Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 841 - 850 (kaikkiaan 8,381)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Apli

    Onneksi on Sauli meidän Pressa, käy nuorille puhumassa että ei kannata ahdistua ilmastonmuutoksesta, MTK jonka jäsenmaksun maksan minäkin kahden Mhy:n kautta on hiljaa, nyt sen puulaakin Herrat esiin sieltä, puolustamaan metsäomistajia ja metsäteollisuutta, hirvihommissa eivät saaneet suutaan auki, nyt olisi viimeinen hetki todistaa onko meillä edunvalvontaa vai ei.

    nuori isäntä

    Juuri näin Apli. Omia asiantuntijoita tulisi nyt vyöryttää tauotta median eteen. Kaikennäköistä kampanjaa pyörimään perinteiseen mediaan ja someen. Näitä voisi jopa tehdä yhdessä metsäteollisuuden kanssa. Nyt ollaan hiljaa ja piilossa. Päättäjä vaikuttaminen on vain osa tekemistä. Yhtä tärkeää tai oileastaan jopa tärkeämpää on vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Kyllä se päättäjäkin lopulta sitä äänestäjää kuuntelee.

    Rane2

    Ylellä on nyt menossa tiheätahtinen kampanja suomalaista metsätaloutta vastaan.Lähes joka päivä tulee uutista metsien käytön supistamisen puolesta.

    Hyvä journalistinen tapa on että kun Ylellä esim. Metsäteollisuus kertoo uusista investoinneista niin uutista kommentoi joku tai jotkut luontojärjestöjen edustajat jotka esittävät kriittisen näkemyksensä.Nyt kun esim.WWF:n ”metsäasiantuntija” esittää mielipiteensä jatkuvan kasvatuksen ylivoimaisuudesta niin se esitetään ikäänkuin riidattomana totuutena jota toimittaja myötäilee.Vastakkaisen näkökulman edustajia ei ole mukana esittämässä kriittistä näkökulmaa.

    Uutisoinnin ja kampanjoinnin ero on tämä.

    Jostain ihmeen syystä Sampo Soimakallio on valittu EU:n ”riippumattomaksi” asiantuntijaksi.Koneen säätiö antaa tunnetusti rahoitusta vain sellaisille henkilöille joiden tutkimushankkeet tiedetään jo etukäteen suunnatun suomalaista metsätaloutta vastaan.Asenne ratkaisee.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.217074

    Puuki

    Onkohan Koneen säätiön jakamat apurahat jatkoa sen jo aiemmin aloittamalle tukipolitiikalle tukea absurdeja tavallisista poikkeavia hankkeita . Siltä vaikuttaa. Jos keksit oikein epätavallisen idean , niin siihen säätiö antaa tukea.  Nyt saa tukea kun keksii sopivan jutun, jolla vaikeuttaa suomalaista metsän käyttöä ja kansantaloutta samalla. Melko surullista.

    Uudet pohjoisen sellutehdashankkeet ei ole niin haitallisia hiilinieluille kuin annetaan ymmärtää .   Kaicellin tehdas esim. tuottaisi 2/3 sen sellusta tekstiilejä, jotka korvaisi keinokuituja ja puuvillaa , joiden tuottaminen kuluttaa paljon enemmän luonnonvaroja.  Tehtaiden käyttämä  puu tulisi pääosin harvennusmetsistä, joten lisähakkuut ei vähentäisi kuin aluksi hiilinielua jonkin verran.  Pitkän aikavälin kehityksestä hiilinielujen suhteen puhutaan myös EU:n hiiliraportissa (tjms:ssa ohjeistuksessa.)

    Puunhankinta alueet on olleet varsinkin harvennusten osalta vajaakäytössä jo vuosikymmeniä, kun UPM lopetti Kajaanin paperitehtaan.  Muistaakseni n. 40% vuotuisesta kasvusta jää pystyyn. Riittäisi pienempikin määrä monimuotoisuuteen ja puuvarannon kasvattamiseenkin.  Lisäksi monimuotoisuuden huomioon ottaminen kuuluu nykyään normimetsänhoitoonkin, (kuten jokainen täällä varmaan tietää.) Kestävähakkuumäärä on paljon nykyisiä hakkuita suurempi. Mediassa korostuu yleensä vain osatotuudet .  Yle verovaroilla tekee uutisia toimittajien mieltymysten mukaan ja a-siantuntijat otetaan samaa mieltä olevasta porukasta.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Koneen toiminta on ilman muuta metsänomistajaa vastaan, vastavoimia tarvitaan. Maailma on muuttunut täysin häikäilemättömäksi omien itsekkäiden etujen ajamiseksi.

