Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 7,281 - 7,290 (kaikkiaan 7,450)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Rukopiikki

    Monella alalla ihmiset suomessa ylikoulutetaan. Ei tarvitse 3-4 vuotista amk tai 5 vuotista yliopistotutkintoa kaikissa niissä hommissa mihin näitä nykyään menee. Eikä ulkomailla ole niin pitkiä/korkeita koulutuksia kuin suomessa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Koulutusasiaa voi puida toisissa ketjuissa.

    Olisi mielenkiintoista tietää hoidetaanko metsää Ruotsissa eri tavalla, siis sen lisäksi, että inventaariossa nieluja lasketaan eri tavalla.

    Meidän khk-inventaario ilmoittaa uusimmassa julkistuksessaan, että puiden latvusten ja puiden koon pieneneminen kivennäismailla aiheuttaa noin prosentin vähenemän hiilinieluun. Onko Ruotsissa kenties hoidettu harvennukset paremmin tai kerätty vähemmän energiapuuta ja latvusmassaa? Onko poistuman rakenne erilainen ja metsän harvennusmallit erilaiset?

    Periaatteessa kun khk-inventaarion menetelmiä uusitaan, päästään aina tarkempaan tulokseen, joten suuri ero tuloksissa Suomen ja Ruotsin välillä on vähintäänkin hämmentävää.

    Scientist Scientist

    Jos virhemarginaali on +/- 10 Mtn niin miksi ilmoitetaan yläraja. Olenko ymmärtänyt oikein? Ei ihme että tornimittauksilla on saatu erilaisia tuloksia. Samoin kuin Nasan mittauksilla.

    .

    Nostokoukku

    Ainakin täällä päin puiden koko on pienentynyt. Pää-asiassa mäntyvaltaisia metsiä, jotka menevät pinoon 1,5-2 tukin runkoina. Ennen uudistettiin metsiä, joissa neljän tukin rungot olivat tyypillisiä. Ei ehdi metsä kasvaa oikean kokoiseksi tukkirungoiksi. Avohakkuun laanissa tukki-, pikkutukki- ja kuitukasat ovat saman kokoisia. Ruotsin käytännöistä en tiedä.

    Kurki Kurki
    Apli

    Metsähallitushan tuota ns yhden tukin päätehakkuuta on kautta historian harrastanut, lapissa sen ymmärtää mutta etelämpänä ei, joskus muinoin tuli yhdeltä heidän ”asiantuntijalta” sitä kysyttyä että mikä järki tuossa on? Vastaus oli että metsähallitus tuntee metsät ja tämä tapa on heidän mielestään kaikkein paras..

    Apli

    Tulee tuosta Ruotsin ja Suomen metsien erosta mieleen turve, ruotsissa ja virossa se on uusiutuva suomessa ei..

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eikös se turvemaiden maapäästöjen osalta mene niin että on jokin inventaariossa raportoitu määrän arvio, ja siitä epävarmuus on noin plusmiinus 30 prosenttia – näin muistelen jossain maaraportissa lukeneen.

    Nostokoukku

    Metsähallitus ei omista metsiä, se toteuttaa ministeriöiden tahtoa. Sieltä asetetaan tulostavoitteet. Jos puun hinta on huono, pinoa on jatkettava. Jos tukki käy hyvään hintaan kaupaksi, silloin tehdään tukkia siitä mitä on, usein tänä päivänä niistä 1,5-2 tukin puustoista. Syylliset tähän löytyvät Arkadianmäeltä.

    Visakallo Visakallo

    Joskus tuntuu, että Suomen metsät – ovat ne sitten valtion tai yksityisten, ovat vähän kuin joku kyläkaupan varasto, jonka ovet ovat unohtuneet yöksi auki, ja josta ohikulkijat käyvät sananmukaisesti pöllimässä kuka mitäkin.

Esillä 10 vastausta, 7,281 - 7,290 (kaikkiaan 7,450)