Keskustelut Metsänhoito Mielenkiintoinen uutinen Kemeratuista

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 87)
  • Mielenkiintoinen uutinen Kemeratuista

    Metsäuutiset kertovat esimerkiksi sen, että tulevaisuudessa tukea saisi vain hyväksytyn ennakkohakemuksen perusteella. Ilmeisestikin anottujen tukien määrä vähenee, mutta virkamiehiä kaiketi tarvitaan lisää.

    Luonnonvahingoista ei tukea enää saisi. Taitavat vakuutusmaksut vähän nousta. Päätös kyllä sinänsä perusteltu. Eihän valtio vakuuta muutakaan yksityistä sijoitusomaisuutta.

    Energiapuun tuki metsänomistajille poistunee. Kuten tuolla toisessa keskustelussa perustelin, niin e-puun kasvatus on tosi tappiollista metsänomistajalle. Päätös johtanee siihen, että kenties maksetaan lämpölaitokselle, joka ostaa kannattavasti hakattavaa e-puuta. Ei risukkoa.

  • suorittava porras suorittava porras

    Puun hinta on luonnollisesti parempi niille , jotka ovat nähneet vähän vaivaa ja onnistuneet tuottamaan kiinnostavia leimikoita . Näille , jotka eivät ole onnistuneet , voi puun hintakehitys antaa aihetta miettiä toimintastrategiaansa uusiksi. Heikompien leimikoiden kantohintaa ei enää subventoida parempien leimikoiden tuloksista.

    Mitä tuohon vastenmielisyyteen tulee , se kohdistuu ainoastaan tuottamattomaan tai turhaan työhön . Nyt näyttäisi onneksi olevan merkkejä siitä , että tilanne on paranemassa .Tukipolitiikan vinoutumat ovat korjaantumassa ja kiinnostus metsien hoitoon selvästi lisääntymässä .

    Mieluummin minäkin teen ne vuosittaiset noin yhden kuukauden ylityöt korjaamalla puuta kannattavasti kelvollisilta kohteilta , kun tuusaan saman ajan yrittäjälle tappiota tuottaen hoitamattomissa ryteiköissä. Keppisulkeiset ja motoraivaus eivät lyö leiville . Kiinnostus niitä kohtaan on ymmärrettävästi vähäinen.

    jees h-valta

    Vertaanpa vain täällä päin toimivaa (Pohjois-Satakunta) motoyrittäjää joka asensi, olisko ollut 900 mm pitkän raivausterän moton kaatopäähän ja kun samalla itse työstää kyseisellä koneellaan oli hyvin tyytyväinen työhönsä. Sanoi Mhy-Karhu-lehden haastattelussa ettei enää tarvii raivaajaa eteen vaan homma sujuu ilman ongelmia.
    Asenneilmapiirissä oli tekemisen eikä valittamisen meininki. Aivan samoin kuin täällä LVI-alallakin Pete. Jos joku asia tökkii se laitetaan kuntoon eikä porata asiakkaalle että sinulla on ongelmallinen talo.

    Pete

    Ehkä se on sitten valittamista ja huonoa asennetta jos työhän ryhtyessään jo tietää, että hyvää ei tule. Siinä ei raivausterä auta yhtään. P*****ta ei saa kultaa. Ymmärrän hyvin motokuskia jos motivaatio heikkenee keppiviidakossa. Jos kuskilla ei ole isompaa väliä mihin kuntoon metsä jää, ”töissähän täällä vain ollaan”, niin sitten hän on oikea kuski keppiviidakkoon. Aivan varmaa on kuitenkin se, että yrittäjälle kuuluu palkka ylimääräisestä raivaustyöstä. Muuten tämä on kestämätön tilanne. Hyvin metsiään hoitavat käytännössä subventoivat keppimetsänkasvattajia. Tätä en hyväksy ja onnneksi ainkin Keski- ja Itä-Suomessa leimikon korjuutekniset tekijät vaikuttavat jo kantohintaan. Harjavalassa tämä on tietysti eritavalla.

