Keskustelut Metsänomistus metso-kohteet

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
  • metso-kohteet

    Nappaan tämän Puukin lauseen toisesta keskustelusta ettei se eksy ohi aiheesta.

    ”sovittiin yhteisymmärryksessä, että ei tule Metsokohdetta alueesta”

    Miksei tullut? Mitkä kriteerit jäi täyttymättä?

    Mites, onko muilla kokemuksia metsosta? Onko sitä tarjottu proaktiivisesti, oletteko itse kyselleet? Millaisia metso-alueita teillä on, onko kaikki vanhoja kuusikoita? Kuinka laajoja/pieniä alueita metsoon on kelvannut?

    Oletteko olleet tyytyväisiä korvaukseen?

  • Puuki

    Metsien suojelun ulkoistaminen muista maista metsäisimpiin maihin voi olla hyvinkin monien tavoitteena, kun omat taloudelliset intressitkin on kyseessä.   Varsinkin Suomi on hyvä kohde turvemaiden suht. suuren määrän takia.   Propagandalla pyritään samaan väärä kuva Suomen metsätaloudesta ihan samaan tyyliin kuin aiemminkin mm. GP:n feikkikuvien avulla.   Väärillä mielikuvilla yritetään saada päätehakkuut Suomessa vaikuttamaan yhtä pahalta asialta kuin sademetsien hävityshakkuut etelässä.   Soiden ennallistaminen on yksi kohde, jossa helposti mennään liian pitkälle eikä oteta huomioon tosiasioita.   Kasvihuonekaasujen vaikutuksista ei oteta huomioon muuta kuin hiilidioksidin osuus vaikka ennallistamisen lisäämä metaani on haitallisempi kaasu kokonaisuuden kannalta.    Metsien kasvu ja niiden hallittu käyttö on edelleenkin se paras keino sitoa hiilidioksidia maaperällä.   Ei tarvita kuin hienosäätöä suojelun ja kestävän metsän käytön suhteen mm. vesiensuojelussa entistä parempia menetelmiä.  Ei mitään avohakkuukieltoa joka ei edistä edes monimuotoisuutta vaan yksipuolistaa metsien monilajisuutta ja lisää luonnon tuhoja.

    Turpeen nostoakin pitäisi kehittää eikä luopua siitä kokonaan.  Huoltovarmuuden takia tärkeää. Ei muut maatkaan luovu suurimmista energianlähteistään vaikka esim. öljyn poraus & maakaasun käyttö on haitallisempaa kuin turpeen nosto, samoin hiilen louhinta.    Vesien suojelua pitää kehittää ; esim. turpeen nostoa ilman  suon ojitusta , jota on jo tehtykin pienessä mittakaavassa.

    Metso- kohteet on vapaaehtoisia , pienialaisia ja voivat toimia kokonaisuudessa hyvänä lisäpuskurina järjettömiä liian suuria suojeluvaatimuksia vastaan.   Sain yhdestä 1 ha:n vanhan metsän 10 v:n Metsokohteesta nimellisen korvauksen koska korvauksen laskentatapa on kehitetty jollain ”vinkuintian laskuopeilla ”  hyvin edulliseksi maksajalle.  Mutta ei se kovin paljon haittaa koska olisin muutenkin jättänyt osan siitä alueesta luonnon tilaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Minulla METSO-neuvottelu tyssäsi siihen, että alueita ympäröivät ojat olisi pitänyt ilmeisesti tukkia. En halua että ko. alueet muuttuvat metsästä takaisin kosteikoiksi, joten annan niiden mieluummin ennallistua sellaisenaan.

    Puuki

    Onhan se paljon siistimpääkin , ekologisempaa ja halvempaa , kun ei kaivinkoneella möyritä ojia tukkoon vaan annetaan ennallistumisen tapahtua itsestään siellä missä siihen on sopiva kohde.

    En ymmärrä sitä ollenkaan , että pitäis maksaa jollekin firmalle 800 € /ha ennallistamisaneita joilla kompensoidaan muka omia hiilipäästöjä.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)