Keskustelut Puukauppa Mhy:n toiminta ajatuksia

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)
  • jees h-valta

    Suorittava, se ei todella ole metsänomistajan vika jos mhy ei laita leimikkoa korjuukuntoon. Jos luvataan hakkuu ilman raivausta se on kyllä aivan varmasti leimikon hyväksyneen vaiva. Tässä myös törmätään juuri välikäden ongelmaan koska se pesee tietysti suorituksesta kätevästi kätensä ja vetoaa leimikon urakoineen toimiin.
    Ei varmasti silloin jos on heidän korjuupalvelusta kyse mutta niitä nyt on aika vähän. Kait se saha tai mikä sitten puut ostaakin joutuu jättämään sellaista jälkeä kun leimikosta hyötypuuston jälkeen jää. E-puukohteenkin saa tehtyä siistinä kuten omanikin tehtiin. Vaikka ei raivattu mutta eipä ollut tarvekkaan.
    Annankin metsänomistajille puukauppaan hyvän neuvon. Välttäkää välikäsiä ja tehkää suoraa kauppaa. Ei hirvitä kulut eikä korjuun jälki.
    Minulle on aivan selvää että leimikosta jää juuri se tuloa nuorenkin metsän hakkuusta mitä on kauppasoppariin laitettu. Vain tavaramäärä voi tietty heittää mutta kaikki muu pitää.

    jees h-valta

    Tuntuu jopa erittäin oudolta tuollainen vastine. Kyllähän nuoren metsän kohteilta on aina kantorahatuloa tullut. Nytkin on parkytä hehtaaria vartoilulla eikä todella tulisi mieleenkään ruveta niitä lahjoittelemaan.

    suorittava porras

    Älä sitten pitkästy odottelemaan.
    Ai niin ,mutta onhan sinulla saha ja Valtra : )

    Visakallo

    Onhan noita koneellisia energiapuusavotoita tullut nähtyä itsellä ja muilla aika paljon yli kymmenen vuoden aikana.
    Kyllähän lopputulos on 95% kiinni siitä, missä kunnossa ja mitä puuta siellä palstalla ennen hakkuuta on.
    Kylmä totuus on, ettei yhtiöt vilkaisisikaan korjatakseen niitä palstoja, joista jälkeenpäin valitetaan, ettei mhy:n hakkuusta tullut rahaa ja jälkikin oli niin huonoa.
    Energiapuun parhaat ajat olivat ja menivät, ja nyt kun energialaitokset alkoivat saada Suomen valtiolta tuen, vaikka polttavat ruplan romahduksen takia halpaa venäläistä haketta, niin turha odotella kotimaan huonoilta palstoilta hyviä energiapuu tilejä.
    Vanha sanonta pätee näissäkin asioissa:
    Jos mikään selitys ei tunnu auttavan, voi aina kokeilla totuutta.

    jees h-valta

    Nuoria metsiä kait hoidetaan puuntakunen muillakin tavoin kuin e-puun hakkuilla. Olettaisin jopa lähivuosina pientä kilpailun makua näille kohteille koska kuituhan on kuitenkin halvinta näillä.

    suorittava porras

    #”Olettaisin jopa lähivuosina pientä kilpailun makua näille kohteille koska kuituhan on kuitenkin halvinta näillä.”#

    Niin SE tarkistaa puun hintatason harvennusleimikoilla korjuun jälkeen ja vaatii ennakkoraivauksissa poistamaan kaikki alle 8cm:n/rk raipat leimikolta ennen hakkuuta . Toiset yhtiöt seuravat perässä . Että kilpailua se on tämäkin . Hoitamattomille kohteille mennään käytännössä vasta sitten , kun luonto on ne raivannut ja korjuu on kannattavaa .

    jees h-valta

    Kyllä minä ensiharvennuksen tilanteeksi rinnankorkeusmitaksi tuon käsitän jos pelkkä kuitupuun korjuu. Jos taas otetaan myös e-puuta tilanne eri.

    Metsäkupsa

    Tapauksessa on ilmeisesti ollut raivaamattoman metsän ns,raippahakkuu,puuta kyllä tullut runsaasti ja korjuu ollut kallista pieniläpimittaisessa nuoressa metsässä.Jos energiapuun keskikantohinta on n. 3€ Suomessa motilta,niin huonossa kohteessa käy usein ettei tilille pääse.Tämä olisi syytä selkokielellä kertoa metsänomistajalle,jottei pettymyksiä tulisi.

    Olisikohan aikanaan raivausahaa ollut kannatavaa laulattaa,jolloin ensiharvennusessa olisi pääsyt laadullisesti korjuujäljen ja taloudellisen lopputuloksen kannalta parempaan tulokseen.

    jees h-valta

    Tuo metsäkupsan kolme euroa on pystykaupan hinta ja huonokin sellainen e-puulle mutta jos se sovitaan siitä ei kuulu poistua enää mitään!
    Koska se tosiaan on pystykaupan hinta ja siinä on huomioitu huonon kohteen kompensaatio.
    Suorassa kaupassa sinne ei päästä räpeltämään mitään tyhjänpäiväisiä organisaatiokuluja vaan juuri se kolme euroa on kauppasopimuksen mukainen tilitys ja kuutiot saavutetun määrän mukaan.

    pihkatappi

    Minusta se on ihan ok, että MHY ei ota riskiä tehdessään pieniläpimittaisten puustojen hakkuita. Eihän noita firmat jokapaikassa edes osta, kun se tappion riski on olemassa ja työnjälki huonossa leimikossa ei usein kehuja kestä. Se sitten on eri juttu, miten MHY onnistuu jokaiselle asiakkaalle infoamaan asiat ennen hakkuuta, maan tapa ei ole sanoa metsänomistajalle että leimikko on todella huono, sanotaan mieluummin, että täältähän tulee lähinnä energiapuuta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)