Keskustelut Puukauppa Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 407)
  • Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

    Merkitty: 

    Kilpailutin leimikkoni Mhy:n kautta. Kävimme toimihenkilön kanssa tarjouksia läpi ja minua ihmetytti että viereisessa huoneessa istuva toinen toimihenkilö oli myös jättänyt Mhy:n oman tarjouksen joka osoittautui niukasti parhaimmaksi. Kanssani asioinut toimihenkilö kehui vuolaasti heidän omaa korjuupalveluaan (Hakkuujälki ja katkonta).  Homma alkoi hieman haiskahtamaan, otin valtakirjan pois ja jätin leimikkoni sillä kertaa myymättä, jatkossa kilpailutan leimikkoni itse ja asioin suoraan ostajien kanssa. Onko tälläinen toiminta kuinka yleistä ja onkohan se ihan laillistakaan? Paskamaku jäi.

  • Remie

    Jätkä . Ei tuo ole trokaamista , tuo on liiketoimintaa. Jos kuvailemasi yritys myy tuotteen myyntiin vähittäiskauppaan , ei sekään ole trokaamista kysymys on ammattimaisesta kaupankäynnistä jossa sanelee vallitsevat markkinat hinnan. Ammattilainen ylösostaja ei ole trokari. Ylösostastaja toimii puhemiehenä ostajan ja myyjän välillä, johon on sovittu korvaus etukäteteen. Kuten ammatikseen kiinteistöjä myyvät yritykset jotka toimivat monesti prosentti palkalla+kulut. Jos jotain muuta kikkailua käytetään niin kauppa on myyjän vastuulla kuinka halvalla hän myy, ja jää epätietoiseksi siitä saiko hän käyvän hinnan vai myikö liian halvalla, yleensä liian halvalla jolla on seurauksia, hän polkee hintoja ellei välissä ole monta trokaria jotka nyhtävät hinnan maksimiin. Yleensä ostajat tuntevat nuo tyypit. Oletan että puukaupassa on noita trokareita, kuten muullakin. Onhan paljon metsänomistajija runsaasti joilla metsän myynti on elämän ainoa myyntitapahtuma , eivätkä he välttämättä edes ajattele asiaa sen kummemmin vaikka menisikin puoleen hintaan mutta muille myyjille tästä on on haittaa. Tästä alesta tulee helposti käytäntö.

    Remie

    Tuo verovelka on sallittu koska tilikausi vaihtuu noin, silloin velka siirtyy, ja se on kirjattuna. Verovelka, maksamattomat verot jotka ovat erääntyneet maksettavaksi. Joita katson kun kun uusi yritys alkaa ostamaan tuotetta. Jos on maksamattomia veroja jotka pyritään viimeiseen asti yrityksessä hoitaan on maksamatta , ei heidän kansaan tule tehdä kauppaa kuin käteisellä tai ennakko suoritukena koko kauppasumma. Ilmaisin asian puutteellisesti , minun vika.

    Jätkä

    Remie. No meilläpäin sanotaa Joppareiksi noita välittäjiä. Minusta se ei ole lainkaan huono juttu, että on Joppareita, ne tekevät ”Tyhjästä rahaa”, joka jäisi jopa syntymättä, vaikka ei olekaan Joovaanin isännätöntä rahaa.

    Kun Joppari ostaa esim sirkkelisahaajan koko tuotannon niin pitkälti, kuin hän sahaa. Lajittelee laudat laatujen ja koon mukaan, tekee vajaasärmistä panelia ja huonoista raakaponttia jne jemmaten sivuun oksattomat ja tehden niistä listoja ja sellaista.

    Usein sirkkelisahalta tulee niin epäkuranttia lautaa, että se on mitallistettava nykyvaatimusten mukaan.

    Monet aika isotkin Jopparit pystyvät leimaamaan sahatavaran, vaikka ostavat sen sahalta, jolla ei ole niin ”hyvä leima”.

    Tolopainen Tolopainen

    Suuret yhtiöt tekevät juuri noin, esim. MG. Aika harvoin meiltäpäin menee yksikään heidän ostamansa puutavaraerä omalle tehtaalle tai sahalle, kun ovat satojen kilometrien päässä. Eihän Metsäliitolla edes ole riittävästi sahauskapasiteettia ostamalleen tukkimäärälle.

