Keskustelut Metsänhoito Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 143)
  • Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

    Merkitty: 

    Suomen pitäisi olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Näin linjataan uudessa hallitusohjelmassa. Hiilineutraalius edellyttää, että fossiilisten polttoaineiden käyttöä vähennetään ja toisaalta hiilinieluja kasvatetaan. Parhaillaan Suomessa on kuitenkin vireillä useampikin sellutehdashanke, jotka toteutuessaan tarvitsevat kosolti puuta. Miten metsien taloudellinen hyötykäyttö sopii yhteen hiilinielujen kasvattamistavoitteen kanssa? Mihin suuntaan tällä hetkellä suomalaista metsäpolitiikkaa pitäisi viedä?

    Live-lähetyksessä toimittaja Sari Valton kanssa keskustelemassa MetsäGroupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan liiketoimintajohtaja Juha Mäntylä, metsänomistaja ja MTK:n metsävaltuuskunnan pj Mikko Tiirola sekä Suomen ympäristökeskuksen professori Jyri Seppälä.

    Yle Ykkösellä tiistaina 3.9.2019 kello 10. Ohjelma on kuunneltavissa Areenassa lähetyksen jälkeen 3.9.2019 klo 11.30.

  • mehtäukko

    Niin mikä olisi suunta ja tahti… Kylläkait ihmisten päätöksin tekemät virheet ja laiminlyönnit olisi saatava heti ojennukseen. Tässä on keikkunut esimerkkinä sorkkaeläinten paljous ja siitä vääristynyt puulajivalinta ja siitä johtuva tuho-elukoiden jne kierre. Tämä on tahallista ja kieroa politikointia.

    Metsäklusterille on saatava työrauha, jossa laillistetun tekemisen oikeutusta mustamaalaavat ja vahingoittavat tahot on saatettava edesvastuun piiriin. Siihen joukkioon kuuluvat niin petolliset virkamiehet kuin viherterroria ajavat oman pesän likaajat.

    Ison kuvan suunta on oikea kuten on monessa kommentissa ajateltu. Muovi syrjäytyy puun tieltä vääjäämättä. Bioenergian käyttö lisääntyy.

    puunhalaaja

    Metsäklusterille on saatava työrauha, jossa laillistetun tekemisen oikeutusta mustamaalaavat ja vahingoittavat tahot on saatettava edesvastuun piiriin.

    Mitä tarkoitat mustamaalaamisella ja vahingoittamisella? Viittaatko lainrikkomisiin vai mihin?

     

    mehtäukko

    En nyt ala luetteloimaan koiruuksia ja tarkoitan metsäklusteria laajasti puuntuottajista alkaen.

    Kuka syrjäläinen nyt sitten sattuukin tuntemaan piston pumpun kohdalla, voisi alkaa paneutua omiin asioihinsa. Vaikka sieltä saakka kun G-piisi hilasi kannon eurooppalaisten näytille, josta valhe paistoi, on kertynyt yhtä sun toista. Eikä vähäisintä ollut ”70 tiedemiehen” asiantunteva vale-uutisointi.

    puunhalaaja

    En nyt ala luetteloimaan koiruuksia ja tarkoitan metsäklusteria laajasti puuntuottajista alkaen.

    Vähän kyllä jäi kiinnostelemaan, että mitä noilla edesvastuilla tarkoitat. Ymmärrän edesvastuun jos rikotaan lakeja. Metsiin ja niiden käyttöön liittyy kuitenkin paljon erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä, joiden kriminalisoiminen kuulostaa ihan kajahtaneelta. Emme me kai mitään diktatuuria halua, jossa ihmiset eivät saa sanoa mielipidettään eivätkä vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen??

    Jonkun mielestä metsiä pitää hakata enemmän, jonkun mielestä vähemmän. Näitä ajatuksiaan saa edistää laillisen politiikan keinoilla, vaikka miten jotakuta sapettaisi. On siis ihan ok julistaa, että Suomessa on kestävä metsäpolitiikka ja hakkuita voidaan lisätä, ilman että kuukkelit tai hömötiaiset vaarantuvat. Näin saa sanoa jos näin uskoo.

    A.Jalkanen

    Sananvapaus on tärkeä, myös Avohakkuut historiaan -liikkeellä on oikeus sanoa.

    Nyt on nähty, että pahaan pulaan voi joutua sellainenkin, joka hoitaa asiansa hyvin, tarkoitan EU:n maankäyttöpolitiikkaa, jossa ’sosialisoidaan’ Suomen hiilinielu yhteiseksi hyväksi. Aivan riippumatta siitä, mitä meidän eri puolueet tai mepit ovat asiasta mieltä. Suomi pitäisi päin vastoin palkita hyvästä suorituksesta ja nostaa jalustalle muiden esimerkiksi.

