle. Tietysti on nopeampaa vaihtaa koko paketti kerralla.

    Jätkä

    Metsänmies. Älä vahingossakaan kokeile oikealla ammattilaisella käytössä olevaa HUSKU 555:sta. Jos sen teet, tulee ankara vitutus: ”Miksi Helvetissä olen kaikki nämä vuodet kihnuttanut Tilhillä, vaikka olisi ollut oikea raivurikin saatavana samalla rahalla”

    Ero näiden välillä on päätähuimaava!

    Mettämakuri

    Huso fx545 on enempi vikoja kuin stiilissä ja osat on kalliita, jälkimarkkinointi ala arvoista. Stihli 460fs syö enempi bensaa koska siinä on alkuviive kiihdytyksessä ja sitä pitää osata käskyttää.

    Talvella stihliä ei kannata viedä metsään jos puissa on lunta. Huski ei lumesta välitä.

    555 tyhjäkäynti ongelmat on kyseisen sahan ominaisuus ei vika. Asia korjaantuu joskus tulevaisuudessa   555 autotune mallilla.

    Ola_Pallonivel

    Minun johtopäätös on, että lämmitys lisää liikaa kuormaa koneelle ja sitten sammahtelee. Useimmiten vaatii tärähdyksen, tai koneen heilutuksen.

    Jätkä

    Mettämakuri. Joko 545 on alkanut kestämään? Toissakesänä tapasin Huskun huoltohenkilön, jolla oli niitä raatoja pakettiauton perässä. Näytti kampiakselista lähtien, kuinka on tullut vaurioita.

    Muuten näppärä Husku, mutta ei kestä pieksää urakalla.

    arto arto

    2 vuotta vuotta 1 kulma 1 akseli 1 kytkin/kello. On saanut hanaa. 545 fx  luja saha. Kaikki muu takuuseen paitsi kytkin ja kello niihin meni 80 ekua. Saha tienannut tosi hyvin.   Niin tuon 555 Sammuilu johtuu vääristä säädöistä.

    Itämaan ihme

    545fxt, käyttöönotto 3/10/2020, käyttötunnit 1217h, työkierroksilla 86% viimeisin tankillinen.

    Tämmöset tiedot antoi tietokone omalle sahalle. Loppusyksystä katkesi yksi kytkinjousi, vaihtoon meni kytkinpaketti samalla kertaa. Muuten selvitty tulppien ja ilmanputsarien vaihdoilla.

    Omasta mielestä kestää urakkatyötä, ollut varhaisista ennakkoraivauksiin. 555 on taas ollut päätyökaluna viime syksyn.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 173)