    jees h-valta

    Jälki oli moto/raivuupää aivan siistiä ja kuvissa oli sekä ennen että jälkeen hakkuun tilannekuvat. Ei kyllä voinut moittia jälkeä jota konetyönä oli tehty. Mutta onhan tietysti kiva nuokkua moton kepeissä jos homma on että ota puu ja kaada ja pätki apteerausohjeen mukaan. Kaikille ei tosiaan sovi monipuolistaa tai etsiä ratkaisuja ongelmiin. Onneksi täällä suunnalla tosiaan löytyy vielä luovuutta. Hintatasoihin en yleensä usko olevan juurikaan vaikutusta ainakaan lievempien peitteisyyksien suhteen. Kilpailu pitää huolen että leimikko otetaan parhaalla hinnalla ja loput sitten sovelletaan tarpeen mukaan.

    kuusessa ollaan

    ”Vertaanpa vain täällä päin toimivaa (Pohjois-Satakunta) motoyrittäjää joka asensi, olisko ollut 900 mm pitkän raivausterän moton kaatopäähän ja kun samalla itse työstää kyseisellä koneellaan oli hyvin tyytyväinen työhönsä. Sanoi Mhy-Karhu-lehden haastattelussa ettei enää tarvii raivaajaa eteen vaan homma sujuu ilman ongelmia.
    Asenneilmapiirissä oli tekemisen eikä valittamisen meininki. Aivan samoin kuin täällä LVI-alallakin Pete. Jos joku asia tökkii se laitetaan kuntoon eikä porata asiakkaalle että sinulla on ongelmallinen talo.”

    Niin, pari kymmmenen pisteen kysymystä:
    Kauanko yrittäjän virman tulos kestää tehdä tota raivausta ilmaiseksi?
    Jos yrittäjä saa korvauksen työstään, jääkö metsänomistajalle kantorahatuloja vai joutuuko maksumieheksi?

    Kyllä varmasti LVI -puolella laitetaan talo kuntoon, oli se mikä rytökasa sitten, mutta laskukin on sen mukainen?
    Sama pätee metsässä, jos on tarjota työllistävä kohde, sen vähemmän jää käteen, eikös vaan?

    jees h-valta

    Niin,itse kaupan ehtoja ei käsittääkseni ole tässä nyt puitu.
    Harvemmin kilpailutus antaa lihavia lisätyöstöpalkintoja joten varmaan useimmiten jää nk. yrittämisen riskin hallinnaksi. Kun niitä unelmakohteitakin on.

    suorittava porras suorittava porras

    Lainaus :

    ”Vertaanpa vain täällä päin toimivaa (Pohjois-Satakunta) motoyrittäjää joka asensi, olisko ollut 900 mm pitkän raivausterän moton kaatopäähän ja kun samalla itse työstää kyseisellä koneellaan oli hyvin tyytyväinen työhönsä ”

    Tämä nyt on valitettavasti sarjaa ”kaupallisia tiedotteita” eli ilmainen mainosartikkeli lehden sivulla.

    Moton koura on tehty puuta käsitteleämään , ei raivaamaan . Kaikki laitteen ulkomittoja kasvattavat vempaimet aiheuttavat vain vaurioita kasvaviin puihin . Jo pelkästään joukkokäsittelyyn tarkoitettujen kouran syöttörullien vaikutus puustovaurioiden syntyyn on huomattava , vaikka rullien riparakenne kasvattaa kouran ulkomittoja vain muutamilla senteillä . Koura takeruu helposti aluskasvokseen ja heilahtaa hallitsemattomasti irrottuaan ja kolhii pahimmillaan useitakin runkoja .Mahdollisen erillisen raivauslaitteen liitäminen kouraan ei tunnu viisaalta edellä kertomani perusteella .

    Raivauskustannuksia ei tähänkään asti ole haluttu maksaa
    yrittäjälle . Tämän raivaukseen tarkoitetun lisälaitteen kohdalla tuskin ollaan valmiita poikkeuksiin . Raivausajankohtakin hakkuutyön yhteyteen siirrettynä on selkeästi liian myöhäinen.

