Keskustelut Metsänhoito Metsien uudistamishalukkuudessa pahoja puutteita.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 106)
  • Metsien uudistamishalukkuudessa pahoja puutteita.

    On kuulunut kannustavia viestejä siitä , että taimikoita hoidetaan innokkaammin , kuin ennen . Erityisesti Etelä-Suomessa aktiivisuus taimikoiden kunnostukseen on ilahduttavassa
    nousussa . Omiinkin silmiini on osunut erinomaisen elinvoimaisia ja onnistuneita uudistusaloja .

    Uutinen Maaseudun Tulevaisuudessa antoi kuitenkin jäitä tupaan ja lunta porstuvaan .

    lainaus :

    ”Metsänomistajien kiinnostus metsän uudistamiseen on vähentynyt tasaisesti. Viime vuonna tilastoihin kirjattiin kaikkien aikojen pienin istutus- ja kylvöala.
    Viimevuotinen viljelyala kattoi vain 61 prosenttia kansallisen metsäohjelman tavoitteesta. Myös taimikonhoito ja nuoren metsän kunnostus jäivät kauaksi tavoitteista.
    Uudistusalojen heitteille jättäminen ja nuorten metsien pusikoituminen ei lupaa hyvää jatkolle.
    ”Pelkkä energiapuu ei metsänomistajaa lämmitä. Pääosa kantorahoista kertyy hoidettujen metsien järeästä tukista”, muistuttaa johtaja Esko Laitinen Etelä-Suomen metsänomistajien liitosta.
    JARMO PALOKALLIO

    Jos reilu kolmannes metsien uudistusaloista jää kokonaan kesannolle , pitäisi hälyytyskellojen alkaa soida jo kovalla äänellä .
    Teollisuuden uudet investointisuunnitelmat voivat jäädä suunnitteluasteelle , jos yllä mainittua kehityksen suuntaa ei saada pikaisesti korjattua .

  • sivullinen

    Kansallisten intressien huomiointi on tietysti kunnioitettava asia, mutta minusta viime aikoina Supercell-pelifirman perustajat taisivat olla ainoa selvä isänmaallinen porukka, kun he sanoivat saaneensa Suomessa hyvän koulutuksen ja perustan, jonka avulle he saivat luotua menestyvän firman, jonka myynnin jälkeen he eivät lähteneet veropakolaisiksi jonnekin ruotsiin, vaan sanoivat maksavansa ”velkansa” takaisin Suomelle.

    Muuten en ole kovin paljon nähnyt vastaavaa isänmaallisuutta.

    raivuri

    No kuuleppa jos metsiä ei hoidettaisi, tarkoittaisi se pitkällä aikavälillä puuvarojen vähentymistä. Jos niitä hakattaisiin ja jätettäisiin uudistamatta niin tukkimetsät vähenisivät. Jos niitä ei hakattaisi niin ne lahoaisivat pystyyn.

    Sivullinen taitaa tosiaankin olla tässä asiassa hieman sivullisen roolissa. Onko sinulla mitään käsitystä puuta jalostavan teollisuuden, puunkorjuun, kuljetuksen ja metsienhoidon parissa työskentelevien määrästä? Ja kaiken lisäksi tämä on sitä tuottavaa työtä, joka tuo euroja tähän maahan. Palveluammateissa ei ole mitään pahaa, mutta vain palvelemalla toisiamme ei selvitä.

    metsänvartija

    Viljelykuusikossa peruspuusto 1000 r/ha, se kunnolla.

    Taimen ympärille pahvit ja pitää vaan veskon kurissa.

    Näin helposti esim. 600 m3.

    tamperelainen

    Näitä kemeratukia ja muita vastaavia valtiovalta jakaa sisksi että se haluaa metsätaloudesta taloudellista tuottoa.Valtio on kiinnostunut ja jopa pakottaa mo:n hoitamaan metsiään saadakseen yhä enemmän riistettyä rahaa kansalaiselta.Valtiovallan ,MMM:n kannattaisi pistää holtiton hirvilaidunnus aisoihin,se olisi tuplakemera
    On järjetöntä syöttää marehtijöille huippulaadun taimikot

    suorittava porras

    Lainaus:

    ”Lisää vain huonosti hoitavia metsänomistajia niin tukin hinta nousee kohisten.”

