Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  • Tämä aihe sisältää 92 vastausta, 32 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten JovainJovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 92)
  • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

    Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

    Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

    Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

    Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

     

  • wanhajätkä

    Siihenhän menee puolisekunttia ku kintas on kainalossa ja sama käteen pannessa. Niinhän sitä tehtiin ennenku hoksattiin teipata kolikynä koukkuun. Eihän se kinttaansuu oo mikään kortsu. Sitä varten on kalvokas. Lapasen pitää istua kinttaaseen eikä käteen…käy se muukin vuori jos on irrotettava.

    petep

    Ja jos kuitupuuta sahaileepi niin ei siellä tarvi ehkä piirrellä puun päähän mitään. Ja lienee vähän tottumiskysymys millä koittaa jarrutella työhaluja. Ehkä se vaan on tässäkin niin että ennen oli kaikki paremmin tai sitten ei . Ja ehkä se sahan viilaaminen ei onnistu kinttaat kädessä mutta onhan niitäkin epeleitä joiden sahaa ei tarvi viilata koskaan.

    tamperelainen tamperelainen

    Nuo Arton rouherukkaset varmaan kestää kuivinä pitkään,mutta kyllä ne raivuussakin kömpelöt on,esin etusormikaasu !Peukalokaasu menettelee.Työtulos laskee

    Motonetistä ostin sormikkaat,joissa latexia ja thinsulatea,aika toimivat,15e/pari.Niin eristävät,että lämpökahvat ei lämmitä käsiä

    Petkeles Petkeles

    Nuissa rukkasissa on tunnettujen noukkariominaisuuksien lisäksi usein se vika että niiden suuaukosta menee lunta sisään ja suoraan ranteita viilentämään. Jonkinlainen resori olisi selvä innovaatio.

    Syrjälä Jari

    Minä olen pitänyt lumiolosuhteissa raivatessa jokatherm rouherukkasia,niitä mustia, pysyy notkeampana mitä net oranssit/punaset! Rouherukkasen sisällä tekoturkis kinnas irrotettava malli… enkä ole huomannyt että rukkanen hidastas raivaamista peukalokaasulla painellessa! Olen myös käyttänyt semmoisia sinisiä pitkävartisia kumihanska sormikkaita,joiden sisällä keltainen villasormikas irroitettava malli! Hakkuilla pidin myös rukkasia aikoinaan!

    tamperelainen tamperelainen

    Kyllä ainakin perinteisen manuhakkuutukin teossa ja merkkauksessa sormikas pitää olla.Kovilla pakksilla sitten mentävä rukkasiin

    Jätkä

    Raivatessa – jos sahassa on peukalokaasu, käy siinäkin hommassa rouherukkanen tai vastaava, mutta M-sahassa peukalokaasua ei löydy muualta kuin museosta,

    Kahvat ovat niin ”ahtaat”, että niissäkin rukkanen ahistaa sen verran, että saha on esim karsiessa kankeasti pyöriteltävä. Esim etukahvassa käden pitää luistaa kahvalla, siksi HVA:n etukahva on niin sujuvaksi muotoiltu. Takakädensijan on pyärähdettävä kouran sisällä ja kaasuliipasimella vaihtuu etusormi peukaloon huomaamatta.

    Ensimmäisissä metsurin turvarukkasissa oli ”liipasinsormi”, joka oli ”varastettu” armeijalta.

    Nostokoukussa on melko ahdas kädensija, samoin siirtelysaksissa. Samoin esim mittanauhan kiinnittäminen tyveen on koirankarvarukkasilla aika tumpulointia. Turha väittää vastaan, tämä kaikki on tietoa, ei luuloa.

    petep

    Jätkä kun on ollut metsässä niin mikä oli vuosi kun kävi niin että löytyi hyvät hanskat käteen?

    Jätkä

    Ensimmäiset ”aika hyvät” hanskat tulivat näytille n. vuonna -78. Ne olivat Husqvarnan merkillä varustettu ja tehty vuohen nahkasta, eli eivät kopristuneet. Vasemmassa hanskassa viiltosuoja. Hanskojen suussa oli tarranauhat – muistaakseni. Sitten tuli kotimaisen valmistajan todella kalliit sormikkaat, ruotsalaissahojen väreillä, mutta kastui helposti, eikä kestänyt, lehmännahkaa, eli kopristuivat.

    arto arto

    jokaterhm sujathtaa sadetakin hihan sisään. Ei ne kastu, tänäänkin loskaa lappo puista muut paikat kastu mutta kädet kuivat…Manu hakkuissa talvella käytän husqvarnan rukkasta ne toimii. Liitu kulkee nostokoukun kahvassa siitä merkit mitä tarttee. Kyllä sormikkaat ovat kesäkelissä parhaat mutta talvella ja pakkasella ei.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 92)