Keskustelut Metsänhoito Metsurin housut

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 96)
  • Metsurin housut

    Kun tulin eilen räntäsateen jälkeen hankintahakkuulta, olivat turvahousut märkänä ja niissä oli painoa melkoisesti. Housut ovat varmaan yli viisi vuotta vanhat, kylläkin ehyet. Merkki on Husqvarna, halvimmasta päästä. Kun en ole tehnyt enää liki kymmeneen vuoteen hakkuita palkkatyössä, ei ole tullut seurattua turvahousujen tuotekehittelyä tarkemmin.  Kysynkin tämänpäivän hakkuumiehiltä, mitä turvahousuja löytyy kevyimmästä päästä, ja onko vettähylkiviä malleja. Ajattelin tällä kertaa uusia varusteita laatu- en hinta edellä. Samalla voi vinkata myös metsurin nahkaturvakengistä. Nykyisin kahlailen Eurologgereilla, nekin alkavat tuntua raskailta. Jokohan alkaa ikä lyömään lisäpainoa?

  • eero heikki eero heikki

    Jätkä tuntee samoja kavereita kun minäkin,partner 5000

     

    Jätkä

    eero heikki:”Täysin vätysten hommia oli merkkiä raapustaa pölkkyjen päihin,en suostuna siihen,jostain syystä palkka virta jatkui ”,

    Se oli sitten niin. Täällä nyt on kuitenkin yksi vätys häpeissään, kun on omaa palkanmaksuansa varten raapustellut merkkejä ja laskenut pölkkyjä. Kyllähän siinä aikaa tietenkin kului ja merkkauskynä myös, kun päivittäin 1000 – 1200 pölkkyä merkkasi ja numerot määristä sekä kasan juoksevan numeroinnin.

    Niistä lukulehtiöistä se kuutiomäärä selvisi sovitulla tavalla. Oli meidänkin savotoissa sellaisia, jotka eivät selviytyneen noin vaativasta laskutehtävästä, mutta hätäaputyönjohtaja kulki heidän teoksensa sitten laskemassa. Eivätpä saaneet sitä palkanosaa lainkaan. Heillä tosin päivittäinen kappalemääräkin jäi muutamaan – ehkä 200 – 250 pölkkyyn.

    pikkutukki

    Tilasin turvahousut tuontitukusta , hinta viiskymppiä . Olen tykännyt . En ole ruumiinrakenteeltani sinappituubin mallinen niin nämä hyvät minulle , tilasin toiset viikon päästä .

    Metsänmies

    Jätkä siis kahlaili mielellään metrin hangessa, harvassa sippipuuleimikossa , koska siinähän taksa nousi korkealle. Itse tavoittelin huonompitaksaisia , huippulaatuisia kuusitukkipalstoja. Kuutiotaksa niissä jäi tosin pienemmäksi, mutta motteja tuli sitäkin enemmän….Kun motoille piti alkuaikoina kaataa puut, pääsi kunnon tukkipuupalstoilla oikeasti hyviin ansioihin. Parhaimmissa leimikoissa oli keskijäreys lähellä kiintoa/runko. Huonoimmissa vain reilu 100 litraa. Kyllä siinäkin pärjäsi paremmin isojen puiden kaadossa.

    Nimetön

    Semmonen riesa noissa nykymuodin turvahousuissa on, etta on lahkeet on liian kapeat. ei mahdu  nokian pitkävartinen kumiturvasaapas lahkeen alle. lyhytvartisemmat jotenkin saa tungettua. harmi kun en tajunnut ostaa vanhoja hyvia turvahousuja varastoon silloin kun oli vielä saatavana.

    vissiin aateltu edistää varsikenkien kauppaa kaventamalla lahjetta. kumpparit on kuitenkin suomen aina kosteissa oloissa ylivertaiset varsikenkiin verrattuna niin pitäis ottaa tämmönenkin asia huomioon.

     

    petep

    Ja kerran kun käyttää muita kuin kumisaappaita niin ei enään koskaan saappaita jalkaan .

    Nimetön

    kumiturvasaapaita ostetaan ja käytetään ihan täyttä päätä paljon vieläkin. varsikengät on hyvät jos voi polkuja pitkin liikkua ja mahdollisuus kuivatella kastuneita kenkiä pari päivää ennen seuraavaa käytöä.

    Jätkä

    Metsänmies. Milloin olen jotain tuollaista väittänyt? Paksu hanki tai hanki yleensä on vihoviimeinen tuote MS-hakkuulla. Voisi sanoa, että jo sentti lunta on liikaa. Kun urakkataksa oli kohdallaan, oli järeän tukkipalstan kuutiotaksa murto-osan enskan taksasta.

    Kuitenkin pystymittapalstoja hakattaessa palsta, jonka kuuset olivat kuin peikkoja, oli taksa paljon parempi, kuin palstalla, jossa oli pitkiä, komeita puita. Järjestelmä laski, että samalla koepuualueella olevat rungot olivat samanmuotoisia. Näin ollen oksaisista, tukevista kuusista saattoi tulla kolme tukkia, mutta pitkistä – komeista puista tulikin viisi tukkia.

    Joskus leikillään sanoinkin, että viereisen palsta ”Jaska” teki minun tiliini joka puusta yhden tukin.

    Jos ja kun jollain metsurilla katoaa työhalut, kun puusto ei ole oikein mukavaa, putoaa ansiot juurikin huonon työmoraalin takia.

    Kerran hakattiin oppilastyönä aivan väärään aikaan (tosipaksun lumen- ) heikohkoa harvennusta. Kettutarhan välittömässä läheisyydessä. Pojilla ei ollut vähäisintäkään työhalua. Näytin niille monesti, kuinka homma hoituu helpoten.

    Kun tuli palkanlaskemisen aika, sällit manasivat, kuinka hyvä palsta olisi ollutkaan, kun olisi vaan tehnyt, eikä lusmuillut.

    Leimikko oli hakattava kalenterin mukaan, ei olosuhteiden, koska ketut olisivat tappaneet poikasensa, jos olisi sahat käynnistetty käväämmällä.

    Nimetön

    joo ei oo hääviä hommaa paksun lumen aikaan ms-hakkuu. kuusikossa se viela menee kun karsitut oksat auttaa lumen päällä liikkumista. Mutta männiköt ja koivikot on toivottomia.

    vaikka aikoinaan maksettiin lumilisää, niin ei se lähellekään korvannut ansion laskemista.

    Mettämakuri

    Oon käyttänyt säärystimiä turvahousujen päällä talvihakkuulla.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 96)