    Musta miäs

    Tarkoittaneeko Jovain isännättömällä rahalla sitä että pystykaupassa hinnan pitäisi olla oikeasti korjuukustannuksen verran suurempi? Esim jos Kut 60e/m3 niin oikeasti olisi 70e/m3 koska yhtiöt perii korjuukustannukset puunmyyjiltä eli tällä isännättömän rahan erotuksella vaikka olisi vara maksaa tuo isompi hinta. Onko meitä kustu silmään vuosikymmenet vai kuuluuko tämä muihinkin salaliittoteorioihin?

    mehtäukko

    Kun on toisteltu puun kalleutta maassamme, sittenhän se vasta kallista olisikin?! En usko salaliittoteorioihin.

    Remie

    Eihän tämä näin vaikeaa voi olla. Kuten jo kahteen kertaan selitin , trokarit eivät tee mitään tavaralle. He tinkivät metsän hinnan lähes olemattomiin , kun saavat nimen paperille , myyvät sen seuraavan tunnin aikana seuraavalle, ehkä kolme tai neljä porrasta ennenkuin tulee se joka sitten kaataa ja tee metsän puutavarayhtiölle. Nämä välistävetäjät ovat trokareita. Eikä missään nimessä saa työtätekevää yritystä nimetä trokariksi. Älkää vääntäkö tätä asiaa. Nyt kunnat ovat kovaa vauhtia syyllistymässä tähän ketjuttamiseen. Kaikki mahdollinen kunnan velvoitteet ulkoistetaan trokareille. Attedo, Espericare ovat mitä suuremmassa määrin trokareita, lopputuloksen olette ilmeisesti kuulleet. Jos ette , niin voivoi. Järjetöntä kuvitella että ulkoistaminen on joku menetelmä jossa säästetään rahaa. Tämä ajattelutapa alle kouluikäisen ajatuskuvio. Aivan sama kuin ostaa 100000€ maksavan auton , tai 11000€ maksavan auton Kuinka lapsellista odottaa että molemmat ovat varusteltu samoilla ominaisuuksilla. Pitää aina verrata tuotteissa saman hintaluokan tuotetta, ennen kuin voidaan tehdä päätös kumman ostaa. Aivan sama kaikessa kaupassa. Kokonaisrahamäärä ratkaisee. Aivan kuin sähkölaskussa. Laskun loppusumma jaettuna kilowateilla saadaan todellinen sähkön kilowattihinta. Mitään tekemistä ei ole tuolla numeroleikillä siinä laskussa. Ei sellaisia tarvita kun koko lasku on maksettava. Koko sähkön myynti perustuu vedätykseen ja trokaamiseen. Sähkö tulee aina samoilta toimittajilta samoilla johdoilla ja samaan mittariin. Tämä jos mikä on vedättämistä. Ties moniko siinä on välissä.  Nämä aiheet pitäisi opettaa jo koulussa.

    Puuki

    Melkein  aina kuitupuun hinta kuuluu olevan  vakaa (= sama kuin 30 vuotta sitten) , ja tukin hinta on liian korkea (sekin on ollut suunnilleen sama jo  30 vuotta , paitsi yhtenä vuonna 2007) .

    Jovain Jovain

    Musta miäs: Sitä se tarkoittaa, korjuun kustannusten verran suurempi ja sitä se on myös käytännössä tälläkin hetkellä, mutta piilotetusti. Teollisuus käyttää sen rahan tulonsiirtona, juuri näiden korjuun kustannusten maksamiseen.

    Jopa laskelmalla osoitetaan, että isännätöntä rahaa ei ole olemassa, ei edes vähennysoikeutta ole olemassa. Väitetään jopa korjuun olevan ilmaispalvelu metsänomistajalle.

    Pidän tätä miljardiluokan huijauksena.

    mehtäukko

    Pidän tätä mielikuvituksella tuotettuna, finanssi-alan tiedemies, sanoisin.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 407)