Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 851 - 860 (kaikkiaan 8,376)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Rane2

    Kannattaa huomata että tuossa kartassa (Annelin linkki) 1850-luvulta,eli harsinta/jatkuva kasvatus metsätalouden kulta-ajalta, on yleinen luonnehdinta pula tukkipuusta.Eli käytännön tulos on täsmälleen päinvastainen kuin nyt annetaan ymmärtää.

    Puuki

    Puuvaranto on kasvanut ja kasvaa 1,3 milj. m³/v hakkuiden lisääntymisestä huolimatta. Miten on otettu ja otetaan huomioon hiilinielukeskusteluissa ; eipä tietysti mitenkään.

    Sama tilanne kuin 1800-luvulla, kun hakkuut keskittyy näkyville paikoille, tienvarsille varsinkin, niin näyttää siltä, että mm. VMI-tulokset ei voi pitää mitenkään paikkaansa.

    Pitäisi alkaa jättää varovasti käsiteltyjä kulissimetsiä teiden varsille. Tosin  maisemaa avaava hakkuu parantaa usein näkymiäkin esim. vesistöjen läheisyydessä.

    Apli

    Ihmettelen vielä tätä MTK hiljaisuutta, suurella puheella houkuteltiin metsänhoitoyhdistykset jäseniksi, kuinka on käynyt? Rahat kelpaa mutta muuten ollaan hiljaa, olen pikkuhiljaa varma siitä että eroan yhdistyksistä, molemmista jos homma ei ala nopeasti muuttua.. Nyt kun olisi aika vaikuttaa herrat istuu hiljaa kopeissaan ja vihervasemmisto käyttää tilaisuutensa., siellä osataan kyllä vaikuttaminen ja median käyttö.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Mitä MTK:n jäsenille on hallitusohjelmasta tulossa heikennyksiä?

    Timppa

    Meikäläisen ”puuhamaan” metsät olivat ilmeisestikin vielä 1860-luvulla pääosin luonnontilassa, koska ne eivät kivisyyden vuoksi soveltuneet kaskeamiseen.  Sitten alkoi ”tehometsänhoito”.  Puuta oli vuonna 1933 luokkaa 50 m3/ha, mihin sisältyi 13 tukkipuuta/ha.  Taisisivat tukkipuutkin olla aika pieniä.  Arvaus on, että tukkia oli enintään vain luokkaa 6 m3/ha eli 12 % puumäärästä.  Metsät saivat olla rauhassa 30 vuotta, minkä jälkeen aloitettiin niiden uudistushakkuut  Nyt puuta on 150 m3/ha, mistä tukkia 85 m3/ha.  Hakataan vuodessa  reilu 5 m3/ha.

    Meillä vanhojen mäntymetsien osuus on tavallista suurempi, mutta ne ovat yleensä aika vähäpuustoisia männiköitä, jotka vastaavat puustoltasan lähinnä varttuneita kasvatusmetsiä.   Aika hidaskasvuisiakin ne ovat.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Miten lie sitten monimuotoisuuden laita, eppäillä tuota soppii.

    Ai niin, Timppahan olikin nähnyt rekan kyydissä isoja ja vanhoja puita. Ei siis huolta.

    ♥Kerttu

    Kurki Kurki

    Mitä on monimuotoisuus?

    Olivatko Timpan kitukasvuiset kivikkojen metsät ennen monimuotoisempia ja miksi?

    Rane2

    Vapo on luvannut lisätä monimuotoisuutta työyhteisössään joten Kerttulihan on itse merkittävä monimuotoisuustekijä.

    https://www.vapo.com/vapo-konserni/ura-vapossa

    Rane2

    Suomi ei ole pahimmasta päästä kun vertaillaan maiden luonnonvarojen käyttöä niiden luonnonvarojen määrään.Vihreä on hyvä punainen paha.

    http://data.footprintnetwork.org/#/

    Tolopainen Tolopainen

    Vaikka suomi tekisi päästöjensä kanssa mitä tahansa, se ei vaikuta juuri mitään mihinkään. Koko Euroopan 300milj autoa, aiheuttaa 0,4% maailman hiilipäästöistä, eli niidenkin sähköistäminen ei auta juuri mitään. Jos Suomen henkilöautot korvataan sähköautoilla se pienentää maailman päästöjä 0,004%. Tosin tuokin vaikutus alkaa vasta useiden vuosien päästä ja edellyttäisi hiilineutraalia sähköä. Hiiliongelma on kyllä toivottoman iso, jos se on ongelma, ehkä kannattaisi siirtyä jo seuraavaan hiukan pienempään asiaan. Hiilenkiertoa luonnossa on kuitenkin aina ollut ja tulee olemaan.

Esillä 10 vastausta, 851 - 860 (kaikkiaan 8,376)