Keskustelut Metsänomistus Miisun-kirjoitus

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 86)
  • Miisun-kirjoitus

    Eilen ilmestyyneessä metsälehdessä Miisunkirjoitus asioista.
    Ihan ok tekstiä asiaa kyllä risuliitossa Miisulla työsarkaa
    Piisaa kertoi työnepäkohdista palkkauksesta ei nykypäivänä
    kukaan sahaamista maksa metsäeikan koneet tekee duunit
    Metsurile jää raivuut tienvarrett 1.Enska ei nykypäivänä
    HVA .tukkiaväsäillä Kuin totesi tekstissä raskasduuni
    Meilläkkin usein mukana Moto ponsse 2.ensakankone
    Esim tienvaressa puistometsienhakkuissa.valmistatulee

  • MIKANDER

    Mekin tehdään pelkästään erikoiskohteita tienvarsia puistometsiä
    Ajoradanvarsia usein Motomukana lopettakkaa kinastelu ei
    pekkälle sahusduunille maksajaa ole menyttä aikaa
    raivuuta pääasiassa koneet on kehittynneet paljon
    Viimmevuosina ei kukaan maksa HVALLA. tukinveistelystystä
    JA yleensä monissa mestoissa vironpojat hoitavat raivuun
    Soppatalkoilla ei moni metsänomistaja maksa suomipojan
    Urakkarivuuliksaa jäyetään tekemättä tulee liian kalliiksi.
    Sitten itetään tukkia pitää saada nyt on hintakohdaallaan.
    Monet yhtiöiden vanhat urakkapyssyt ovat ruvenneet
    Pihapuuduunariksi pitää käydä koulut osata sahata
    Kiivetä synkän mettän sahurit ei siellä markkinoilla
    PÄRJÄÄ

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Ainakun puhutaan näistä härveleistä niin tutkijoiden argumentti on, että metsäalaa uhkaa huutava työvoimapula tulevaisuudessa ja siksi näitä pitää tutkia. Suomeakin on älymystön mukaan uhannut työvoimapula, mitä ainakin 30-40 vuotta. Suomessa on tällä hetkellä 370 000 työtöntä ja istutustyöt ovat erittäin haluttuja koska niitä voi tehdä kuka tahansa. ”Työvoimapulaa” on käytetty keppihevosena kautta-aikain perusteluina milloin mihinkin e. humanitäärinen maahanmuutto. Metsäniatutuksiin ja raivauksiiin on niin matala kynnys saada porukkaa, että ikinä ei tule tännekkään työvoimapulaa. Härveleiden sanotaan vaativan vähemmän henkilötyötä e. istutuskone -20%. Härveleitä oikeasti tarvitsee eniten se tutkijaporukka, joiden työpaikat ovat uhattuna jos ei tule uutta tutkittavaa, paljon on jo tutkittu. Luke jo irtisanoo porukkaa niin sielläkin on varmasti jo huoli siitä omasta työpaikasta.

    MaalaisSeppo

    Ei nyt aleta parjaamaan tutkijaparkoja. Ylseisestihän tunnettua on, että tutkimuksen hyötysuhde on samaa luokkaa kuin hehkulampun. Hyötykäyttöön tulee tuloksista n. 5 %. Mutta kuitenkin, jotta tämä 5 % saadaan aikaan on myös tehtävä 95 % muuta.

    Harva tutkija siis pääsee kokemaan onnistumisen tuomaa hyvänolontunnetta. Suurin osa saa jatkuvasti kokea ainakin jossain määrin epäonnistuvansa.

    MIKANDER

    Ammattimiehelle jos enakkoraivuu on tehtety
    Kyllä motohoitaa metsurinkanssa tulee valmista
    Jälkeä ei kukaan maksasahuusta nykypäivänä
    Sipilä lupaa duunia risumetsään puheita
    Vain Äänekoski oli loistojuttu

    Metsuri motokuski

    Siinä kyllä ammattimies on oikeassa että enemmän ammattitaitoa vaatii kunnollisen ja asiallisen ennakkoraivuun teko. Normaali taimikon raivaus on simppeliä hommaa ja se vaadi kuin reippaita askelia ja ahkeruutta.

