Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 7,631 - 7,640 (kaikkiaan 7,702)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Alaneva
    Visakallo Visakallo

    Kyllä tästäkin vielä selvitään, kunhan tosiasiat tunnustetaan. Riikka ja Sari ovat hallituksen selkeäjärkisimpiä ministereitä, ja he osaavat myös sanoa sanottavansa kun siihen on tarve. Neljä vuotta oltiin edellisen hallituksen aikana aivan hakoteillä, mutta nyt on taas toivoa ilmassa.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/64e1e6ba-5af1-4b5d-8151-29df30b61ad9

    PenttiAKHakkinen

    Kurjelle sanoisin noista ekv kertoimista, että niille on oma laskentansa eri aikajaksoille. Luulisi, että 20 vuoden jakson (20xekv) voisi laskea jakamalla 100 vuoden summan viidellä (100xekv/5) ja ottamalla huomioon ch4 hiilen pysyvä co2 vaikutus. Ei se mene niin. Ilmeisesti IPCC ottaa laskennassa huomioon, että 20 vuoden kohdalla on vielä n 19% hajoamatta. Heillä saattaa olla myös vaikuttavuuskerroin erilainen eri aikajaksoille. Tuohon ekv kertoimeen sisältyy ns sekundäärilämmityskerroin metaanin suoran lämmityskertoimen lisäksi. Asiat löytyvät muistaakseni ipcc n ar5 sepustuksista. En ole viitsinyt niitä tarkemmin tutkia.

    Suurin virhe ipcc metaanilaskennassa on kuitenkin se, että se lasketaan kertapäästölle. Vaikka pitäisi metaanin tapauksessa laskea vähitellen pienenevälle päästölle. Eiköhän se ipcc n ar5 sepustuksista löydy sekin miksi tekevät niin. Siellä on kyllä laskenta miten tuon vähittäisen häviämisen voisi ottaa huomioon (gwp*).

    Derivaatta on muutosnopeus. Pelkkää matematiikkaa. Mutta jos kaavoja ei ole ilmoitettu niin derivaatta/integraalilaskennasta ei ole hyötyä. Se hyvä puoli noissa on kuitenkin, että vihreä tiede ei voi niitä väärentää. Vaikka kova hinku heillä on tulkita 2. derivaatta 1. derivaataksi (nielu).

    Nostokoukku

    Ei kaksi pääskyä kesää tee, eikä Riikka eikä Sari. Orpo Petteri on eu:n palvoja, ja nimellisesti pääministeri. Samaa sarjaa kuin, mikä tämä nyt oli, joka siirtyi Espoon kaupungille töihin.

    Rane2

    ”Saa nähdä saako nykyhallitus pyristeltyä meidät irti näistä sopimuksista?”

    Mistä sopimuksista nykyhallitus aikoo irtautua?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tarkoitetaan ehkä kahta: 1. Suomen oma ilmastolaki (v. 2035 hiilineutraalius) ja 2. EU:n ilmastopolitiikka, jonka mukaan maankäytön (lulucf-sektorin) tulee olla tietyn suuruinen hiilinielu ja neutraloida muut päästöt.

    Kurki Kurki

    Ei se mene niin. Ilmeisesti IPCC ottaa laskennassa huomioon, että 20 vuoden kohdalla on vielä n 19% hajoamatta. 

    Taitaa mennä kuten Scientist sen esittää eli ”12v 50%, 24v 25%, 36v 12.5% jne jne.” Hänellä vain on puoliintumisaika pitempi. Eli jos puoliintumisaika on 7 vuotta, niin 7v 50%, 14v 25%, 21v 12,5%.

    Suurin virhe ipcc metaanilaskennassa on kuitenkin se, että se lasketaan kertapäästölle.

    Jaa. Tämä selvittää paljon.

    Kun märehtijät päästävät joka vuosi tietyn määrän metaania, niin sehän on jatkuva vuosipäästö ei mikään kertapäästö, niin silloin sen lämitysvaikutus on 20 vuoden periodin vaikutus ekv-kertoimella noin 90 ja metaanivarasto koko ajan pysyy samana, niin kauan kuin vuosittainen metaanipäästö pysyy samana.

     

    Rane2

    ”Tarkoitetaan ehkä kahta: 1. Suomen oma ilmastolaki (v. 2035 hiilineutraalius) ja 2. EU:n ilmastopolitiikka, jonka mukaan maankäytön (lulucf-sektorin) tulee olla tietyn suuruinen hiilinielu ja neutraloida muut päästöt.”

    Siis onko nämä irtautumiset esim. hallitusohjelmassa?Haastattelussa vaikutti olevan kyseessä Essayahin yksityinen filosofointi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei ole hallitusohjelmassa Rane nämä, vaan ajatus on syntynyt monessa päässä viime aikoina raportoitujen huonojen metsien ja maankäytön hiilinielujen ja myös raportoinnin epävarmuuksien vuoksi.

    käpysonni käpysonni

    Olen ollut käsityksessä että se on vain Suomen oma tavoite oll hiilineutraali v. 2035 ja EU:n tavoite on vuodessa 2040 vai oliko se 2045?

Esillä 10 vastausta, 7,631 - 7,640 (kaikkiaan 7,702)