Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 8,261 - 8,270 (kaikkiaan 8,314)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Apli

    Paine hakkuiden vähentämiseen tuntuu olevan kova, mutta onneksi tämä hallitus ei sitä tee, ainakin ministerien puheiden mukaan.. Seuraava hallitus jos vihervasemmisto siellä istuu niin voi äkkiä suunta muuttua ja hakkuita rajoitetaan reilusti..

    Rane2

    Norjaahan pidetään ilmastohyviksenä koska siellä ajetaan kalliilla sähköautoilla.Me näytimme heille esimerkkiä lopettamalla turpeennoston…

    Kiinalaiset poraavat öljyä Norjan rannikolla tiedusteluviranomaisten varoituksista huolimatta | Ulkomaat | Yle

     

    MaalaisSeppo

    Hakkuiden rajoitukset eivät voi tulla voimaan nopeasti ja salaa. Vaativat lainmuutoksen ja ehkä myös perustuslakivaliokunnan käsittelyn. Vuosien työ, jona aikana puun tarjonta lisääntyisi reilusti ja hinta romahtaisi.

    Hakkuut eivät kuitenkaan voi lisääntyä tolkuttomasti, koska ei teollisuus voi määräänsä enempää käyttää puuta. Vientiä Ruotsiin ehkä tapahtuisi. Uutta kapasiteettia ei kannattaisi teollisuuteen pykätä, jos näköpiirissä on tuleva voimakas supistuminen. 5 vuotta menisi n 90 miljm3/a tahtiin, sitten romahtaisi.

    Koska lisääntyvät hakkuut kohdistuisivat osittain myös verraten nuoriin metsiin, putoaisi metsiemme vuotuinen kasvu n 5miljm3/a. Kun vielä otetaan huomioon vuosikausia jatkuneen hakkuusavotan aikana tulleet vaikutukset Suomen hiilitaseeseen ja tarve kiriä menetystä takaisin, ei 10 miljm3/a hakkuurajoitus mihinkään riitä. 20 milj tarvittaneen.

    Itse olen Lehtomäen näkemysten kannalla. Metsien kasvua tulee lisätä voimakkaasti. Rajoituksiakin voitaisiin tehdä eli palata vanhoihin puuston ikä- ja järeysvaatimuksiin.

    Hallituksen puoliväliriihestä tuskin kuitenkaan putkahtaa ihmeempiä tähän aiheeseen. 10 v kuitenkin menee ennenkuin rajoitusrintamalla voi mitään merkittävää tapahtua. Tulevat 2 v hoitaa Persut, seuraavat 4 Kepu ja 4 v menee lain valmisteluun.

     

    käpysonni käpysonni

    Jo se, että aletaan vakavasti puhumaan hakkuiden rajoittamisesta, aiheuttaa aavistushakkuiden lisääntymisen huomattavassa määrin.

    Perustuslain takaama omaisuuden suoja on vahvin argumentti yksityismetsien hakkuurajoituksia vastaan. Täytyy siis mennä metsälain muuttamiseen, esim. juuri kiertoaikojen pidentämiseen.

    Nostokoukku

    Käpysonni on oikeassa. Perustuslaki takaa, että ei voi mennä kenenkään omaisuutta niin vain rauhoittelemaan. Metsälain kiertoaikoja ja järeysvaatimuksia muuttamalla voi hakkuiden ajankohtaa säätää, mutta ei kieltää. Voisi olla aivan järkevänkin muutos, että lipputankovaiheessa olevien puustojen uudistamista rajoitettaisiin. Jos vanhat ikä- ja järeysvaatimukset palaavat, valtionmetsissä avohakkuut loppuvat 15-25 vuodeksi. Siinä sitä olisi nielua toviksi.

    Petkeles Petkeles

    Moro. Mitäs kun esimerkiksi vaimon ja muiden kotieläinten käsittelyssä on rajoitteita vaikka ne kuuluvat omaisuuden suojan piiriin? Onko kuitenkin niin, että omaisuuden suoja ei tarkoita sitä, mitä täällä vuodesta toiseen luullaan sen tarkoittavan?

    Munarikasta pääsiäistä.

    PenttiAKHakkinen

    MaalaisSeppo näyttää olevan täysin ulkona metsien kasvusysteemistä.

    Suomessa on vielä tahoja, jotka tekevät metsätaloussuunnitelmia. Näyttäisi, että niistä näkee metsiensä tilan ja hakkuumahdollisuudet jonkinlaisella tarkkuudella. Suosittelen MaalaisSepolle ja miksei muillekin.

     

    Rane2

    ”omaisuuden suoja ei tarkoita sitä, mitä täällä vuodesta toiseen luullaan sen tarkoittavan?”

    No moro vaan petkeles.Kerro meille mitä omaisuuden suoja oikeasti tarkoittaa?

    suorittava porras suorittava porras

    Puu rupeaa liikkumaan vikkelämmin aina ,kun on pelko lisääntyvistä suojelutoimista. Voin todeta vuosikymmenien kokemuksella. Ei riipu pätkääkään metsien kasvusysteemeistä. Oli metsä nuorta tai vanhaa niin pinoon päätyy, kun toinen vaihtoehto on ,että palsta päätyy rajoitusten piiriin.

    MaalaisSeppo

    Voisiko Pentti tarkentaa, missä suhteessa olen pihalla metsien kasvun suhteen. Pentin aivoitusten suhteen olen kyllä pihalla. Metsätaloussuunnitelmastakaan ei ole apua, kun appiukon suunnitelma on yli 40 v vanha, eikä uusia ole pitkään aikaan ole voinut edes tehdä. Ehkä Pentti vielä elää sitä aikaa, jolloin tehtiin metsätaloussuunitelmia.

Esillä 10 vastausta, 8,261 - 8,270 (kaikkiaan 8,314)