    Verotus pitäisi aina olla progressiivinen, myös pääoma ja osinkotuloissa. Yhtään vapaamatkustajaa ei saisi olla joukossa. Näin toimitaan sivistysvaltioissa.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Edelliset kommentoijat puhuvat asiaa.Ei päivää ilman hiiliniulua ja sitten nämä Ylen ja HS:n metsäasiantuntijat vyöryttävät sanomaansa.Ainoa vastavoima on Maaseudun Tulevaisuus lehti,jonka nimikin on paikallaan.                                                                                                         123 vuotiaan kuusen taival kannolta terien kautta maailman ääriin kuluttajalle,oli onnistunut kertomus puunkierrosta kestävästi.Eu ei paljon Suomen metsätaloudesta ymmärrä ja sitten kun omasta takaa on näitä ilmastoahdistuneita viherasiantuntijoita,niin kyllä siitä melkoinen riesasoppa meille metsänomistajille rasitteeksi tuli.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kurki voisi lähettää kivihiilestä laajemman kirjoituksen Hesariin! Epäilen kyllä että päästöasioita katsotaan hallitusneuvotteluissa jo nyt tarkasti.

    Aikataulun nopeuttaminen tulee kalliiksi, kun korvaavat ratkaisut pitää jotenkin rahoittaa paikallisesti, jos kyse on kaukolämmöstä (tuotetaan paikallisesti, ei siirry pitkiä matkoja kuten sähkö). Tästä klassinen esimerkki on Helsingin kaupungin tuskailu kivihiilestä luopumisen kanssa. Tuulivoimaa vastustetaan paikallisesti ja ydinvoimaakaan ei saada pystyyn nopeasti. Olkiluoto helpottaa tilannetta hieman, samoin uudet biotuotetehtaat, jos ne saadaan pystyyn.

    Ruotsin tilanne on meitä helpompi, kun sillä on paljon vesi- ja ydinvoimaa ja hiilinielu on jo valmiiksi olematon. Eniten tässä rassaa juuri Suomen ja Ruotsin erilainen kohtelu hiilinielumarkkinoilla. Olisi hyvä jos suuri yleisö sisäistäisi sen, että jos metsiä ei harvenneta eikä uudisteta, hiilinielukin alkaa vähitellen kuihtua. Metsää ei voi museoida. Ennustemallit hakkuiden ja hiilinielun suhteen toimivat muilta osin kohtuullisen järkevästi, mutta metsätuhoja ne eivät pysty kovin hyvin ennakoimaan.

    Puuttuvat puut voidaan korvata tuonnilla, kuten on tähänkin saakka tehty. Ruotsin metsävarat ovat (kuten tunnettua) lähes täyskäytössä, mutta Venäjällä ja Baltiassa on varaa lisätä hakkuita. Venäjälle pitäisi kasvavan tuonnin vastineeksi viedä kestävän metsätalouden osaamista.

    Tolopainen Tolopainen

    Emme tarvitse mitään hiilinieluja, joita ei edes ole, päästöjä vain pitää yksinkertaisesti vähentää ja itsenäinen maa voi tehdä aivan omaan tahtiinsa, mitään kiirettä ei Suomessa ole. Mukavaa, jos ilmasto lämpenee puolivuotta on kuitenkin vielä järvet jäässä. Kuivat kesät ja pohjaveden lasku helpottavat metsien kesähakkuita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tolopaisella positiivinen ote tänään. ? Tässä Otto Jaakkosen kuusen tarinassa myös.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006113263.html?fbclid=IwAR3i5TsZCqe5ZI-NygFrsjDXoOCfsyRaAaw6MgtfJfgx0lLfMnjLKcVneb4

    mehtäukko

    SE:n tj. K-H Sudström mainitsee MT:n metsäliitteessä, että muualla euroopassa ei ole käyty tälläisia hakkuumäärädebatteja. Siellä on ymmärretty, että kun kierrätyspaperia ja -kartonkia käyttävä teollisuus on heillä, raaka-ainetarpeen kannalta on tärkeää turvata neitseellisen kuidun saanti Pohjoismaissa.

    Eli onkohan sittenkin Vihreä kälätys ja hiilikieroilu teatteria, josta vain huutajien suut kuivaa?

Esillä 10 vastausta, 841 - 850 (kaikkiaan 8,381)