Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 871 - 880 (kaikkiaan 8,358)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Puuki

    Suomessa on pitkät perinteet metsänmittauksista VMI:ssa. Jo 1920-luvulla on tehty 1. inventointi. Pysyviltä ja muuttuvilta koealoilta mitataan puustotiedot tarkkaan ja nykyään myös   mm. monimuotoisuuteen vaikuttavia muita tunnuksia.

    Luultavasti AJ on oikeassa tuosta laskennan päivitystarpeen syystä.

    Edellisen metsälain ollessa voimassa uudistuskypsyyden määritti joko puuston ikä tai kasvupaikan mukaan min. läpimitta.  Joskus ikä on paras  mittari ; esim. huonosti kasvava kuusikko kuivalla kasvupaikalla.

    Luken raportin mukaan lahopuu metsissä on lisääntynyt v:sta -90 lähtien kaksinkertaiseksi.  Sen on laskettu lisääntyvän nykyistä suuremmilla haakkuumäärilläkin siten, että v. 2065 lahopuuta olisi n. 20 mottia/ha .  Kokonaiskasvu lisääntyy kuten tähänkin asti on tehnyt jo vuosikymmenten ajan ja monimuotoisuus myös.   Jos  esitettyä  puun lisäkäyttöä ei tehdä täällä , siitä siirtyy 80% muualle ja 20 % korvautuu mm. betonin ja teräksen käytöllä (rakentamisessa).      Pohjoismaiden sertifioitu metsänhoito vaihtuisi etelän maiden ( ja Venäjän) vähemmän kontrolloituihin metsän hakkuisiin. Hiilinielun kannaltakin vaikutus olisi päinvastainen kuin nyt halutaan esittää vihreiden toimesta.

    sitolkka

    Uuden metsälain myötä hakattu aukoksi paljon parhaassa kasvussa olevia metsiä. Saa nähdä miten alkaa näkyä tulevissa inventoinneissa.

    Jätkä

    Palstalla on esiintynyt muutamia henkilöitä, jotka ovat saaneet lahjaksi laskutaidon. Kun sen lisäksi ovat saaneet käyttöönsä laskimen, jolla kätevästi voi laskea, miten vaikuttaa korkoa korolle mekanismi ja miten paljon (vähän) metsä kasvaa joka vuosi, niin ovat esittäneet suunnilleen seuraavaa:

    Kun Puupääoma kasvaa liian suureksi = yli 300 kiintoa hehtaarilla, niin silloin siihen sitoutunut pääoma tuottaisi paremmin, jos sen irroittaisi kannosta ja sijoittaisi vaikka Talvivaaraan. Välivaihtoehto näillä ekonomisteilla on, että pudotetaan Puupääoma 150 kiintoon hehtaarilla, jolloin korkotekijät korjaantuvat.

    Nämä Laskin-Hemmot ovat siis niitä keskenkasvuisen metsän hävittäjiä, koska laskin niin sanoo.

    Järkeähän tuollaisesta toiminnasta ei löydy, mutta se havaitaan vasta seuraavassa jaossa…

    sitolkka

    Hmmm. Paremmin tuottaisi kyllä kun möisi koko palstan pohjineen pois ja sijoittaisi rahat. Ei se parhaassa arvokasvussa olevan nuoren metsän hakkuu tule kannattavaksi millään laskukaavalla. Varsinkin jos siinä on vielä puuta hehtaarilla vähän.

    Tolopainen Tolopainen

    Mitä se Jätkä yrittää soperrella, Terrafame on  kannattava yhtiö ja siellä riittää malmia vielä ainakin 50v. Yksityiset eivät sinne voi enää sijoittaa. Metsien hakkuista päättää omistaja, kuten muunkin omaisuuden osalta ja rahat voi sijoittaa jokainen mihin haluaa tai käyttää itse.

    Metsuri motokuski

    Kyllähän taidettiin terrafameen pumpata muutama sata miljoonaa veronmaksajien rahaa ennen kun se saatiin kannattavaksi. Toivottavasti joskus maksaa edes osan takaisin valtion kassaan. Jos kaivos olisi alas ajettu olisi veronmaksajien maksut vielä suuremmat. Hyvä että tämä panostus kuitenkin tehtiin.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Suurien yritysten nopea käynnistäminen yksityisellä rahoituksella ei tahdo onnistua. Pääomaa tarvitaan paljon, ja tuottoa aletaan saada vasta 10-20 vuoden päästä. Sijoittajan raha on kuitenkin kärsimätöntä, ja tuottoa pitäisi saada heti. Näin uutta pääomaa ei saada tarvittaessa markkinoilta, ja se johtaa konkurssiin.

    Jätkä

    Suomen kansantaloudelle olisi ollut ehdottomasti eduksi, että Talvivaaraa olisi Pekka Per..reiän asemasta alkanut ryöstämään vaikka Australialainen suurfirma. Työntekijät olisivat saaneet palkkaa ainakin yhtä suuren määrän kuin Pekan ansiosta. Nythän kävi niin, että Pkka ja esikunta maksoi itselleen vuosikausien ajan Valtuon kassasta otettua ”Palkkiota” satojatuhansia / lärvi joka vuosi.

    Valtion osuutta oli takaamassa vielä viimeaikoihin asti KEPU-laismafia, jossa eräs Sippilä käytti hyviksi todettuja lypsynaruja miljoonien lypsämiseen ja taisipa mukana olla uskonveljiä ja myös verisukulaisiakin rahoituskuvioissa.

    Kun lasketaan rahaliikenne siitä Pekan 1:stä Eurosta tähän päivään, päästään takuulla huimaan summaan ja jos otetaan ympäristövahingot huomioon, niin kerroin on varmasti ainakin kaksi. IKINÄ ei niitä rahoja saada takaisin veronmaksajien yhteiseen säkkiin.

    Panostus Talvivaaraan tehtiin täysin epämääräisten laskelmien perusteella, ammattitaito oli varmasti lähellä nollaa, mutta haaveet olivat korkealla.

    Kurki Kurki

    Terrafamen voitollinen liikevaihto oli 330 milj. euroa vuonna 2018 ja kunhan akkukemikaalitehdas saadaan käyntiin Terrafamen liikevaihto nousee (400+200) 600 milj. euroon.

    Siitä kokonaisveroasteen 50% mukaan valtio sai 300 milj.euroja verotuloja vuodessa.

    Kaivos työllistää nykytilanteessa täysillä toimiessaan kerrannaisvaikutuksineen 4 300 henkilöä, joista Kainuussa 1 500 henkilöä. Akkukemikaalitehtaalla on arvonlisäykseen vielä selvästi suurempi vaikutus kuin työllisyyteen.

    Nykykaivoksen arvonlisäys on runsaat 400 miljoonaa, akkukemikaalitehdas tuo siihen lisää yli 200 miljoonaa euroa.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.317620

    Metsuri motokuski

    Joo en kyllä ole noin pessimistinen kuin jätkä. Uskon että kaivos on vielä kannattava ja voi olla hyväkin tulonlähde valtiolle kun valtion kassa tuntuu tarvitsevan lisää rahaa. Jos Rinne myy osan valtion omistuksista niin onhan se hyvä että jotain on tilalle.

    Akkukemikaalitehdas ja mahdollinen uraanin rikastaminen olisi vain plussaa koko hankkeelle.

Esillä 10 vastausta, 871 - 880 (kaikkiaan 8,358)