Keskustelut Metsänhoito Metsien raiskaus!

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 121)
  • Gla

    Minusta luontoarvojen yhteydessä ei kannata puhua riistasta, joka edustaa vain pientä prosenttia lajistosta ja jossa riistahoidon myötä jopa aiheutetaan luonnolle haittaa. Olennaista luonnon kannalta on luonnon monimuotoisuus, mikä taas on aivan eri asia kuin riistan hyvinvointi.

     

    Metsuri motokuski

    Nyt olen kyllä eri mieltä. Kyllä luonnon monimuotoisuudella saavutetaan myös riistan hyvinvointiin liittyvät asiat. Monimuotoisuus hyödyttää toki muutakin kuin pelkää riistaa mutta ei se taas sulje riistaa poiskaan.

    pitkät neulaset

    Kyllähän metsässä kuuluu kanalinnut pörähdellä ja lumijälkiä jos minkäkinlaisesta elämänmuodosta olla todisteena. Marjat ,sienet, vesissä kalat –  ei pelkät kiintokuutiometrit kerro koko metsän arvoa.

    A.Jalkanen

    Riista on laaja käsite: hirvieläimistä on vain haittaa monimuotoisuudelle nykyisinä määrinä. Lintupopulaatioilla ml. metsäkanalinnut ja metsien monimuotoisuudella taas puolestaan on yhteiset intressit.

    Puuki

    Kanahaukkoja, minkkejä ja supikoiria pitää saada vähemmäksi, jos metsäkanalintuja halutaan entiseen malliin metsiin saatavan.  Naakka on myös kova pesärosvo, niitä ei ollut vielä muutama vuosikymmen sitten yhtään. Vaikka kuinka olisi riistapöheikköjä yms. riistaystävällistä metsänkäsittelyä ei kanalintukanta elvy pelkästään sillä. Myös harvennusrästit pitää tehdä , ne vähentää marjasatoja. Kevätkesäiset takatalvet voi olla joinain vuosina myös haitolla ruokapuolella.

    sitolkka

    Hirvieläimet nykyisillä kannoilla romuttaa monimuotoisuuden. Ilman valkohäntiäkin monimuotoisuus on hirvien takia kuusettumassa mutta valkohäntäpeura antaa lopullisen niitin monimuotoisuudelle. Näyttää siltä että eu on ainoa tie valkohäntäpeurakysymyksessä. Sinne täytyy saada tehtyä selkoa siitä kuinka se tuhoaa alkuperäisen luontomme.

    suorittava porras

    Kyllä se kuusettuminen on ihan ihmisestä kiinni. Jos on laiska raivailemaan ,niin sitten kuusta. Aluskasvuksena sitä onkin jo reilusti yli kylkien . Se ei ainakaan ole sorkkaeläinten vika.

    sitolkka

    Kyllähän se kuusen taimikon aikaansaaminen vaatii aikalailla sitä raivailua ja heinäämistä. Heinääminen kauhean työlästä.  Mutta kun männyt ja koivut menee hirvien ja peurojen rehuksi.

    suorittava porras

    Männyt ja koivut eivät taatusti päädy sorkkaeläinen rehuksi joka paikassa nykyisillä eläintiheyksillä .  Ihan kelvollista metsää on kasvanut sinäkin aikana ,jolloin hirvikanta oli 3-5 kertainen nykyiseen verrattuna. Nykyisillä metsänkäsittelyohjeilla voi hirvieläintuhoilta välttyä kokonaan.

    harrastelija

    Kun pellon istuttaa vaikkapa koivulle, niin kyllä sieltä jossakin vaiheessa kuusen taimet tulevat alikasvustoksi. Sopivasti koivuja harventelemalla saadaan alikasvustolle vauhtia ja koivulle paksuutta. Kuusen taimiakin joutuu kyllä harventamaan, koska sen tulo on niin kovaa. Koivikon alla on heinän kasvu varmaankin niin vaisua, että heinä ei tukahduta kuusen taimia.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 121)