Keskustelut Harrastukset Metsien virkistyskäytöstä

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Metsien virkistyskäytöstä

    Kuusamossa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan ulkomaalaiset
    turistit olisi valmiita maksamaan maisemanhoidosta ja metsien monimuotoisuudesta.
    Myös suomalaiset olisi siihen valmiita mutta pienemmällä summalla.

    Metsät toimii virkistyskäytössä terveyttä edistävinä ympäristöinä mm. stressin lieventäjinä ja myös metsien puhtaan hapen tuottajina.
    Metsän hoitamisesta luontopalvelun tuottajien tarpeiden mukaan
    on tehty jonkin verran sopimuksiakin, joissa pientä korvausta vastaan metsän ”vuokraava” yrittäjä saa käyttää metsää rauhaa
    kaipaavien turistien retkeilykohteena.
    (Lähde : Metsään-lehti)

  • jees h-valta

    Siksihän tässä sähköaitoja pykätään. Enää lippuautomaatit ja avattavat portit puuttuu.

    MaalaisSeppo

    Jessellä hyvä idea. Siinä on mahdollisuus tuplarahastukseen. Aitaukseen menijöiltä oma maksu ja niiltä, jotka katselevat aitauksen ulkopuolelta sisäpuolisia toinen maksu.

    Puuki

    Osassa yksityistenkin metsistä voidaan hyvin alkaa suuntautua luontopalvelujen tuottoon, jos lähistöllä on sopivia yrityksiä yhteistyötä varten.
    Muutama eku hehtaaria kohti maisemamaksua, marjojen ja sienten poimijoilta samoin (lannoitusalueilla ei jokamiehenoikeudet päde), kalastuslupien ja metsästysoikeuksien myyntiä, jne.
    Hehtaarituotto olisi suunnilleen sama kuin nykyisinkin harvennuspuuleimikkojen myyjillä.

    Puun kasvun mukaisesta hiilivarastointimaksusta ei tainnut tulla mitään, kun enemmistön päätöksellä(?) metsistä tulikin yllättäen päästölähde eikä -nielu, niin kuin kaikenjärjen mukaan luulisi sen olevan.
    Mutta puusta voisi myös alkaa tehdä hiiltä. Uusien päästörajojen mukaanhan rusko-ja kivihiilen päästörajoja kovennettiin 400 mg:sta 300 mg:aan ja puun p-rajoja 200 mg:sta 100 mg:aan. Kun puusta tehdään hiiltä, sen
    päästöraja nousee siis samalle tasolle kuin vähemmän haitalliseksi(?) katsotun kivihiilen, jolloin siitä tullee entistä ”salonkikelpoisempi” polttoaine. Vai olisiko puuhiilen
    päästöt vielä sittenkin pahempia kuin kivihiilen , joka lienee
    melko ympäristöystävällinen vaihtoehto, ainakin jonkun mielestä.

    r.ritva r.ritva

    Järjen juoksu noilta ilmasto immeisiltä on ihan takalistosta.Josko alkaisimme tehdä sitä hiiltä kuin menneinä aikoina itse.Jäisi kaikki tuotot meille eikä rahtaamisesta jostain ulkomailta lisäisi niitä päästöjä.
    Meillä oli näitä sysimiiluja joissa jotenkin puuta hiillostettiin ,ettei vai olisi häkäpönttö kautena.-Tervamiilu-oli toinen.Menneinä aikoina naapurin iäkäs pappa joka syksy savutti ja tiputti tervaa.
    Näitä poltto paikkoja on vielä havaittavissa.
    Jos meitä metsistämme aletaan jostain syytellä päästöjen tuottajiksi niin aloitetaan hiilenteko ihan ite.Voisi vaikka niitä turisteja käydä tutustumassa.Tietysti korvausta vastaan.
    Josko joku tuntee asiaa paremmin.

    Puuki

    Suomessa kielletään kivihiilen käyttö (olikohan se) v:sta 2030 alkaen .
    Se on oikeaa energiapolitiikkaa maassa, jossa ei ole mitenkään välttämätöntä käyttää niitä kaikkein saastuttavimpia poltto-aineita.

    Puuhiili on arvokasta tavaraa, kun se laitetaan pieneen paperisäkkiin ja myydään grillihiilinä. Luulisin että lehtipuuhiili
    on parasta siihen käyttöön.
    Markkinointi voi olla se hankalin homma .

    Vieläkin on pystyssä aikoinaan kolottuja mäntyjä, kun tervanosto on loppunut tarpeiden muuttuessa. Jonkin verran on nykyisinkin myynnissä oikeaa hautatervaa. Mutta eihän sitä tiedä vaikka tulisi uudestaan ”muotiin” , kuten monille
    muillekin aidoille luonnontuotteille on jo käynyt.

    r.ritva r.ritva

    Paikallisessa 400v juhlajulkaisussa Mainio kuva jossa tervankujetus letkasta Nordboon tervatehtaalta Porvooseen.Nuori kuusikko takana ja talvisella tiellä ensimmäisessä reessä ohjaksissa metsätyönjohtaja.Reessä kolme melkoisen kokoista tynnyriä.

    Olen ymmärtänyt,että koivikoista juuri niitä hiiliä tehtiin.

    Gla Gla

    ”Kuusamossa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan ulkomaalaiset
    turistit olisi valmiita maksamaan maisemanhoidosta ja metsien monimuotoisuudesta.
    Myös suomalaiset olisi siihen valmiita mutta pienemmällä summalla.”

    On ennenkin todettu, että kyselytutkimuksissa virtuaaliraha liikkuu kovin helposti. Mutta kun mennään ihan oikeasti toisten kukkarolle, halukkuus maksaa toisten omistamien metsien tietynlaisesta hoidosta on tavattoman vähäinen. Kynnys kieltää avohakkuut yms. käsittelyt on paljon pienempi kuin maksaa siitä, ettei avohakata.

    Reima Ranta

    Jos ilmaston lämpenemisestä vallalla olevat ennustukset toteutuvat, niin nyt uudistettavien metsien avohakkuut tullaan kieltämään.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)