Keskustelut Puukauppa Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 407)
  • Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

    Merkitty: 

    Kilpailutin leimikkoni Mhy:n kautta. Kävimme toimihenkilön kanssa tarjouksia läpi ja minua ihmetytti että viereisessa huoneessa istuva toinen toimihenkilö oli myös jättänyt Mhy:n oman tarjouksen joka osoittautui niukasti parhaimmaksi. Kanssani asioinut toimihenkilö kehui vuolaasti heidän omaa korjuupalveluaan (Hakkuujälki ja katkonta).  Homma alkoi hieman haiskahtamaan, otin valtakirjan pois ja jätin leimikkoni sillä kertaa myymättä, jatkossa kilpailutan leimikkoni itse ja asioin suoraan ostajien kanssa. Onko tälläinen toiminta kuinka yleistä ja onkohan se ihan laillistakaan? Paskamaku jäi.

  • Jovain Jovain

    Sitä en pysty sanomaan, eikä ole tarpeen edes selvittää. Suuruusluokat riittää ja käsitys siitä missä mennään. Ne isot rahat ovat isoja rahoja myös metsänomistajalle.

    Eihän metsänomistajan hyväksyminen samalle sopimukselle tarkoita sitä, että vastuu puuhuollon järjestämisestä siirtyisi Mhy:lle. On vähän saman tyyppinen asia kun väitetään, että MH ohjelmoi teollisuutta puutoimituksillaan.

    Metsänomistajat toimittavat puuta tälläkin hetkellä ja että se puiden toimittaminen voisi toteutua samalla sopimuksella on vain lisä ja täydentävä tekijä nykyiseen järjestäytyneeseen ja toimivaan puuhuoltoon. Voi olla myös vahvuus tekijä.

    Luulisi kalikoiden keruun olevan rasite teollisuudelle, mutta siitähän ei ole kysymys. Vaan metsänomistajien puutoimitukset torjutaan laajasti ja poikkeuksellisen yksimielisyyden vallitessa, etteivät pääse kilpailemaan puillaan teollisuuden monopolia vastaan.

    Jätkä

    Jeessi:”-Mhy:n kasvu ”isoksi ja vahvaksi” on jätkän haaveita jolle ei enää ole perusteita. Miten pieniä metsäpirstaleita omistavat mhy:n jäsenet voisivat saada tuosta edes hiukankaan merkittävän toimijan. Mitä pienempi metsätila sitä änkyrämpi omistaja ja puun myyjä. Sen olen jo aikaa kuullut markkinoilta. Varsinkin kun ikäluokat vielä huononee ei tule mitään. Täysin lopetusvalmis koalitio kymmenen vuoden sisään.”

    – Mitäs se jeessi nyt hourailee?  Miekkonen on tavannut vain kaksi sanaa kirjoituksestani ja luonnollisesti – tapansa mukaa – ymmärtänyt kaiken väärin! Kyllä näköjään hullun kanssa on vaikeaa keskustella – Ja miekkonen on muka palvelualalla! Ei uskoisi.

    Metsuri motokuski

    Minusta ei voi kyllä yhtään omistajan änkyryyttä todeta metsäpinta-alan perusteella. Niitä on ihan kaikissa tilakoossa. Tuohon mhy:n tulevaisuuteen sen verran että mitä enemmän ostajia ja toimijoita markkinoilla. Sen parempi metsänomistajaille. Uskon että mhy kentässä tapahtuu fuusioita jatkossa aina enemmän ja enemmän. Tällä hetkellä mhy:llä on ehkä liian raskaat organisaatiot ja tulorahoitus ei varmaan jatkossa riitä toiminnan pyörittämiseen. Organisaatoit rakennettiin aikoinaan metsänhoitomaksujen varaan ja nyt kun toiminta pitää pyörittää tulorahoituksella niin haasteita on.

