Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 881 - 890 (kaikkiaan 8,372)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kyllä ne kaivokset pitkässä juoksussa kannattavat, mutta kaivoksen suuri saastuttavuus ja ympäristöasioiden välinpitämätön hoito oli varmaan jokaiselle yllätys.

    Ympäristön metsiköissä puiden kaarna on täynnä kivipölyä, jolloin sahanterä tylsyy jo yhdessä puussa.

    sitolkka

    Jokainen kaivos kannattaa sen jälkeen kun se tekee ensin konkurssin.

    Metsuri motokuski

    Niin on. Ihan niin kuin laskettelukeskuksetkin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Koetetaan pysyä asiassa. Hesarin tiedesivuilla oli eilen metsän käytölle myönteinen kirjoitus (joita ei ole kovin monta ollut), eli käsiteltiin sitä tutkimusta joka on ollut tälläkin palstalla esillä: laskelma siitä minne hakkuut siirtyisivät jos Suomessa vähennettäisiin hakkuita.

    sitolkka

    Jatkuvan kasvatuksen pelleily eli harsinta ja sirppihalla ovat Suomen metsien suurimmat uhat.

    uudehko metsänomistaja

    Ratkeaisikohan Suomen hiilinielun laskemiseen liittuyvät ongelmat, jos Suomi eroaisi euro-ryhmästä ja muuttaisi hieman oman valuutan korkoa? Aiemminhan tällä palstalla kerrottiin rahan korolla olevan huomattava vaikutus metsien hiilinieluun.

    MaalaisSeppo

    Ei se ollut todellinen korko, vaan kasvatusmallissa käytetty korkokanta. Eli se korkokanta, jonka metsän tuoton alittuessa metsä päätehakataan. Tämä olettamus on kuitenkin harhainen, koska todellisuudessa metsien kokonaiskakkuisiin ei korkokanta vaikuta mitään. Pullonkaulana on teollisuuden kapasiteetti. Siksi metsien puumäärä kasvaa koko ajan todellisesta ja laskentakorosta riippumatta.

    Tolopainen Tolopainen

    Se että me lainsäädännöllä voitaisiin säädellä hakkuita puhumalla hiilinieluista on täyttä utopiaa. Teollisuus joko investoi tai ei investoi hakkuumäärät voivat myöskin laskea huomattavsati, kun paperinkulutus vähenee ja se n.20 milj m3, joka nyt hakataan paperintuotantoon jää vähitellen pois. Tarvitaan kymmenen miljardin edestä invetsointeja korvaamaan vähenevä hakkuumäärä. On hyvinkin mahdollista, että tulevaisuudessa Suomesta ei nykyisiä puumääriä hakata, eikä se meitä hyödytä yhtään, eikä maailman ilmastotasetta. Olemme vain entistä köyhempia ja yhtä kaukana markkinoista kuin tähänkin saakka ja sama tuotanto tehdään jossain muualla.

    mehtäukko

    Aamutv 1:llä ”ilmastoasiantuntija” Hanna Aho sanoi oikein loogisia asioita!

    Ensinnäkin toimittajan kysymykseen mitä itse olet tehnyt ilmaston eteen hän loihe lausumaan, on vain sönköttämässä aiheesta ja hilaa tänne muitakin sönköttäjiä.

    Toisaalla iso syy on turpeen ja metsien käytöllä, mutta pitäisi siirtyä uusiutuviin…!!

    Ota näistä harhaanjohtajista tolkkua?!

    husse

    Jos kuitupuun hinta olisi korkeampi, hakkuumäärät voisi nousta heti 100 miljoonaan mottiin.

    Ja päinvastoin tilanteessa, missä puusta maksettava hinta laskee, metsänomistajan erilaiset verot nousevat, lisäksi muu verotus ja entä jos kemeratkit lakkautetaan. Niin siinäpä haastava tilanne saada yksityisiltä metsänomistajilta ostettua yhtään enempää puuta. Jo nyt on paikoin hiukan hankalaa saada paskoilla puunhinnoilla metsänomistaja puukaupoille.

Esillä 10 vastausta, 881 - 890 (kaikkiaan 8,372)