Keskustelut Puukauppa MG:n omistus

  • Tämä aihe sisältää 77 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta, sitten pihkatappi toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)
  • MG:n omistus

    Sattuuko joku tietämän, paljonko euromääräisesti on laskettu Metsäliiton perusosuuksia ja A-lisäosuuksia? Noista ilmotetaan vain että osuuksien määrä on lisääntynyt tänä vuonna esim. 60 miljoonaa. Kiinnostaa tietää missä mennään, että jos kaikesta huolimatta alkaa tulemaan paskaa tuulettimeen.

  • Tolopainen

    Tietenkin olen oikeassa. Harrastelijan esimerkistäkin selviää, että yhtiö antaa bonuksen josta ei ole vielä veroa pidätetty. Tosin ei se noin mene. bonusoikeus määräytyy edellisen vuoden puun myyntien perusteella ja niiden käyttöaika on 2v. Aika hölmöä olla käyttämättä joten vaatii kauppojen suunnittelua.

    harrastelija

    Hoitotyöstä MG laskuttaa tavanomaisesti, mutta vähentää laskusta kertyneitä bonuksia. Minä tietysti sitten laitan laskun 2C-lomakkeelle menoihin, joten vaikuttahan se veroihin – vähentävästi.

    Tolopainen sotkee bonukset ja ML:n A-osuuksiin annettavan vastaantulon.

    Tolopainen

    Niin bonus on yleisnimi tarjotuille eduille. Minä olen kokoajan kirjoittanut A-lisäosuuksista joita ML antaa, joka on verollinen etu vasta kun ne myydään.

    Planter

    Tässä kai oli kysymys puukaupparahojen sijoittamisesta Metsäliiton A-osuuksiin, ns pääomabonuksiin.

    Pääomabonus tarkoittaa, että voit merkitä A-lisäosuuksien merkintävuotta seuraavien kahden kalenterivuoden aikana (ns. käyttöjakso) puukauppatuloilla tietyn määrän uusia A-lisäosuuksia edullisemmin eli maksat niistä vain 85 % merkintähinnasta. Loput 15 %:a maksaa Metsäliitto Osuuskunta.

    Tämänhetkinen verotuskäytäntö:

    Jos Pääomabonuksella merkittyjä A-lisäosuuksia myydään tai lahjoitetaan, Metsäliiton jäsenen puolesta sijoittama 15 % verotetaan luovutusvoittona.

     

    Tolopainen

    Niin eikä tarvitse odottaa kahta vuotta voi merkitä koko potin jo seuraavana vuonna ja sen jälkeen kerätä uusia merkintäoikeuksia. Myöskin vuosittaisilla osuuskoroilla saa pääomabonusoikeuden kun ne sijoittaa A osuuksiin.

    Puuki

    Mikä se ”tavanomainen” kunkin työlajin keskimääräinen hinta hoitotöistä on noin niinkuin ~ euroina/ha sanottuna ?

    Sikäli osuuskunnan maksama korko kuulostaa olevan ihan hyvä koska veroa menee vähän. Mutta konaisedullisuus tuossakin ratkaisee puun hintoineeen ja mh-palv. hinnoitteluineen kaikkineen (lippalakista puhumattakaan). Takaisinmaksu aikataulu ja pääomariski on myös oleellisia asioita, jos jostain syystä rahantarvitsijoista tulisi ryysis yhtäaikaa .

    harrastelija

    Joo, minun puolesta saa sijoittaa kuka tahansa mihin tahansa, mutta aloitushan oli MG:n omistus. Pörssistä saa hyvällä tuurilla / vainulla moninkertaisen tuoton, josta jää jotain käteen verotuksenkin jälkeen.

    Sitten on monenlaisia muita kohteita, joista voi nostaa tarvittaessa esim. pääomaansa ilman veroa ja korko jää kasvamaan edelleen korkoa. Takana on ollut monta nousukautta, jolloin sijoittajat ovat saaneet hyvän koron. Yleensä nousukauden jälkeen tulee nitkahdus ja silloin olisi hyvä etukäteen osata arvioida se, että mikä on kestävintä?

    pihkatappi

    Jupit sijoittaa mieluumin firmoihin, missä kasvupotentiaalia ja seksikkyyttä. Mulle riittää kun firma on kunnossa, tekee arvoonsa nähden erittäin hyvää tulosta, jakaa tulosta omistajilleen kilpailukykyisesti ja on hyvillä näkymillä, vaikka kasvu on takuulla hillittyä. Eli juppi valitsee osakkeen, missä p/e voi olla vaikka 10, metsäliitolla tuo tunnusluku on noin 2. Lisäksi p/b lienee lähempänä nollaa kuin ykköstä, eli on tuon luvun valossa lähes konkurssihinnoiteltu. Jos koko Metsägroup laitettaisiin pörssiin, vaikka putiikki olisi entinen jyväjemmarien osuuskunta, arvo nousisi tietysti niin että tunnusluvut vastaisivat yrityksen todellista arvoa. Toki nämä tunnusluvut ovat laskettu vain vuoden 2017 tilinpäätöksen perusteella, eli oliko vuosi koko firman paras.

    Puuki

    Mikä se on ML:n osakkeen hinta kun se ei ole osakeyhtiö kokonaan ?

    Sitä ei oikein ymmärrä kun toiset isot yhtiöt antoi anteeksi mo:en kartellikorvaus -oikeudenkäyntikulut, niin miksi juuri mo:en ”omistama” firma ei raskinut sitä tehdä ?

    Visakallo

    Minulla ei ole mitään Metsäliittoa vastaan, olen itsekin osakas, teen puukauppoja ko. firman kanssa ja sijoittanutkin siihen olen. Nyt vain on alkanut tuntua, ettei vain kohta toiset isot pojat tee Metsäliitolle kuten Valiolle tehtiin. Peli kun on tänä päivänä kovaa, mutta raakaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)