    Sen vuoksi kannattaa metsänomistajan olla tarkkana ja varsinkaan kytkykaupat jossa ostetaan, valvotaan ja välitetään puuta sekä myydän palveluksia samalla  kertaa niin yllättäviä kuluja saattaa syntyä.  Raha se kelpaa kaikille ja valitettavasti näin on, että mitä kokemattomampi henkilö on sitä reilummin otetaan. Kaikista kuluista ja toimista kannattaa kysyä hinnat erikseen ja sitten kilpailuttaa reilusti palvelut.

    mehtäukko

    On hölyn pölyä verrata MH:sta Myhistykseen! Mh:n Metsätalous Oy toimii ”omissa” valtion metsissä omalla klusterillaan. Omat sopimusurakoitsijat kaikessa toiminnassa tekevät ryskätyöt. Heillä ollenee monivuotiset puun toimitusten runkosopimukset.

    Myhitys tussaroi yksityisten tilkuilla. Iso ukko ja akkalauma koetetaan elättää ohuella siivulla joka vielä ohuempana jää mo:lla kuppauksen jälkeen.

    Edelleen toistan: millä hiton perusteella Jovain koettaa velvoittaa klusteria luovuttamaan puuteollisuuden liiketoimintaansa itselleen?

    Nuakka

    Mikä lie Mhy tulevaisuus, sopeutuuko markkinatalouteen? Tilanne vähän sama kuin aikoinaan katsastustoiminnan, Tielaitoksen, Postiautovarikon kanssa. Osa jäi henkiin kilpailun vapauduttua ja turvatun liikevaihdon loputtua. Metsänomistajat toki tarvitsevat jatkossakin neuvontaa ja palveluja, onko nyt pienten ja ketterien yritysten aika suurten toimijoiden lisäksi, vrt tieisännöinti? Eihän suurien metsäfirmojen metsänhoitopalveluillakaan ole kymmeniä toiminnanjohtajia, työnjohtajia, tiiminvetäjiä yms. eikä toimistoa joka toisessa kirkonkylässä.

    jees h-valta

    Eihän tuo noista ymmärrä kevittää. Eli tietää että tappiollinen toiminta yritetään kattaa jäsenmaksuja nostamalla kuten nytkin jo yritettiin. Siinä alkaa ulkouksi paukkua kun porukkaa lappaa muille metsämestoille.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kyllä Mhyt pystyvät sopeutumaan markkinatalouteen pääsääntöisesti,jos MTK ei karkoita jäseniä.Paljon riippuu kunkin yhdistyksen toiminnanjohtajasta,kuihtuuko ,vai kukoistaako tulevaisuudessa.Osalle metsänomistajista yhdistys mainio apu,kun taasen metsätalousyrittäjälle anti kepoinen.

    Visakallo Visakallo

    Ei minulla ole ollut valittamista paikallisen mhy:n toiminnassa. On ollut tarpeellinen ja luotettava yhteistyökumppani minunlaiselle metsätalousyrittäjälle siinä kuin muutkin metsäalan toimijat.

    Jovain Jovain

    Mehtäukko: En ole luopumassa korjuun liiketoiminnan rahoista – omista rahoistani, vaan pyrin säilyttämään ne itselläni. Järjestän korjuun ja saan siitä hyödyn itselleni, vaikuttaa myös puun hintaan.

    Teollisuudelle on aina puu kelvannut ja ehdoistakin on voinut sopia.

    Onhan se vähän omituista, että metsänomistaja ja hänen edustamansa yhdistys ovat kelvottomia toimittamaan puuta teollisuudelle.

    Tolopainen Tolopainen

    Tulevaisuuden Suomi on hyvin erilainen kuin nykyinen, toivottavasti jotkut elättävät myhistyksiä. Minulla ei valitettavasti ole ylimääräistä rahaa, jota voisin siihen käyttää, pakolliset verot vievät liian suuren osan tuloista. Metsäänkään ei ole varaa sijoittaa, eikä mitään tarvetta, kun helpompiakin sijoitusmutoja on tarjolla  pilvin pimein. Metsäala on liian suhdannealtis ja sisältää liikaa riskiä tuottoon nähden.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 407)