Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 7 vastausta, 7,161 - 7,167 (kaikkiaan 7,167)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Tolopainen Tolopainen

    Eilen Hengaillaan ohjelmassa kysyttiin joukkueilta, mistä puusta on valmistettu tervaa. Toinen joukkue vastasi kuusesta ja toinen katajasta. Tämä kuvaa hyvin hesalaisten tiedontasoa metsäasioista. Heidän kanssa on aivan turha käydä keskustelua metsien käytöstä. Älkää heittäkö helmiä sioille, eivät ne niistä mitään ymmärrä.

    Metsuri motokuski

    Tuo on hyvä esimerkki toloppa miksi metsäammattilaisten täytyy itse hoitaa metsäasiat ja hiilinielut kuntoon.  Jos ne annetaan noiden hoitaa niin voit varmaan kuvitella mikä on päätös asioissa. Muutos kuitenkin tulee haluamme sitä tai emme. Nyt on vain kyse siitä ketkä sen valmistelee.

    Nostokoukku

    Puutuomas on aivan oikeassa. Jos päästöt ovat suunnilleen vakio, mitä ilmasto hyötyy, jos toinen myy ja toinen ostaa. Nielut on nieluja ja niistä esitetään hyvin erilaisia tuloksia, laskentatavat vaihtuu, milloin joku tekijä on jäänyt huomioimatta, milloin joku tekijä on yliarvostettu. Ei löydy yksimielisyyttä mistään. Kannattaisikohan keskittyä enemmän päästöjen vähentämiseen kuin joutavaan kikkailuun. Ai niin, unohdin. Silloin olisi vain maksumiehiä, kukaan ei pystyisi tyhjästä rahastamaan.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Tämä kuvaa hyvin hesalaisten tiedontasoa metsäasioista. Heidän kanssa on aivan turha käydä keskustelua metsien käytöstä. Älkää heittäkö helmiä sioille, eivät ne niistä mitään ymmärrä.

    Suomi on siitä ihmeellinen maa, että täällä jokainen voi laittaa nokkansa toisen keittoon. Omaisuuden suojaa pitäisi vahvistaa paljon ja jokamiehenoikeus kieltää.

    Rane2

    Eipä tuossa MT:n jutussa Raisa esitä mitään numerofaktaa.Kovin on vakuuttunut luonnonvaraisen metsän hiilivaraston pysyvyydestä,kuulema Suomessa metsäpalotkaan eivät ole koskaan niin suuria että vähentäisivät sitä.

    Raisa:

    ”Jos simuloidaan kiertoaikoja, luonnontilaisen metsän hiilivarasto säilyy isompana hamaan tulevaisuuteen. Siitäkin huolimatta, että metsiä kohtaisivat ajoittain metsäpalot tai muut häiriötekijät.”

    Timppa

    Tuohon hiilivarastoon pitää laskea mukaan myös kaikki maaperässä olevat fossiiliset polttoaineet.  Mitenkähän sitten käy=?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Ranelle. Raisa on arvostettu asiantuntija, on ollut mm. kirjoittamassa vertailua pohjoisen havumetsän hiilivaroista. Meillä metsäpalot eivät yleensä nouse latvuksiin kuten Kanadassa. Sen sijaan kuoriaiset ja myrskyt voivat hävittää koko metsän kerralla. Metsän tuhoherkkyyksiä on vaikea ennustaa kun ilmasto muuttuu.

    Se on olennaista että EU laskee hiilinieluja eikä varastoja.

Esillä 7 vastausta, 7,161 - 7,167 (kaikkiaan 7,167)