Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 5 vastausta, 7,121 - 7,125 (kaikkiaan 7,125)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Apli
    Timppa

    Tämä kelpasi Hesarille:

    Ilmastopaneelin asenne on täydellinen esimerkki siirtomaaherra-asenteesta. Siis estotta voidaan hyödyntää ”alkuasukkaiden” omistamia luonnonvaroja. Eiväthän nämä ”alkuasukkaat” ymmärrä omaa hyväänsä.

    Miksi jonkun metsänomistajan pitäisi luopua oikeudestaan tuottaa arvokasta raaka-ainetta siksi, että stadilaiset saavat esimerkiksi rakentaa suuria urheiluhalleja, joiden todellinen funktio on saada edistää ulkomaalaisten omistuksessa olevien oluttehtaiden myyntiä. Miksei Ilmastopaneeli puutu tähän?
    Aletaan puhua todellisista asioista.

    Tietysti siitäkään ei välitetä, että metsien käytön rajoittaminen tuottaisi lukuisia työttömiä niin maaseudulle kuin metsäteollisuuspaikkakunnille. Samalla heidän asuntonsa ja kaikki palvelurakennukset muuttuisivat ongelmajätteeksi. Porukan pitäisi muuttaa muuttaa kasvukeskuksiin, johon pitäisi rakentaa korvaavat tilalle. Eikö tästä aiheutuisi päästöjä?

    Samalla luovuttaisiin arvokkaan raaka-aineen puun tuottamisesta. Puun, joka kasvaa auringon ilmaisenergialla ilmaisista raaka-aineista, sadevedestä ja ilman hiilidioksidista ja jota ei tarvitse louhia maasta ja valmistaa saastuttavissa tehtaissa.

    Toivoisin todella, että alettaisiin tarkastella näitä metsäasioita syvällisemmin. Tietysti myös Ilmastopaneelin pitäisi esittää sekin, mitä seuraa sen vaatimuksista. Ymmärrän kyllä, ettei sitä haluta tehdä, koska seuraukset olisivat Suomelle tuhoisia. Myös ilmasto kärsisi, koska uusiutuvia luonnonvaroja jouduttaisiin korvaamaan fossiilipohjaisilla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos käyttää netistä löytyvää nyrkkisääntöä. jonka mukaan yksi puukuutiometri puuta sitoo 0,75 tonnia hiilidioksidia, pääsee aika lähelle Luken laskemaa hiilinielua elävän puun biomassana. Tässä on siis mukana kaikki puun osat. Hiiltä puukuutiossa 200 kiloa.

    Hakkuusäästön arviolla 21 milj. m3 käyttäen päätyy lukuun 15,75 milj. tn CO2-ekv. (21 milj. m3 x 0,75 tn/m3). Ei ihan Luken lukema mutta lähellä sitä.

    tilkku

    Ihminen on muuttanut ilmaston ja suot palautuvat mallien mukaan laajalti kivennäismaiksi. Lämpötilan nousun maksumieheksi vihervasemmisto ja mykkänen ovat löytämässä puun omistajan, vaikka puulla ja sen omistajalla ei ole ilmiöön mitään vaikutusta. Puut edelleen ottavat runsaasti hiilidioksidia, mutta kun sinne suohon se ei mene kun turve hajoaa ympäriltä fossiilisten päästöjen vuoksi. Aivan sama hakkaatko puut vai et, suo katoaa joka tapauksessa äärihelteissä ja äärikuivuudessa.  Hesari ja Yle hakee syyllisiä ja tuomitsee syyttömät puunomistajat jotka eivät toisten aiheuttamaa ongelmaa voi ratkaista. Aivan kuin komentaisi urosta poikimaan

    Kurki Kurki

    Hakkuusäästön arviolla 21 milj. m3 käyttäen päätyy lukuun 15,75 milj. tn CO2-ekv. (21 milj. m3 x 0,75 tn/m3). Ei ihan Luken lukema mutta lähellä sitä.

    Hakkuusäästö on runkopuuna laskettu. Siitä puuttuvat muut puun osat kuten latvus, oksat, kannot ja juuret.

Esillä 5 vastausta, 7,121 - 7,125 (kaikkiaan 7,125)