Keskustelut Puukauppa Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 407)
  • Mhy kilpailuttaa ja osallistuu itse omiin kilpailutuksiin?

    Merkitty: 

    Kilpailutin leimikkoni Mhy:n kautta. Kävimme toimihenkilön kanssa tarjouksia läpi ja minua ihmetytti että viereisessa huoneessa istuva toinen toimihenkilö oli myös jättänyt Mhy:n oman tarjouksen joka osoittautui niukasti parhaimmaksi. Kanssani asioinut toimihenkilö kehui vuolaasti heidän omaa korjuupalveluaan (Hakkuujälki ja katkonta).  Homma alkoi hieman haiskahtamaan, otin valtakirjan pois ja jätin leimikkoni sillä kertaa myymättä, jatkossa kilpailutan leimikkoni itse ja asioin suoraan ostajien kanssa. Onko tälläinen toiminta kuinka yleistä ja onkohan se ihan laillistakaan? Paskamaku jäi.

  • jees h-valta

    Vai kykenemättömiä ja kelvottomia me mo:t ollaankin Jovainin mielestä. Miksi ihmeessä alkaisimme kuljetusjärjestelijöiksi ja kaluston hommauksiin kun valmiit systeemit on olemassa eikä maksa meille mitään. On tuo asenne paksupäisyydessään aivan sanoinkuvaamatonta laatua.

    Jätkä

    Joovaan ei siis käsitä kaupan pelisääntöjä? Jeessin pitäisi niitä hänelle kertoa, mutta niitä ei ymmärrä Jeessikään.

    Otetaanpa vaikka perunankasvattajan sydeemi. Tuottaja tuottaa perunaa – minkä pystyy ja myy keskusliikkeelle pottua tonneittain.  Kovan neuvottelun jälkeen pääsevät hinnasta sopimukseen, joka tyydyttää molempia. Sen jälkee perunat ovat keskusliikkeen omaisuutta ja tavaran hinta normaalisti vain nousee koko ajan.

    Jos viljelijä on saanut perunoista 10 senttiä kilolta ja kauppaliikkeessä sitä myydään eurolla / kg, niin hintaa ovat nostaneet kuljetuskulut, käsittely / pakkauskulut ja kuljetuskulut  ja keskusliikkeen provikka ja kauppiaan provikka ja kuljetuskulut ja hävikki ja tietenkin verot. Verot ovat siitä veikeitä, että vastineeksi niistä ei oikeastaan saa mitään. Jos tuottaja Joovaan haluaa ne maksaa, niin ihan kiva. Kuitenkin Alv:kin menee kuluttajan maksettavaksi ja Valtion pussiin. Se ei kerry Joovaanin säkkeihin, jotka hän on hankkinut ALV:n varastointia varten.

    Kuitenkin Joovaan pääsee ALV:a hipelöimään silloin, kun keskusliike maksaa perunat: Silloin liike maksaa myös ALV:n , joka on ikävä kyllä vain läpimenoerä, joka on määräpäivään mennessä tilitettävä Valtion kassaan.

    jees h-valta

    Suurinpiirtein noin se menee ja sinällään siis emme tavallaan osallistu omalla rahallamme ostavan firman kuluihin sen tavaran hankintaketjusta. Se on siellä moninaisten kulujen ja katteen seurana kun tavaraa kaupataan eteenpäin jalostettuna loppukuluttajalle. Tuo ei pitäisi vallan tavatonta Jovaininkaan käsittää kun tuo jätkäkin jotain siitä sentään ymmärtää. Vaikka välineet eivät välttämättä ole yhtään paremmat kaupallisten kuvioiden tulkintaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mitä sossut tähän kuuluvat? Mistä lähtein metsäteollisuus on ollut ’sossu’?

    Jos Jovain ystävällisesti esittäisi vielä kerran pätevän laskelman, jossa osoitetaan että puunkorjuun itse järjestämällä voi tienata, niin voitaisiin lopettaa tämä keskustelu. Hankintalisän saa tietenkin, mutta siitä ei liene kysymys.

    Puuki

    Ylituotantotilanteessa (kuten kotimaan puukaupassa) ostajat hinnottelee pyöreän puun niin alas kuin pystyvät.   Ostavat paljon kalliimpaa puuta ulkomailta, jotta päähankinta-alueen hinnat pysyy kurissa.  Siksi puun nimelliset hinnat on olleet samalla tasolla jo n. 30 vuotta vaikka kaikki muu on kallistunut huomattavasti; palvelut , tavarat ja palkat on nousseet n. 2-3,5 kertaisiksi.

    Voihan sitä niinkin ajatella, että hinnan alennus on siirretty ostajan muihin kuluihin. Sitä Jovain varmaan tarkoittanee.  Mutta se verojen vähennysoikeus ei tässä asiassa auta yhtään mitään vaikka puun myyjä sen  tekee itse maksamastaan korjuusta.

    Remie

    Asia on hyvin yksinkertainen. Ostaja ilmoittaa hinnan millä ostaa ja myyjä päättää että myydäkkö vai eikö myydä. Mitä te hourailette neuvotteluista. Ei siinä mitään neuvottelemista ole. Olette sairaita jos kuvittelette neuvottelujen jotain vaikuttavan johonkin. Minäkin myyjänä tiedän menetelmät kuinka tuollaisista tilanteista ostajana selvitään aina voittajana. Mitä enemmän myyjä jankuttaa hinnasta sitä kalliimaksi se tulee myyjälle. Lopputulemaksi tulee yleensä että kukaan ei osta jankuttajilta mitään, hinta sanotaan eikä asiaan oteta sen jälkeen kantaa. Ei suomalainen puun myyjä mikään ylimys ole joka sanelee yhtään ehtoa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sama pätee varmaan toisin päin: jankuttajille ei myydä mitään. ?

    mehtäukko

    Kyllä Jovainin tyylin jankuttaja ei saa puukauppaneuvotteluissa edes suutaan auki, kun ostajan kaasuttaa matkoina. Eikä Remie neuvottelu hinnoista, laaduista, määristä jne. ole haihattelua.?! Jankkaaminen ja loputon lypsäminen on.

    Joko on erän sossun perunat kypsyneet? Vai kuiviko vesi ja kärähti taas sekin satsi.. 🙂

    Remie

    A.J vallan unohdin tuon vaikka niin tuttua onkin. Miksi niitä hintoja esitellän jos ei niillä ole mitään merkitystä. Laadut  on ja olosuhteet on tuossa vaiheessa jo käyty jo lävitse, hinta sanotaan päätteeksi ja kaupat syntyy tai ei synny. Tuon jälkeen käytyä keskustelua kutsutaan vedätykseksi jota ei kannata käydä kummankaan. Henkilökohtaisesti tiedän mitä pyydän ja mitä maksan niin firmani kuin henkilökohtaisissa kaupoissa. niissä on kaksi vaihtoehtoa. Joko ostan tai en. Joko myyn tai en. Kummassakaan tapauksessa en neuvottele. Ratkaisu on helppo kun on hintatietoinen.

    mehtäukko

    Jokaisella on tyylinsä. Mehtäukko tietää myös jotain hinnoista, laaduista jne. Ohjelma menee niin, että esim. mahdollisen pylväskaupan neuvottelun jälkeen kahvitellaan ja lähdetään palstalle. Pylväiden leimauksen jälkeen ajetaan takaisin, syödään paistit ja perunat.

    Eikä taatusti jankata. Jostain syystä ostomies on kaartanut pihaan mielellään toistekin…

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 407)