Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  • Tämä aihe sisältää 92 vastausta, 32 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten JovainJovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 92)
  • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

    Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

    Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

    Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

    Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

     

  • rööri roope

    Millä husopin tehtaalla noita husopin rukkasia tekevät hurrissa vai kiinassa?

    Jätkä

    Ne ensimmäiset oli teetetty kiinassa, olivat suht halvat.

    Sitten tuli Suomessa neulottuja – tuolla Jalasjärvellä. Kestävät huonosti kosteutta, melkoisen kalliit. Niissä taisi / taitaa lukea sahan merkki selkämyksessä.

    Nykyvalmistajaa en tiedä, ostan Dimexiä, ilman viiltosuojaa.

    wanhajätkä

    Mikä teille on kova pakkanen

    wanhajätkä

    Kuinka kylmällä tarkenette hansikkailla

    harrastelija harrastelija

    Nyt kun työ on harrastus, niin sopiva kuiva talvikeli on -5 – 15 astetta. Yksi raja on traktori työkoneineen. Esiohjatun kuormaajan nappulat tahtoo jäätyä ja muutenkin käy konetta sääliksi.

    Nuorena palellutin toisen korvalehden palstalta kotiin hiihdellessä, kun en muistanut käännellä karvalakkia tarpeeksi usein korvalta toiselle. Pakkasta oli silloin -37 astetta. Työssä sai vielä lämpimän, mutta korvan palelluttaminen oli huolimattomuutta!

    arto arto

    Mikä teille on kova pakkanen……._25 tyynellä.-20 viimalla. Tuntuu jo joltain .Varsinkin metsätöissä. Sopivasti tauolla tullee takista selänpuolelta jäykkä kun jäätyy. Antaa virtaa sahata kovemmin että lämpiää. Sormikkaat vaihtuu rukkaseen jo -5 jälkeen.

    tamperelainen tamperelainen

    # Kuinka kylmällä tarkenette hansikkailla  #

    Kyllä – 15 C on raja,vaikka RS/MS lämpökahvoillakin varustettu..Jos ei lämpökahvoja ,niin -10C siirryn jo rukkasiin.Markkinoilta löytyy melko hyvää sormikasta,,mutta hinta on jo sitteen 20  -40e/par

    Jätkä

    Ei ennen ollut muuta rajaa kuin se, että autoon uskalsi luottaa. Yleensä pakkanen puraisi autoon syksyn ensipakkasilla, mutta jos niistä selvisi = siis polttoainepuoli ja nestepuoli oli kunnosa, niin kyllä yli kolmenkymmenen miinusasteen kelillä vielä oltiin töissä. Metsätraktorikin pyöri ihan hyvin, vaikka hudrayliikka olikin alussa aika kankea, varsinkin hieman pidemmillä siirtimatkoilla kangistui öljyt.

    Kun oli yli 25 astetta pakkasta, poltettiin Valmetin pohjapanssarin ja öljypohjan välissä oikein avotulta. Varttitunnissa öljyt lämpisi ja kuski polkaisi Vallun liikkeelle.

    Minulla paleli sormet aamuisin, mutta kun ne sai siitä lämpimiksi, ei sinä päivänä palellut. Ei ollut sormikkaita silloin.

    Nykyään en ajattelekaan sahailua 15 asteen kovemmalla puolen hanskoilla enkä ilman. Eri asia olisi, jos olisi pakko.

    tamperelainen tamperelainen

    Minä kyllä pelkäsin talven ensimmäisillä pakkasilla akun simahtamista.

    wanhajätkä

    28 oli selvä raja jolloin piti himmata tahtia. Rupes henkitorvi kuurettuun. 15-20 on paras keli sahata. Ei kastu vermeet….tukkien kans pittää olla huolella ettei rungot katkeile.

    Kuinka pirun suuret kourat jollaki on ku ei mahu kahvoihin tai koukun reikään? Ehkä myös siksi en oo sinut hanskojen kans ku yleensä kokoja löytyy 12 saakka. Mulle tiukat ja palelee…

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 92)