Keskustelut Metsänomistus Miisun-kirjoitus

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 86)
  • Miisun-kirjoitus

    Eilen ilmestyyneessä metsälehdessä Miisunkirjoitus asioista.
    Ihan ok tekstiä asiaa kyllä risuliitossa Miisulla työsarkaa
    Piisaa kertoi työnepäkohdista palkkauksesta ei nykypäivänä
    kukaan sahaamista maksa metsäeikan koneet tekee duunit
    Metsurile jää raivuut tienvarrett 1.Enska ei nykypäivänä
    HVA .tukkiaväsäillä Kuin totesi tekstissä raskasduuni
    Meilläkkin usein mukana Moto ponsse 2.ensakankone
    Esim tienvaressa puistometsienhakkuissa.valmistatulee

  • Visakallo

    Nythän sinä Jesse kirjoittelet ihan omiasi.
    Metsänhoitoyhdistyksethän tämän koneellisen energiapuukorjuun toivat markkinoille, jonka jälkeen alalle tuli muitakin toimijoita.
    Tulit energiapuukauppaan mukaan vasta joku vuosi sitten.
    Oletko itse huomannut muistissasi mitään ongelmia?

    jees h-valta

    Todellinen vaihtoehto kuten puuntakunenkin tietää on tämä paalaus ja sen kyllä toi aivan sen koneen kehittänyt yritys markkinoille eikä mikään mhy/mtk. Sitä paitsi uskoisin enemmistön e-puun aiemmistakin kaupoista kulkeneen yritysten tekemänä eikä juurikaan mhy:n urakointi. Valtakirjakauppoja tähän on nyt turha sekoittaa puuntakunen. Se ei ole ollut mikään vaihtoehto. Siinä on tupannut edelleen se kantorahatulo hukkumaan väliportaaseen eli juuri siihen mhy:n.

    Visakallo

    Ei nyt Jesse sekoiteta koneenvalmistusta ja puukauppaa.
    Koneenvalmistajat eivät itse tee puukauppaa, vaan tarvitsevat siihen operaattoreita jotka sitä kauppaa tekevät metsänomistajien kanssa.
    Kun maltat hieman tarkemmin ja laajemmin perehtyä energiapuumarkkinoihin ja samalla myös Fixterin kehityshistoriaan, niin ymmärrät asian.

    jees h-valta

    Eipäs ny viisastella. Niillä yrityksillä tarkoitin lähinnä puuta ostavia, En välittäviä. Niitähän on e-puumarkkinoilla aika kirjava joukko pieniä ja sitten nämä UPM, Stora ja M-Group ja heillä sitten omat sopimusurakoijat. Fixteriurakoijat niistä nyt kovimmassa nosteessa.
    Onhan joillain paikkakunnilla varmasti mhy joihinkan voimaloihin suoraan toimittanut mutta ei isommisa määriä kuitenkaan. Siinä varmasti olisi heille sarkaa enemmissä määrin mutta samalla se polkee juuri heidän rahastustaan hoitopuolella manutyöstä.

    jees h-valta

    Enpä usko että kenenkään mo:n pussiin ei muka mahdu risutili välillä sitä ”suurta” vartoillessa. Itse oletan edelleen koneellisen työn jäljen todella helposti laatumetsän aihioksi sopivan. Omat kokemukset ainakin puoltaa vaikka olikin aivan ”tavismoto” e-puun hakkuulla.
    Hiukan harvahko mutta kasvaahan se sitten sen nopemmin. Ei kerkiä kuolla kupsahtaa sitä ”isoa” tiliä vartoillessa.

    Pete

    Uskottele sinä vaan Jeessi rauhassa ja nostele niitä risutilejä. Hyvää tuossa on se, että metsää käsitellään edes jotenkin. Minä ja muutama muu taantumuksellinen konservatiivi kasvattelemme ainespuuta ja nostelemme sitten ainespuutilejä.

    Fixteri on hyvä esimerkki ennakkoluulottomasta tuote- ja menetelmäkehityksestä. Se voi hyvinkin olla ratkaisu jostain syystä hoitamatta jääneisiin metsiin. Se, että tällaisia koneita kehitellään ja jopa käytetään ei kuitenkaan lainkaan tarkoita sitä, että kasvatusketju jossa kyseinen käsittely tarvitaan olisi metsäomistajalle taloudellisesti kannattavin.

    jees h-valta

    Ei Fixterin käyttökirjassa lue kieltoa ettei saa mennä hoidettuun nuoreen metsään. Minulla meni varhaisperattuun alle kakskymppiseen iso moto ja hoiteli aivan tyylikkäästi työnsä.

    Ammatti Raivooja

    Niin meni, osana suurempaa kokonaisuutta. Jos tuollasia ei saisi kaupaksi ilman kylkiäisiä ja uskollisena yhden firman asiakkaana niin minua ainakin kalvaisi epäilys, että tuleeko sille risulle kantohintaa siitä, että siitä kylkiäisenä olevasta ainespuusta ei tule sitä viimeistä jeniä?

    Horjumaton

    *** Fixteri on vähän niinkuin lääke keuhkosyöpään. Itse satsaisin mieluimmin metsässäkin ennalta ehkäisyyn. Tautia ei kannata ehdointahdoin hommata. Se on aina se kallein ja vaikein vaihtoehto.

    Metsuri motokuski

    Nyt se nähdään jatkossa jessen risuplantaasien tuotot. Jatkossa e-puu tuki on 230 euroo / ha (ennen noin 10 €/ kiinto). Siihen kun lasketaan kantohinta risulle, joka voi olla vaikka 5 – 7 euroo kiinto karsittuna rankana niin ei hyvältä näytä.

    Ei taida olla kuin parisen vuotta kun jesse perusteli e-puuta erinomaiseksi tuotteeksi jolla tehdään jatkossa tili, niin nyt se uuden kemeralain mukana ollaan jo romuttamassa. Ei pitkään kestänyt sekään buumi.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 86)