Keskustelut Metsänomistus MHY:kotisivut/ Metsänomistajat

Esillä 4 vastausta, 101 - 104 (kaikkiaan 104)
  • MHY:kotisivut/ Metsänomistajat

    Katselin pakkaspäivien kuluna Metsänhoitoyhdistysten kotisivuja,kovin olivat samalla muotilla ja yhtä vähällä tiedolla pihdattuja.Joulukuusi kätköilyä ja Krotian matkaa oli ajan kohtaisina uutisina.Pokara työkalu tarjouksessa kesän talven kanssa jäsenetuna.

    Ei yleensä valtuuston kokouksista mitään,mitä jäsen maksuksi tälle vuodelle esim. päätetty.Myös jäsenmäärän kehitys näkyy vain siten,jos muistaa aikaisemman luvun,voi nykyisestä laskea.yleensä kolmannes taitaa liki pudotusta olla, hehtaareissa neljännes.

    Muut voisivat otta Päijänteen mhy;kotisivuista mallia,sieltä voi lukea jäsen kattavuuden,jäsen maksun v.2016 ja ennakkotiedon kuinka yhdistys on sopeutunut ja pärjännyt ilman pakolista metsänhoitomaksua markkinataloudessa.Edellä mainittu yhdistys kertoo tekevänsä positiivisen tuloksen viime vuodelta,joten on onnistunut hyvin mukautumaan kilpailukykyisesti uuteen aikaan.

    Epäilen monen yhdistyksen tekevän jopa satojen tuhansien tappion.Päijät-Hämeen mhy:n sivuilta löytyy myös tietoa enemmän ,kuin yleensä.Toimintakertomus ja hintatietoa,myös tarjouksia.

    Liikevaihdoltaa nämä kaksi suurta Hämäläistä yhdistystä ei paljon eroa,mutta jäsenmaksun suuruus ja liiketulos eroavat.Toinen voitollinen ja toinen taitaa tehdä lähes puolen miljoonan tappion,eikä varmaa jää ainoaksi sillä saralla viime vuodelta.

    Lopuksi toteaisin,että plus tulokseen yltävät yhdistykset ovat osanneet ennakoida hyvin muutokset ja tulevaisuus näyttää valoisalta.Tappiollisten ryhdyttävä tehostamaan toimintaansa ja tarjottava metsänomistajille kilpailukysyisesti niiden kaipaamia ja tarvitsemia palveluita .
    i

  • A.Jalkanen

    Mhy:llä on yleensä hanskassa alueensa puumarkkinat. Toisaalta teollisuuden omia hankintaorganisaatioitakin vielä on. Ne tekevät tätä samaa, hankkivat puuta ja toimittavat eri tahoille. Tarvitaanko siis uusia välikäsiä – toimintatapojen uudistamista enemmänkin?

    Jos joku on vakuuttunut, että puunkorjuu voidaan hoitaa kustannustehokkaammin muulla tavalla kuin nyt, perustakoon alalle yrityksen, niin näkee onko bisnes hyvä vai ei.

    Metsäkupsa

    Puunkorjuun organisointi on taitolaji,jossa usein talouden karut lainalaisuudet tulevat ennenpitkään vastaan.Täälläkin takavuosina toimi metsäpalveluyrittäjä,joka välitti puuta tuotantolaitoksille.Maksoi kilpailukykyistä hintaa,mutta alle viidessä vuodessa noutaja konkurssin muodossa lopetti homman.

    Metsäteollisuuden asema on verrattuna metsänomistapuunmyyjiin ylivoimainen,joten pystyy hallitsemaan ja tarvittaessa sanelemaan keneltä puuta vastaan ottaa.

    Metsuri motokuski

    Ei hyvänen aika. Toimituskauppa !!!! Sillonhan ollaan ”naimisissa” lähimmän sahan tai sellutehtaan kanssa. Hehän saavat säädellä hinnan millä he haluavat ostaa.

    Ompa aika hankala myydä kuituja vaikka Storan tehtaalle täältä Keski-Suomesta kun ne pääosin lastataan junaan. Siihen kun vielä tekee kyselyn VR:lle mihin hintaan ne muuaman satamottisen kuituerän toimittaa vaikka Imatralle niin onhan siinä touhua kerrakseen.

    Jovain

    A. Jalkanen. Mhy:llä ei ole hanskassa puumarkkinat…. Valtakirjakaupat ovat teollisuuden pystykauppoja. Niillä metsänomistajat eivät pääse hallitsemaan puumarkkinoita ja hankintakaupoilla eivät sitä vähää.
    Puumarkkinat pitäisi avata vapaalle kilpailulle ja metsänomistajien pitäisi päästä kilpailuttamaan puukauppaa ja korjuuta. Se on mahdollista pystykaupan (kytkykaupan) esteiden purkamisella. Tässä mielessä ei ole kaukaa haettu, Mhy:ten korjuupalvelu metsäomistajien puiden välittäjänä, toimituskauppana, tienvarsikauppana. Näinhän Mhy:set toimivat tälläkin hetkellä, mutta se toteutuu pystykaupan korruptoituneen sääntelyn alaisuudessa.
    Kaiketi korjuun kustannusten vähennysoikeus ja lasku kuuluu metsänomistajalle, ainakin, jos vapaudutaan kytkykaupasta ja mennään yhteen puukauppatapaan. Nythän vähennysoikeutta jaetaan kauppatavasta riippuen.

Esillä 4 vastausta, 101 - 104 (kaikkiaan 104)