    Itse varsinaiseen asiaan.. Energiarisukoiden kasvattaminen alkaa olla menetelmänä finaalissa , kuten jo muutaman vuoden olen yrittänyt varoittaa . Minkään sortin tuesta siihen tarkoitukseen ei nimittäin ole enää varmuutta.

    suorittava porras suorittava porras

    Jees:

    ”Kaikille ei tosiaan sovi monipuolistaa tai etsiä ratkaisuja ongelmiin.”

    Pitää paikkansa – erityisesti Harjavallassa 🙂

    Ei siis opita mitään , vaikka joistakin energiajakeista on tili saamatta , energiapuukaupan on saanut aikaiseksi yhdellä kohteella vain toisen mo:siivellä ja yksi kohteista on jäänyt korjuun osalta kesken . Ilmeisesti korjuujälkikään ei ole täyttänyt odotuksia (tai ostajia keppikohteille ei ole ) , kun on siirrytty omatoimiseen puunkorjuuseen . Omatoimisuus on mielestäni ihan myönteinen seikka Harjavallan olosuhteissa.

    No ..näin voi käydä , kun raivaaminen ei kiinnosta . Onneksi ei kiinnosta yhteiskuntaakaan olla tukemassa metsien huonoa hoitoa. Uutiset kemeratuista ovat paitsi mielenkiintoisia , myös ihan järkeviä .
    että siitä vaan monipuolistamaan ja etsimään ratkaisuja ongelmiin Jesse ! 🙂
    Pienenä vinkkinä : ” Vedä narusta , nauti kesästä !” En tarkoita tällä kertaa moottorivenettä.

    jees h-valta

    Kyllä pääpiirteittäin kyse on kuitenkin ajankäytön parhaasta hyödynnyksestä eikä niinkään vastoinkäymisten paineista. Eli nyt saan koivukuidusta itselleni aivan kohtuu palkan ja poltinpuusta pirtin lämmön. Millään ei näillä vapaa-ajoilla kerkeä alkujaan 10ha:n alaa mennä läpi kohtuullisessa aikajaksossa joten siksi konetyön kokeiluluonteinen yhdelle kuviolle. Tulos tyydytti ja työnjälkikin mutta käsityö vain jättää siistin ja huolitellun työnjäljen. Jota en ole konetyöltä vaatimassakaan. Se Pohjois-Satakunnan pieni ala onnistui aivan nappiin ja jälki erittäin siistiä. Vaikka ei varmaan tämä edellä kuvaamani yrittäjä ollutkaan tekemässä. Juttelin juuri tänään tästä H-vallan keskenjääneestä ostomiehen kanssa. Hänen mielestään ei mistään hermojen palamisesta tai leimikon heikkoudesta ollut kyse.
    Oli vain väärä kone sopivalla suunnalla. Eli tehtiin normimototyönä kun alkujaan piti tehdä ”nipsulla” varsinaisen tekijämiehen kanssa.
    Ehkä vika oli hiukan minussakin kun hoputin työn aloitusta. Ei jäänyt heille oikeaan kalustoon aikaa. Palveluhalu kääntyi minua vastaan tavallaan. Josta ”vaivasta” taas suorittava ei kärsi.

    kuusessa ollaan

    Jees; ”Palveluhalu kääntyi minua vastaan tavallaan. Josta ”vaivasta” taas suorittava ei kärsi.”

    Koeta nyt ihminen ymmärtää, että kyse ei ole palveluhalusta, vaan ihan rehellisestä kannattavuudesta…varmaan sunkin asiakkaat olisi erittäin tyytyväisiä, jos saisit myydä kaiken ilman katetta ja osan alle ostohintojen, jotta asiakkaita palveltasiin hyvin.
    Vaan kun ei tää maailma pyöri sillä, että me kaikki palvelemme vaan toisiaan, vaan jostain on saatava tulosta kannattavaan toimintaan.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 87)