    Asian kanssa on nyt kuitenkin elettävä, ja jos halutaan metsäteollisuutta laajentaa, on pinnisteltävä vielä kovemmin ja lisättävä edelleen metsien kasvua. Tämä on tehtävä kestävästi, niin ettei ekosysteemin toiminta vaarannu. Kotimaassa talvehtivien lintujen ja hyönteisten seuraaminen on hyvä mittari systeemin toimintaan: niistä nähdään, miten monimuotoisuuden turvaamistoimet tehoavat. Ne 70 adressitutkijaa olivat huolestuneita ekosysteemien toimintakyvystä. Jos joku haluaa luovuttaa metsänsä suojeltavaksi, meidän muiden pitäisi hurrata eikä moittia, koska se turvaa osaltaan meille muille metsien käyttömahdollisuudet.

     

    mehtäukko

    No tuossa AJ mainitsee Eu:n maankäyttöpolitiikan, mitä oli Natura, mitä hcv… taajamahakkuut…jne ym.

    Ei nyt ruveta puunhalaaja saivartelemaan selvillä asioilla.

    puunhalaaja

    Jos joku haluaa luovuttaa metsänsä suojeltavaksi, meidän muiden pitäisi hurrata eikä moittia, koska se turvaa osaltaan meille muille metsien käyttömahdollisuudet.

    Nimenomaan. Mikäli tehtaita menee lisää kiinni, parantaisi valtionmaiden lisääntyneet suojelumäärät yksityisen puuntuottajan asemaa markkinoilla.

    Ei nyt ruveta puunhalaaja saivartelemaan selvillä asioilla.

    En halua saivarrella, mutta en myöskään halua sellaista yhteiskuntaa, jossa ei ole tilaa erilaisille näkemyksille.

    mehtäukko

    On näkemykset ja on vaatimukset. Kaksi eri asiaa. Sananvapaudesta ei tässä ole kysymys vaan siitä, kenellä ja missä mittakaavassa on oikeus puuttua tai määräillä toisten omaisuuden hoidosta.

    Perassic Park

    AJ:n aloitus: Mihin suuntaan metsäpolitiikkaamme pitäisi viedä?

    Itse uskon että nyt nähty ns. ulkopuolinen vaikuttaminen , EU:n sääntely, HCV:t, hiilinielut ym. eivät ole ilmiö joka olisi vähenemässä. Sen sijaan vaatimukset trendinomaisesti kasvavat.

    Metsäpolitiikkamme ja sananvaltamme Suomen metsien käytöstä, vaativat todennäköisesti todella tiukkaa kansallista edunvalvontaa. Metsäpolitiikkamme suuntaa tulee siis suunnata etenkin EU:n heikon metsäasiantuntemuksen parantamiseen.

    Meillä metsätaloudessa asiat ovat niin kuin ovat, pääsääntöisesti hyvästä syystä. -Uskon. Ne eivät kaipaa mitään mullistavaa muutosta.

    Ympäristöasiat tulevat korostumaan ja niihin tulee suhtautua aidosti riittävällä vakavuudella. On helpompaa oikoa kaikkea väärää informaatiota kun oikeasti asiat ovat kunnossa.

    Ravinnepäästöt vesistöihin tulee saada kuriin. Mitä se vaatiikaan?

    Myös aurauksesta soisin luovuttavan ja metsänhoitoa tulee suunnata sekametsiä suosivaksi. Samoin vanhojen viljelemättömien peltojen metsittäminen on hyvä tapa lisätä kasvua. Samoin joutomaat ja esim. teiden ja pyöräteiden välit kannattaisi istuttaa, missä se ei aiheuta liikenne onnettomuusriskiä.

    Metsähallituksen tulostavoitetta tulisi ehdottomasti kohtuullistaa. Se kun jo kansantaloudellisestikin olisi järkevää. Biomassan lisääntyvä käyttö arvatenkin lisää myös puutuhkan saantoa. Tämän käyttö lannoitukseen tulisi saada valtakunnallisesti täyskäyttöön.

    Teollisuus toimii ja investoi markkinaehtoisesti. Se tekee omat ratkaisunsa ja valtion ei tule sotkeutua asiaan. Ainoastaan pyrkiä luomaan edellytyksiä.

    Siinäpä se.

     

     

     

    reservuaari-indeksi

    Ukkeli♥

    Aika vähäisiin vaatimuksiin olen metsäalalla törmännyt. Älä sinäkään ahdistu niin paljoa. Tee vaan perkeleesti sitä aukkoa ja kanna kaikki lahopuut pois niin maailma pelastuu ☺!

    Monella muulla elämänaluella olen kuullut törmättävän jos jonkinlaisiin. On mitattu renkaiden urasyvyyksiä. Pakotettu katsastamaan ajoneuvoja. Turvavyötä täytyy käyttää.

    Jossain olen kuullut että talonrakentajalle määrätään värit ja katon muoto. Ihan vaan muutamia mainitakseni.

    Metsäalalla olen kuullut parista maalaisliittolaisen mafian kaltaisesta sertistä. Uudistamisvelvoitekin kai on ja niissä taimissa koivut lasketaan mukaan. On kyllä rajut vaatimukset ja omaisuuden suoja murenemassa.

    ♥ Kerttuli (si)

    P.S. Ja piskit ravahtivat koppeihinsa…

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 143)