    Valitettavasti huonosti hoidettujen metsien puiden korjuukustannukset
    ovat hyvin hoidettuja korkeammat . Niiden lisääntyminen mieluummin laskee , kun nostaa kantohintoja . Huonosti hoidettujen metsien puunkorjuuta tuetaan sinunkin (Pitkäparta) tukkileimikkosi tuotoilla maksamalla siitä leimikosta vähän vähemmän , kun sen todellinen arvo olisi , jotta saadaan toisen puunmyyjän p###a leimikon korjuukulut katettua …näin se menee …käytännössä

    jees h-valta

    Tuo on kyllä täysin suorittavan omaa propakandaa. Ei perustu mihinkään faktaan eikä sen juureenkaan.

    sivullinen

    En sanonut, että metsiä ei saisi hoitaa. Jos niitä hakkaa, pitää myös uudistaa metsälain mukaisesti. Halusin vain tuoda esille sen, että minusta toisen yrittäjän (lue: metsänomistajan) pakottaminen tekemään jotain, jota hän ei ehkä halua, mutta sinä tai joku muu haluaa, on minusta, jos ei väärin, niin ainakin omituista. Jos yrittäjä on tyytyväinen siihen, mitä hän metsistään saa, mitä minulle tai sinulle kuuluu.

    Jos olisin tämän maan diktaattori, voisin sanella, mitä kunkin metsillä tehdään, mutta kun en ole. Silloin ei kuitenkaan enää kannattaisi puhua YKSITYISmetsätaloudesta.

    Puunjalostus metsistä tuotteiksi on ihan samanlainen liiketoimintaketju kuin mikä tahansa muukin. Joku toimittaja luo raaka-aineen tai puolivalmisteen, jota seuraava toimija ao. ketjussa käyttää ja tuottaa siihen lisäarvoa. Aivan yhtä isänmaallista toimintaa kuin metsänkasvatus/puunjalostus on esim. tekstiili- ja vaatetusteollisuus, jos tässä maassa vielä olisi sitä, joka valmistaisi tuotteita Suomessa ja joita vietäisiin ulkomaille.

    Kaikkein isänmaallisinta olisi, jos suomalaiset myös itse ostaisivat mahdollisimman paljon toisten suomalaisten tekemiä tuotteita.

    Gla

    Sivullisen kommentit osoittavat kovin pinnallista näkemystä suomalaisesta metsätaloudesta. Meillä on tärkeimpänä periaatteena pyrkimys toiminnan kestävyyteen. Sitä arvioidaan monella mittarilla. Vapaus tehdä mitä huvittaa ei ole kestävän toiminnan tunnusmerkki. Lisäksi millään muullakaan taloudellista toimintaa harjoittavalla alalla ei toimita kuten omistaja haluaa. Reunaehtoja on lukemattomia, eikä metsä ole tässä suhteessa poikkeus. Melkeinpä päinvastoin.

    jees h-valta

    Minulla ei kyllä ole mitään huomautettavaa sivullisen kommentissa.
    Allekirjoitan täysin hänen näkemyksensä yrittäjyyden vapauksista. Yrittäjyyshän (johon nyt metsätaloudenkin rinnastan) tuo vapauden toimia ja on ehkä juuri se suurin yllyke yleensä siihen ryhtymiseenkin.
    Tällaiset ehtojen ja pakotteiden väsääjät taas ovat näitä sovhoosien ja kolhoosien ihannoijia jotka haluavat kaiken tiukasti ohjattuna ja säänneltynä. Vertaisin yhteismetsätaloutta tämän ihannoinnin perusolemukseen.

    Gla

    Eikö putkikauppaa säädellä ja ohjata millään tavalla?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 106)