    Ennakkoraivauksessa pitää tietää mitkä haittaa hakuutta ja samalla vähän katsoa mikä alueen puusto on ja mitä siitä kannattaa pois ottaa. Itse kun ennakkoraivaan niin en juurikaan koske pieniin risuihin muuta kuin poistettavien puiden ympäriltä. Enemmän keskityn siihen hakkuuta haittaavan puuston pois ottoon siis juuri siiihen puustoon josta ei kuitua lähde. Nämä puut haittaavat eniten näkyvyyttä moton kopista katsottuna. Sellaiset alta metrin mittaiset jätän melkein aina koskematta mikäli eivät satu kulku-uralle tai poistettavien puiden ympärille.

    Usein olen huomannut että pääosin kaikki metsurit eivät osaa ennakkoraivausta tehdä, joko tehdään turhan puhdasta tai keskitytään väärien puiden poisottoon. Pääosin metsänomistaja itse kun raivaavat niin jälki on surkeaa. Hyvähän että ovat käyneet mutta ei se paljon hakkuuta helpota. Ainakin niillä metsälohkoilla joissa minä olen hakkuuta tehnyt.

    Timppa

    Taloudellisuuteen en osaa ottaa kantaa. Se minua kuitenkin ihmetyttää, että millainen se harvennusjälki siellä pusikossa tulee koneella. Toinen asia, mikä ihmetyttää on se, että niiden risujen mukana menee tosi paljon ravinteita, jotka ovat oksissa, lehdissä ja neulasissa.

    Kyllä siinä taitaa ”kolmen markan suutari” tehdä viiden markan vahingon. Harjavallassa tosin ei taida olla sellaista metsää, että niin suurta vahinkoa saisi syntymään.

    Jois tuollaisia pusikoita haluaisi perata niin, että tulos vastaisi ihmistyötä ja olisi myös kannattavaa, koneen pitäisi olla hyvin pitkälle automatisoitu ja johonkin konenäköön perustuva. Keksitäänkö tulevalla vaalikaudella sellaista ihmettä jää nähtäväksi.

    jees h-valta

    Onhan se Timppa tietysti mahottoman vaikeaa jättää 2,5-3metrin välein koivu kasvuun pusikossa?
    Mutta kerro nyt kuitenkin mikä siinä on vaikeampaa kuin raivaussahalla??

    Timppa

    En kyllä suosittele pelkästään koivun kasvattamista. Ainakaan, jos ajattelee taloudellisuutta.

    Kyllä havumetsän koneellinen kaato järkevästi on mielestäni mahdollista vain vasta, kun alimmat oksat ovat kuolleet, jotta motosta näkee jotain.

    Mitä mieltä Jesse olet ravinteiden poistamisesta metsästä? Toki Harjavallassa niitä saattaa olla liikaakin. Meille muille ei ole kuitenkaan suotu tällaista ”siunausta”.

    Horjumaton Horjumaton

    *** Kyllähän se paalauskone on periaatteessa varsin turha keksintö. Taimikonhoito kun tehdään aikanaan , ei tarvitse moista härveliä viedä nuorta metsää ” kunnostamaan ”. Toki jos haluaa päästä helpolla ja jättää taimikot hoitamatta ja sitten fixteröidä pusikot paaliin , niin mikäs siinä. Sulaa hulluutta kyllä moinen metsänhoito on.

    jees h-valta

    Ehkä se raha tosiaan maistuu vähä-ja hiukan enempivaraisillekkin isännille. Enpä ole vielä montaa metsäisäntää tavannut joka ennemmin maksaisi nuoren metsän hoidosta kuin ottaisi kantorahatuloa vastaavassa valinnassa. Usein vain on kyse puhtaasti tietämättömyydestä ettei osta hakea vaihtoehtoja kun mhy on vuosikymmenet tätä ennen kupannut niin varattomat kuin varallisetkin metsänomistajat nk.hoitotoimillaan. Nyt sitten ollaan visusti hiljaa kun olisi konetyömahdollisuus kera kantorahatulojen.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 86)